Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

tablet Galaxy Tab A jak usunąć blokadę ekranu symbolem

(Temat utworzony: 14-11-2017 09:19 AM)
43956 Wyświetlenia
padak93
Apprentice
Opcje

Kochani mam wielki problem, mój 12 letni syn ma tableta Galaxy Tab A 9,7 tablet nosi ze sobą do szkoły gdyż to jest jego środek komunikacji gdyż jest niemową (afatykiem) a problem jaki nam syn zgotował to zabezpieczył tablet hasłem ale nie cyfrowym tylko symbolem z kresek którego oczywiście zapomniał po kilkunasu błędnych kombinacjach pojawia się logowanie pinem cyfrowym wchodzę na tablet i dotej pory nie udało mi się wyszperać gdzie można się pozbyć tej funkcji bo gdy tablet się zablokuje to znowu pojawia się blokaa symbolem PROSZĘ POMUŻCIE NAM...

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

To przez przeglądarkę internetowa na komputerze wejdź na stronę https://findmymobile.samsung.com/?p=home - zaloguj się na konto samsung i korzystając z zakładki pokazanej na grafice usuń blokady.

1.PNG

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Poszukaj w menu opcji "Ekran blokady i zabezpieczenia" i tam możesz zmienić lub usunąć wszystkie typy blokad.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
padak93
Apprentice
Opcje

NO WŁAŚNIE PRUBOWAŁAM ALE NIESTETY POJAWIA SIĘ TEN SAM PROBLEM BO ŻEBY ZMIENIĆ USTAWIENIA TRZEBA WPROWADZIĆ PORZEDNIE STARE CHASŁO KTÓRE SYN ZAPOMNIAŁ 😞IMG_20171114_095002.jpgIMG_20171114_095008.jpg

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć padak93

W tej sytuacji będzie potrzebne przywrócenie ustawień fabrycznych. Jeśli nie będziesz mogła tego zrobić z menu tabletu potrzebny będzie twardy reset urządzenia.

W tym celu należy wyłączyć tablet a następnie uruchomić go za pomocą trzech przycisków: zwiększania głośności, klawisza HOME oraz włączania tabletu.

Wszystkie przyciski należy trzymać razem do momentu pojawienia się menu serwisowego.

W menu serwisowym poruszamy się przyciskami głośności (góra/dół) a wybór zatwierdzamy przyciskiem włączania tabletu.

Na tym etapie wybieramy pozycję wipe data/factory reset a następnie Yes, ostatnim krokiem jest wybranie pozycji reboot system now.

Gdybyś potrzebowała dodatkowej pomocy lub kontaktu telefonicznego, daj mi znać w prywatnej wiadomości. Wspólnie na pewno rozwiążemy problem.

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

To przez przeglądarkę internetowa na komputerze wejdź na stronę https://findmymobile.samsung.com/?p=home - zaloguj się na konto samsung i korzystając z zakładki pokazanej na grafice usuń blokady.

1.PNG

padak93
Apprentice
Opcje
bardzo bardzo dziękuję już wszystko jest dobrze 🙂
Basia1982
Apprentice
Opcje

ratunku moja corka chciala zmienic hasło blokady ekranu  w samsung galaxy A 10,5 i zapomniała nowe hasło jak to odblokować juz siedze godzine nad tym oglądam filmiki na you tube i nic

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Basia1982 Czy tablet był zarejstrowany na koncie Samsunga?

0 Like
Basia1982
Apprentice
Opcje

hmmmm raczej nie szczerze nie pamietam 😢

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Basia1982  Warto sprawdzić poprzez wejście na Find My Mobile według instrukcji kilka postów powyżej. 

0 Like