Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak internetu Galaxy Tab SM-T515

(Temat utworzony: 28-02-2021 11:05 PM)
1556 Wyświetlenia
Axeski
First Poster
Opcje

Witajcie mam taki problem kilka dni temu przestał mi działać internet z karty sim, wszystko sprawdzone, karta działa na innych urządzeniach, a w tablecie wyświetla się tylko zasięg i informacja o nr sim, ale nie ma w ogóle internetu po DATA, damę komórkowe włączone, apn poprawne, tablet zaktualizowany, hard reset nie pomógł, co jeszcze można zrobić ? 

pozdrawiam, Olek 

0 Like
8 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Spróbuj wykonać reset ustawień sieciowych. Ścieżka: Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie -> Resetowanie ustawień sieciowych. Daj znać jakie są efekty.

Próbowałeś włożyć do urządzenia inną kartę SIM ?

Axeski
First Poster
Opcje

nic nie pomaga, reset zrobiony i ustawień sieciowych i hard reset karta sprawna, 3 inne karty innych operatorów ta sama sytuacja, to nie to. 

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

W takim przypadku, czytając przedstawiony przez Ciebie opis,  należy udać się z urządzeniem do serwisu, aby dokonać dokładnej diagnostyki.

Suchy1122
Pioneer
Opcje

Znalezione w sieci może się przyda.

Ustawienia => Połączenia => Sieci komórkowe => Nazwy punktów dostępu

Klikasz w odpowiedni punt dostępu i w polu Typ APN dodajesz wartość "dun" 

Nie jestem jednak pewien czy to pomoże (w sumie niczym nie ryzykujesz. Jeżeli nie zadziała to wracasz do pierwotnego stanu zwyczajnie usuwając ten parametr) 

Screenshot_20210301-051854_Settings.jpg

0 Like
Axeski
First Poster
Opcje

Temat do zamknięcia, tablet był zakupiony z rynku wtórnego, okazało się, ze sprzedawca zakupił go u operatora, po czym przestał płacić raty (i zapomniał w ogole o tym fakcie poinformować przy sprzedaży) w związku z powyższym na tablet została założona blokada imei, stad brak dostępu do sieci. 

0 Like
Suchy1122
Pioneer
Opcje
A która sieć taka cwana?
0 Like
Axeski
First Poster
Opcje

Plus, ale aktualnie również TMobile i Orange również blokują imei. 

0 Like
Suchy1122
Pioneer
Opcje
No to na bogato się bawią 🤣🤣🤣
0 Like