16-12-2019 03:13 PM - upraveno 17-12-2019 12:57 PM
Zvyšujte svou produktivitu – Keyboard cover pro Galaxy Tab S6
Hezký den Community
Je to již měsíc, co jsem psal recenzi na skvělý tablet Galaxy Tab S6. S tabletem jsem více než spokojen, a jak jsem zmiňoval i v recenzi, tak jsem plánoval pořídit Ochranný kryt s klávesnicí (Tab S6). Jak jsem napsal, tak jsem učinil, a zde přidávám krátké dojmy z používání tohoto skvělého příslušenství.
Balení
V balení naleznete samotný obal, který se skládá ze 2 částí – stojánková část na záda tabletu a část klávesnice, která se přichytává magnetem k boční straně tabletu přes proprietární konektor. Dále je zde jsou zde nezbytné manuály.
Prodejní balení
Část klávesnice
Zadní část krytu
Zadní část krytu je k tabletu přichycena speciálním adhesivním úchytem, který se k zadní hliníkové části "přisaje". Při rozbalování, je na adhesivní části samolepka s informací, že po instalaci zadní části krytu se má 1 hodinu počkat, než dojde k pevnému přilnutí krytu. Běžně stačí nechat zadní část alespoň 30 minut, a kryt pak drží velice pevně
Z tabletu mám rázem notebook
O přikoupení klávesnice jsem uvažoval již u svého předchozího tabletu Galaxy Tab S3. Nakonec jsem jej používal spíše na konzumaci multimediálního obsahu. Důvody, proč jsem se rozhodl pořídit ji k novému modelu byly hned 2.
První krůčky s novým příslušenstvím byly velmi jednoduché. Tablet ihned po připojení klávesnice příslušenství rozpozná, a pokud to máte nastaveno, aktivuje speciální režim DeX. Touchpad i klávesnici ovšem lze používat ve standardním prostředí Android 9 s grafickou nadstavbou One UI 1.5. Je tedy pouze na Vás, které prostředí budete využívat. Velmi příjemnou funkcí je podpora gest u touchpadu klávesnice. Gesta na touchpadu jsou přirozená, a jsou implementována tak, aby simulovala ovládání dotykem. Např. přejedete prstem po touchpadu odshora dolů, a dojde ke stažení notifikačního panelu.
Na rozložení kláves jsem si musel trochu zvykat, klávesnice je menší než na pracovním notebooku, který běžně používám. Je to ale pouze o zvyku, a po pár hodinách užívání jsem si na rozložení klávesnice zvykl, a psaní šlo bez problémů. Klávesnice používá klasické klávesové zkratky jako na normálním PC, takže při psaní speciálních znaků jako &,@ apod. není žádným problémem. Největším benefitem je pro mě kompaktnost celého řešení, zatímco Tab S6 včetně krytu s klávesnicím uložím do menší tašky přes rameno, na pracovní 15,6" notebook musím brát brašnu nebo batoh.
Samsung DeX
Již v recenzi jsem zmiňoval kvality prostředí Samsung DeX, a to jsem jej nemohl bez přídavné klávesnice používat naplno. Po připojení klávesnice se mi otevřel nový zážitek z užívání tabletu, který Vám žádný jiný výrobce nenabídne! Když jsem si tablet s klávesnicí vzal na pracovní poradu, každý se na zařízení díval s obdivem, a tázal se jaké to má Windows
V režimu DeX můžete spouštět všechny nainstalované aplikace, aplikace se vždy spustí v novém okně.
Na běžnou kancelářskou práci jako je vyřizování emailů, práce s MS Office, práci v kalendáři, studium dokumentace v PDF apod. je prostředí DeX jako dělané. Pocit práce jako na klasickém PC je zajištěn zejména díky velice kvalitnímu multitaskingu. Přehled podporovaných aplikace přikládám níže. Kompatibilní je většina aplikací a her instalovaných z Google Play, a nesetkal jsem se s problémem, že by nějaká aplikace nešla spustit v plném okně, nebo případně v režimu DeX nefungovala.
Na tabletu si tak můžu pustit svou oblíbenou hudbu ve Spotify, a zároveň přitom pracovat s webovým prohlížečem, poštou, kalendářem, aplikacemi MS Office nebo upravovat obrázky v Galerii. Optimalizace prostředí je ukázková, a za cca 3 týdny co jej používám jsem se nesetkal s žádnými problémy. Multitasking se zkrátka povedl.
Zhodnocení
4.500 Kč, to je oficiální pořizovací cena tohoto doplňkového příslušenství pro skvělý tablet Galaxy Tab S6. Je to hodně nebo málo? Vezmu-li v potaz, že jsem svůj tablet díky přídavné klávesnici přeměnil v náhradu kancelářského notebooku, tak si myslím, že cena je opodstatněná. Na rozdíl od alternativních blueotooth řešení máte u originálu jistotu, že je 100% funkční, nemusíte měnit žádné baterie. Samsung navíc klávesnici zpracoval kvalitně, navíc plní i funkci ochranného krytu. Stačí trochu pohledat nebo zahledat, a člověk může tento kousek pořídit levněji
Osobně zakoupení toho příslušenství vřele doporučuji
Případné dotazy piště prosím v následující diskusi.
Vlevo: Keyboard cover Vpravo: Book cover
o 02-02-2020 06:34 PM
Ja mam s touto klávesnicou jeden problém a to ten že sa nedá nastaviť režim QWERTZ. Ja som vyrastal na klasickom pisacom stroji a neviem si na rozloženie s Y zvyknúť. Písal som do Samsungu ale nemienia dat podporu tohoto rozloženia. Mal som tablet Lenovo s HW klávesnicou a u nich toto nebol problém a rozloženie sa dalo prepinat
o 02-02-2020 09:38 PM
o 28-04-2020 10:29 AM
o 28-04-2020 10:40 AM
Mne na nej vadí že sa nedá prepnúť rozhranie QWERTY na QWERTZ, Stačí smietko ktoré spadne k niektorému tlačidlu a ak ho zmacknete tak sa zasekne a ten znak vám píše do nekonecna. V tej cene by som počítal už s podsvietenim. HW klávesnica a predikcia písania je jedna hrôza večne sledovať co tam dá a opravovať lebo si nepamätá vaše slová niekedy dopĺňa anglické výrazy...
o 28-04-2020 11:12 AM
@Makak007 Jelikož nemám s čím srovnávat, tak já jsem spokojený, na klávesnici se mi píše příjemně, a touchpad nepoužívám, preferuji BT myš. Měl jsem možnost odzkoušet i klávesnici u Tab S4, a ta nebyla zdaleka tak pohodlná, jako tato.
@Logistik Zkoušel jste tu aplikaci Keyboard Helper Pro, u které by mělo přepínání QWERTZ a QWERTY i v režimu DeX
o 28-04-2020 11:24 AM
neskúšal som je to platená apka a myslím si ze Samsung by mal tak jednoduchú vec ako prepínanie tabuľky znakov vedieť do svojho SW vybavenia klávesnice zvládnuť a nie spoliehať sa na apky tretích stran
o 28-04-2020 12:20 PM
28-04-2020 12:28 PM - upraveno 28-04-2020 01:12 PM
U tab S4 si myslím, že mi bezplatná verze také úplně nefungovala. Proto jsem zakoupil placenou verzi, a tam to vše fungovalo. Je to ale již 2 roky zpět, kdy jsem o tom psal zde: Dokáže Galaxy Tab S4 nahradit notebook?
o 28-04-2020 02:38 PM
Samotny Tablet Tab S6 je pekny kus HW, nemam nic co bych mu vytknul. Skoda ze ten dojem Samsung degraduje pomocnym HW (napr. ta klavesnice) ktery je sam o sobe neuveritelne predrazeny a tomu odpovidajici technicka/mechanicka uroven vubec neodpovida. Je to minimalne z 50% jen past na penize, plati se za neco co zakaznik nedostane. Vubec jsem neco takoveho neocekaval, viz. BT klavesnice k Tab S2 ktera ma nesrovnatelne lepsi ceklove provedeni, stisk klaves, komfort psani, atd... to je uplne jina kategorie. Samsung cenu nechal (spise jeste zvysil) a dodava za tu cenu podradny vyrobek. Cekal jsem ze se od dob S2 posunou nekam dal ale udelali pravy opak.