o 19-05-2020 05:54 PM
Hezký den Community,
Jistě znáte řadu špičkově vybavených tabletů z rodiny Galaxy Tab S. Jedná se o kvalitní tablety nabízející špičkový HW, v případě některých modelů doplněný perem S-PEN, a kvalitní SW výbavou doplněnou speciálním prostředím Samsung DeX.
Jak jistě víte, již 8 měsíců používám vlajkový tablet společnosti - Samsung Galaxy Tab S6. Společně s tímto tabletem používám skvělé doplňkové příslušenství v podobě Ochranného krytu s klávesnicí. Tato klávesnice je dostupná rovněž pro modely Galaxy Tab S4, Galaxy Tab S5e, Galaxy Tab S6 Lite.
Jediným nedostatkem tohoto příslušenství pro mě byla absence nastavení klávesnice pro běžně užívanou klávesnici QWERTZ. Díky radám od uživatelů Community jsem našel šikovnou aplikaci, která pomůže problém vyřešit, a dovolí nastavit klávesnic s českým rozložením pro znaky ĚŠČŘŽ atd. + rozložení QWERTZ.
K tomuto optimálnímu nastavení Vám pomůže aplikace ExtraKeyboard Layouts. Do tabletu jí můžete nainstalovat přes webové rozhraní Google play, nebo přímo prostřednictvím aplikace přímo v tabletu.
Prvotní háček je v tom, že aplikace se tváří, že není nainstalována, ale v seznamu aplikaci jí normálně najdete. Ale nebojte, i když ji v přehledu aplikací nevidíte, tak zajisté bude dělat co po ní požadujete.
Nyní se přepneme do režimu Samsung DeX.
Nyní půjdete v DeXu do Nastavení -> Obecná správa-> Jazyk a zadávání -> Fyzická Klávesnice a pak pro Keyboard Cover musíte nastavit screeny jako v obrázcích níže:
Po dokončení uvedených nastavení budete moci na HW klávesnici psát v režimu QWERTZ při zachování rozložení české klávesnice. Testováno na Galaxy Tab S6.
Budu rád pokud se případně podělíte o Vaše zkušenosti s touto aplikací.
Přeji hezký den
o 19-05-2020 07:19 PM
Případně využít aplikaci External Keyboard Helper Pro, o které jsem psal před 2 lety při testování Galaxy Tab S4 v tomto článku: Dokáže Galaxy Tab S4 nahradit notebook?
o 01-06-2020 05:33 PM
Sakra, nikdo si nedokáže představit, jak jsem se s tím natrápil, než jsem našel tuto radu. Dávám Vám za ní velikánské +, i když to asi nic neznamená.Jen bych ještě podotknul, že používám klávesnici Google a když jsem vypnul DeX, musel jsem ten samý postup opakovat i v základním nastavení, protože třeba v emailu mi to stále psalo QWERTY.
Ještě jednou, veliké díky!!!!
o 01-06-2020 05:42 PM
o 02-06-2020 07:18 AM
o 21-04-2021 02:27 PM
o 21-04-2021 06:56 PM
@IceBreaker666 Ja moc děkuji za zpětnou vazbu a jsem rád, že i po dlouhé době tento návod pomáhá 🙂
20-06-2021 05:47 PM - upraveno 20-06-2021 05:47 PM
o 20-06-2021 08:32 PM
@Kalindrin Moc děkuju za zpětnou vazbu a jsem rád, že i po delší době je návod užitečný 🙂
o 06-10-2021 11:51 PM