Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Zvuk Galaxy Tab S10 Ultra vs Tab s9 Ultra

(Téma vytvořeno: 21-04-2025 03:43 PM)
765 Zobrazení
pyrostudios
Pioneer
Možnosti
Provedl jsem upgrade tabletu Samsung Galaxy Tab S9 Ultra na Samsung Galaxy Tab S10 Ultra a jsem mírně rozladěn kvalitou audia v tabletu.

Testuji zařízení vedle sebe a S10 Ultra hraje výrazně hůře, než S9 Ultra, nastavení audia identické.

Jako IT nadšenec obměňuji zařízení každým novým modelem Samsungu.

Rozdíly mezi tablety: Velmi miírný nárůst výkonu procesoru a gpu u S10. Display má antireflexní vrstvu a barvy působí méně živěji. S10 je tenčí.

Všechno ostatní je, nebo mělo by být prakticky totožné, což z velké části je. Přísahám, že S9 Ultra má výrazně lepší kvalitu zvuku/reproduktorů. Pokud jsou použité reproduktory samsung stejné a jsem o tom přesvědčen vzhledem k tomu, že tablety jsou téměř identické, musí existovat nějaký rozdíl v DAC na desce. Nelze nic na internetu k tématu najít, ví někdo, zda jsou DAC v tabletech a telefonech součástí hlavní čipové sady (například má snapdragon 8 gen 2 nebo dimensity 9300+ vestavěný DAC nebo existuje zcela samostatný čip). Mám podezření, že pokud má mediatek DAC jako součást své čipové sady, je pravděpodobné, že tam je rozdíl.

Tak nějak jsem tušil, že s MediaTekem přijde možná downgrade s optimalizací ale zvuk Galaxy Tab S10 je oproti S9 hrozný.

Je to nesnesitelné? Není a neexistuje způsob, jak dosáhnout toho, aby to znělo tak dobře jako S9 Ultra. Zkouším oba Tab vedle sebe se zapnutým a vypnutým atmosem, stejné nastavení ekvalizéru na obou, zkusil jsem to kompenzovat úpravou ekv dále na s10 Ultra a neexistuje způsob, jak je přimět, aby zněly stejně. S9 Ultra je vyváženější a plnější, zejména v nízkých a nižších středových pásmech, nejvíce je slyšet u virblů a basových bubnů a S10 Ultra má o něco plechovější zvuk při identickém nastavení zvuku. Všiml si toho někdo, kdo přešel na řady S10? Udělal jsem bok po boku test se svou drahou polovičkou, neřekl jsem jí, který Tab je který a ona souhlasila, že je v tom velmi znatelný rozdíl. 

Na závěr ať mám jasno, změna tloušťky tabletu může negativně ovlivnit též zvuk při basové složce ale tady jasně slyšíte, že je zvuk horšív celém spektru...

Reproduktory/reprodukce zabudované do tabletu jsou stále relativně slušné, jen už nejsou tak dobré jako S9. 

Nevím co je problém, jestli MediaTekem zpracovávaný zvuk a né SnapDragonem, či se Samsungu nepovedlo naladit audio jako předtím a hraje v tom roli tloušťka Tabletů a nebo jiné reproduktory, či kombinace všeho.

Pro mě je s10 v oblasti audia oproti s10 velké zklamání.
Display nám mírně ,,zblednul" to jsem ale pozoroval už u s24 Ultra, když přišla s antireflexní úpravou.

MediaTek Dimensity je podle mě oproti Qualcom SnapDragon též chyba v oblasti optimalizací u softwaru.

Baterie u S10 Ultra při prohlížení webu a koukání na video vydrží cca o 2,5 hodiny méně než na S9 Ultra s rok starou baterií.

Bohužel se Samsungu povedl downgrade špičkového zařízení.

11 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @pyrostudios 

rovněž vlastním oba modely těchto tabletů, ale osobně jsme si nevšiml žádného rozdílu, ale zkusím ještě udělat porovnání na hlasité reproduktory  - já spíše pouštím média do sluchátek. Co si pamatuji v recenzích, tak naopak byla kvalita reproduktorů u Galaxy Tab S10 Ultra chválena, v porovnání s předchůdcem. 

Pomohla tato odpověď? Click na "OZNAČIT JAKO ŘEŠENÍ" nás potěší :smiling-face:

fajn-Snek2>
PeterB7722
Voyager
Možnosti
Dobrý deň pozorujem rovnaký poznatok mám tablet S8 najmenší a asi mesiac mam druhý do rodiny tab S10+ a je tam rozdiel v hlasitosti menší tablet hraje aj hlasnejšie a pocitovo aj lepšie. Človek by čakal novší väčší tablet tak bude upgrade aj vo zvuku a to by som dvakrát nepovedal. 🤷
pyrostudios
Pioneer
Možnosti
Je to naprosto otřesné. Samsung Galaxy Tab S9 Ultra hraje o poznání lépe, než Galaxy Tab S10 Ultra.

Tablet jsem zkusil vyměnit za identický nový kus, zda to nebylo vadným kusem a bohužel Samsung Nám u vlajkové lodě začne šetřit na Audiu.

Už jsem prošel zahraniční fóra v USA a uživatelé potvrzují stejnou zkušenost. Zvuk je plechový a méně kvalitní.

Bude to asi reproduktory.

Jsem popravdě rozhořčen.
PeterB7722
Voyager
Možnosti
Máte pravdu, aj ja som to čítal na fórach a bohužiaľ sa to nedeje len v tejto elektronike ale aj auta domáce spotrebiče atď. 🫣 Celé roky sme boli zvyknutý že novší model lepší vo všetko Atď a výrobcovia začínajú šetriť, v top kategóriach kde by sme to nečakali.
pyrostudios
Pioneer
Možnosti
Poprosíme Samsung o nějaké vyjádření k tomuto.

Tohle je absolutní lhostejnost k zákazníkovi co platí za tablet každý rok přes 40 000 Kč.
0 Like
JeoCZ
Big Cheese
Možnosti
Zdravím, mám vedle sebe Tab S9+ a Tab S10+, puštěna je stejná hudba a neslyším žádný rozdíl v kvalitě. Oba tablety podávají stejný = mizerný výkon. 😊 Určitě bych si ani z jednoho hudbu nepustil.
pyrostudios
Pioneer
Možnosti
Zdravím Vás, porovnávám ultry a tam je rozdíl velký.

Mnohokrát děkuji za odpověď a Váš test, teď je otázka, zda se týká zhoršení reprodukce jen ultry.

Našel jsem na zahraničních fórech, že i uzivatelé s9 + pozorují zhoršení na s10 +.

Mizerný výkon budou mít oba každopádně ale když se zaposloucháte, neslyšíte skutečně jiné barvy ( ,,plechovější" ) u s 10 + ?

Ono je možné, že k nějaké nápravě došlo třeba v novější sérii tabletu.

Provedu retest jeste schválně v práci s kolegy, zda mám tak citlivé uši a nebo to budou pozorovat jinou kvalitu reprodukce, aniž bych jim řekl který tablet je který.
0 Like
JeoCZ
Big Cheese
Možnosti
Také Vás zdravím, ještě to vyzkouším. Nemůže to být i tim, že se reproduktory musejí trochu rozehrát? Že by se časem mohly zlepšovat? Každopádně jak jsem psal, ta kvalita dobrá není, každý BT reproduktor bude podávat lepší výkon, sám mám pro jakékoliv pouštění zvuku JBL Flip4.
0 Like
pyrostudios
Pioneer
Možnosti
Je to možné ale spíše se začalo šetřit na komponentech. S 25 Ultra není v peru Bluetooth (údajně uživatelé nepoužívají), u tabletu asi též usoudili, že nižší výrobní náklady v podobě horších reproduktorů většina lidí řešit nebude. ( se sluchátky hrají oba taby stejně )

Upřímně většina lidí nemění tablet každou generací a zvuk asi moc neřeší.