Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dźwięk na słuchawkach

(Temat utworzony: 22-03-2024 01:19 AM)
432 Wyświetlenia
tomek181118
Explorer
Opcje

Witam,

od niedawna jestem posiadaczem Galaxy tab s9 i tu mam pytanie odnośnie dźwięku w słuchawkach. Gdy oglądam film w odtwarzaczu czy na Netflix po słuchawkach przewodowych podłączonych do przejściówki na jack 3,5 dźwięk w scenach gdzie np jest cisza wycisza się samoczynnie i dopiero gdy ktoś zaczyna w filmie mówić bądź jest jakiś głośniejszy dźwięk słuchawki ponownie działają. Czy tak jest czy to jakaś usterka ? Może to jakieś ustawienie które można zmienić ? Jest dosyć denerwujące 

0 Like
21 Odpowiedzi
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Wszystko może zależyć od tego z jakiej przejściówki i jakich słuchawek korzystasz.

Nie sądzę aby był to błąd w systemie. Jak już to zaktualizuj aplikację Netflix oraz odtwarzacz, i system operacyjny.

Rekomendowany jest oficjalny adapter Samsunga 3.5mm.
0 Like
tomek181118
Explorer
Opcje
Właśnie zamówiłem. Zobaczymy czy to rozwiąże problem. Wszystko jest aktualne więc raczej to nie od tego
0 Like
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Posiadam tab s9+ i zarówno na słuchawkach bezprzewodowych jak i na kablu wszystko gra jak powinno. Także być może wina przejściówki?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@ForzaGigi Jest takie prawdopodobieństwo. Niektóre przejściówki potrafią nie być w pełni kompatybilne czy to z telefonem/tabletem, czy to ze słuchawkami.

0 Like
tomek181118
Explorer
Opcje
A jaką masz przejściówkę? Czy masz słuchawki z usb c? Dodam jeszcze dokładnie ze to chodzi o sytuację np w danym momencie ktoś sobie idzie w filmie i powiedzmy jest tylko szum ulicy wtedy słuchawki się wyłączają. Dopiero ponownie słuchać jak dana postać coś powie itp. Najdziwniejsze jest to że jak słucham muzyki z apple music to jest ok
0 Like
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Do słuchawek na wejście 3,5mm mam przejściówkę Samsunga. Sprawdzałem również na słuchawkach AKG z USB- C które dostałem do Note 10 i również wszystko gra tak jak powinno. Bezprzewodowe galaxy buds 2 pro i również bez najmniejszych komplikacji.
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Niektóre przejściówki mają "oszczędzanie energii" (a tak na prawde tanie podzespoly, gdzie wzmacniacz potrzebuje ciaglego wzbudzenia do pracy przez sygnal wejsciowy) i gdy poziom dźwięku spada poniżej określonego poziomu wzmacniacz przestaje działać.
0 Like
tomek181118
Explorer
Opcje
Myślę mogłeś trafić w sedno. Przyjdzie przejściówka to sprawdzę. Teraz mam taką tech protect żeby można jednocześnie słuchać i ładować tablet.
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Ja aktualnie mam podpięty telefon do huba usb/hdmi I do usb w hubie podpięta przejściówkę na jack do głośników... I działa bez problemu nawet przy najmniejszym szumie...
A przy okazji hub usb/hdmi zapewnia ładowanie telefonu
0 Like