Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Ochranný kryt s klávesnicí pro Galaxy Tab S6

(Téma vytvořeno: 16-12-2019 03:13 PM)
1893 Zobrazení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Zvyšujte svou produktivitu – Keyboard cover pro Galaxy Tab S6

Hezký den Community :winking-face:

Je to již měsíc, co jsem psal recenzi na skvělý tablet Galaxy Tab S6.  S tabletem jsem více než spokojen, a jak jsem zmiňoval i v recenzi, tak jsem plánoval pořídit Ochranný kryt s klávesnicí (Tab S6). Jak jsem napsal, tak jsem učinil, a zde přidávám krátké dojmy z používání tohoto skvělého příslušenství. 

Balení

V balení naleznete samotný obal, který se skládá ze 2 částí – stojánková část na záda tabletu a část klávesnice, která se přichytává magnetem k boční straně tabletu přes proprietární konektor. Dále je zde jsou zde nezbytné manuály. 

Prodejní baleníProdejní baleníČást klávesniceČást klávesniceZadní část krytuZadní část krytu

Zadní část krytu je k tabletu přichycena speciálním adhesivním úchytem, který se k zadní hliníkové části "přisaje". Při rozbalování, je na adhesivní části samolepka s informací, že po instalaci zadní části krytu se má 1 hodinu počkat, než dojde k pevnému přilnutí krytu. Běžně stačí nechat zadní část alespoň 30 minut, a kryt pak drží velice pevně 

20191216_135220.jpg20191216_135121.jpg20191216_135129.jpg

Z tabletu mám rázem notebook

O přikoupení klávesnice jsem uvažoval již u svého předchozího tabletu Galaxy Tab S3. Nakonec jsem jej používal spíše na konzumaci multimediálního obsahu. Důvody, proč jsem se rozhodl pořídit ji k novému modelu byly hned 2.

1. Klávesnice na rozdíl od předchozích variant obsahuje i touchpad, který funguje velice dobře a je velmi citlivý. 
  2. Samsung od modelu Tab S4 vybavil svoje vlajkové tablety rozhraním Samsung DeX, které z Vašeho tabletu se systémem Android udělá pracovní stanici. Tento speciální mód nedokáže plně nahradit OS jako Windows nebo MAC OS, ale jedná se o variantu pro kancelářskou práci.

20191216_133101.jpg20191216_134537.jpg20191216_132856.jpg

První krůčky s novým příslušenstvím byly velmi jednoduché. Tablet ihned po připojení klávesnice příslušenství rozpozná, a pokud to máte nastaveno, aktivuje speciální režim DeX. Touchpad i klávesnici ovšem lze používat ve standardním prostředí Android 9 s grafickou nadstavbou One UI 1.5. Je tedy pouze na Vás, které prostředí budete využívat. Velmi příjemnou funkcí je podpora gest u touchpadu klávesnice. Gesta na touchpadu jsou přirozená, a jsou implementována tak, aby simulovala ovládání dotykem. Např. přejedete prstem po touchpadu odshora dolů, a dojde ke stažení notifikačního panelu. 

20191216_134612.jpg20191216_134709.jpg

Na rozložení kláves jsem si musel trochu zvykat, klávesnice je menší než na pracovním notebooku, který běžně používám. Je to ale pouze o zvyku, a po pár hodinách užívání jsem si na rozložení klávesnice zvykl, a psaní šlo bez problémů. Klávesnice používá klasické klávesové zkratky jako na normálním PC, takže při psaní speciálních znaků jako &,@ apod. není žádným problémem. Největším benefitem je pro mě kompaktnost celého řešení, zatímco Tab S6 včetně krytu s klávesnicím uložím do menší tašky přes rameno, na pracovní 15,6" notebook musím brát brašnu nebo batoh.

Samsung DeX

Již v recenzi jsem zmiňoval kvality prostředí Samsung DeX, a to jsem jej nemohl bez přídavné klávesnice používat naplno. Po připojení klávesnice se mi otevřel nový zážitek z užívání tabletu, který Vám žádný jiný výrobce nenabídne! Když jsem si tablet s klávesnicí vzal na pracovní poradu, každý se na zařízení díval s obdivem, a tázal se jaké to má Windows :smiling-face:

Screenshot_20191216-134117_Samsung DeX home.jpgScreenshot_20191216-133736_Samsung DeX home.jpgScreenshot_20191216-134121_Samsung DeX home.jpg

V režimu DeX můžete spouštět všechny nainstalované aplikace, aplikace se vždy spustí v novém okně. 

Na běžnou kancelářskou práci jako je vyřizování emailů, práce s MS Office, práci v kalendáři, studium dokumentace v PDF apod. je prostředí DeX jako dělané. Pocit práce jako na klasickém PC je zajištěn zejména díky velice kvalitnímu multitaskingu. Přehled podporovaných aplikace přikládám níže. Kompatibilní je většina aplikací a her instalovaných z Google Play, a nesetkal jsem se s problémem, že by nějaká aplikace nešla spustit v plném okně, nebo případně v režimu DeX nefungovala. 

Screenshot_20191216-134003_Samsung Internet.jpgScreenshot_20191216-133947_Samsung Internet.jpg

Na tabletu si tak můžu pustit svou oblíbenou hudbu ve Spotify, a zároveň přitom pracovat s webovým prohlížečem, poštou, kalendářem, aplikacemi MS Office nebo upravovat obrázky v Galerii. Optimalizace prostředí je ukázková, a za cca 3 týdny co jej používám jsem se nesetkal s žádnými problémy. Multitasking se zkrátka povedl.

Screenshot_20191216-133849_YouTube.jpgScreenshot_20191216-133725_Spotify.jpgScreenshot_20191216-133658_Spotify.jpg

Zhodnocení

4.500 Kč, to je oficiální pořizovací cena tohoto doplňkového příslušenství pro skvělý tablet Galaxy Tab S6. Je to hodně nebo málo? Vezmu-li v potaz, že jsem svůj tablet díky přídavné klávesnici přeměnil v náhradu kancelářského notebooku, tak si myslím, že cena je opodstatněná. Na rozdíl od alternativních blueotooth řešení máte u originálu jistotu, že je 100% funkční, nemusíte měnit žádné baterie. Samsung navíc klávesnici zpracoval kvalitně, navíc plní i funkci ochranného krytu. Stačí trochu pohledat nebo zahledat, a člověk může tento kousek pořídit levněji :winking-face:

Osobně zakoupení toho příslušenství vřele doporučuji :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

Případné dotazy piště prosím v následující diskusi.

Vlevo: Keyboard cover  Vpravo: Book coverVlevo: Keyboard cover Vpravo: Book cover

fajnsnek2
21 Odpovědi
Logistik
Pioneer
Možnosti

Ja mam s touto klávesnicou jeden problém a to ten že sa nedá nastaviť režim QWERTZ. Ja som vyrastal na klasickom pisacom stroji a neviem si na rozloženie s Y zvyknúť. Písal som do Samsungu ale nemienia dat podporu tohoto rozloženia. Mal som tablet Lenovo s HW klávesnicou a u nich toto nebol problém a rozloženie sa dalo prepinat 

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Logistik děkujeme za zpětnou vazbu. Zkuste se podívat do následujícího vlákna, o podobné problém se tam řešil u Tab S5. S pomocí té aplikace Keyboard Helper by to mohlo jít přepnout na QWERTZ.

fajnsnek2
0 Like
Makak007
Pioneer
Možnosti
Scroll v Dex rozhrani jen obracene po Applovsku. Totalni pakarna. Uz jen za tohle bych klavesnici hodnotil na 10% ze 100. Dex (i kdyz to Samsung sam priznava) je hodne syrovy, spousta veci v nem nefunguje nebo funguje blbe. Neco dokonce vubec.
Po HW strance ta klavesnice nic moc, pro me obrovske zklamani. Pokud porovnam s BT original klavesnici k Tab S2, tak ta je o nekolik trid jinde. A to ma uz spoustu let...
Za me ceklove silne predrazeny kus HW ktery ani vzdalene neni softwarove podporen odpovidajicim zpusobem. Po nabytych zkusenostech bych si ji znovu nekoupil a to ani kdyby stala 20-25% toho co ted.
0 Like
Logistik
Pioneer
Možnosti

Mne na nej vadí že sa nedá prepnúť rozhranie QWERTY na QWERTZ, Stačí smietko ktoré spadne k niektorému tlačidlu a ak ho zmacknete tak sa zasekne a ten znak vám píše do nekonecna. V tej cene by som počítal už s podsvietenim. HW klávesnica a predikcia písania je jedna hrôza večne sledovať co tam dá a opravovať lebo si nepamätá vaše slová niekedy dopĺňa anglické výrazy...

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Makak007  Jelikož nemám s čím srovnávat, tak já jsem spokojený, na klávesnici se mi píše příjemně, a touchpad nepoužívám, preferuji BT myš. Měl jsem možnost odzkoušet i klávesnici u Tab S4, a ta nebyla zdaleka tak pohodlná, jako tato. 

@Logistik Zkoušel jste tu aplikaci Keyboard Helper Pro, u které by mělo přepínání QWERTZ a QWERTY i v režimu DeX

fajnsnek2
0 Like
Logistik
Pioneer
Možnosti

neskúšal som je to platená apka a myslím si ze Samsung by mal tak jednoduchú vec ako prepínanie tabuľky znakov vedieť do svojho SW vybavenia klávesnice zvládnuť a nie spoliehať sa na apky tretích stran

0 Like
Logistik
Pioneer
Možnosti
vyskúšal som teraz neplatnú ale nefunguje aj keď v Setings klávesnice Helper vyberem QWERTZ tak v nastavení fyzickej u nej sa dá vybrať slovenčina len QWERTY a aj tak funguje QWERTZ nejde ani po reštarte Tab. Radšej som odinstaloval
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

U tab S4 si myslím, že mi bezplatná verze také úplně nefungovala. Proto jsem zakoupil placenou verzi, a tam to vše fungovalo. Je to ale již 2 roky zpět, kdy jsem o tom psal zde: Dokáže Galaxy Tab S4 nahradit notebook? 

0 Like
Makak007
Pioneer
Možnosti

Samotny Tablet Tab S6 je pekny kus HW, nemam nic co bych mu vytknul. Skoda ze ten dojem Samsung degraduje pomocnym HW (napr. ta klavesnice) ktery je sam o sobe neuveritelne predrazeny a tomu odpovidajici technicka/mechanicka uroven vubec neodpovida. Je to minimalne z 50% jen past na penize, plati se za neco co zakaznik nedostane. Vubec jsem neco takoveho neocekaval, viz. BT klavesnice k Tab S2 ktera ma nesrovnatelne lepsi ceklove provedeni, stisk klaves, komfort psani, atd... to je uplne jina kategorie. Samsung cenu nechal (spise jeste zvysil) a dodava za tu cenu podradny vyrobek. Cekal jsem ze se od dob S2 posunou nekam dal ale udelali pravy opak.

0 Like