Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z internetem Samsung Galaxy Tab A 2016

(Temat utworzony: 30-07-2019 11:54 AM)
12801 Wyświetlenia
Adat78
First Poster
Opcje

Witam

Mam problem z połączeniem WIFI między tabletem Samsung Galaxy a routerem mikrotik. Tablet widzi sieć wifi ale po próbie łączenia sie nie wykazuje żądnej informacji typu połączono lub brak połączenia. Wraca do momentu, jakby w ogóle się nie probował łączyć. Próbowałem zapominać sieć, próbowałem na mikrotiku zmieniac kanały, zmieniać tryby zabezpieczeń, ustawiać filtrowanie po MAC, w ogóle usuwac hasło wifi...bez rezltutatu. Tablet także był przywracany do ustawień i nic. Inne urządzenia nie mają problemu z połączeniem się z tą siecią WIFI. Co jeszcze można zrobić/spróbować?

0 Like
24 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adat78, czy tablet łączy się poprawnie z innymi sieciami Wi-Fi?

0 Like
Adat78
First Poster
Opcje

Tak łączy się.

Ale inne urządzenia komputer,telefon itd także łączą się z tą konkretną siecią a tablet nie chce, nie wiem co jeszcze moge sprawdzić,pozmieniać w mikrotiku żeby ją dostosować do tego tabletu

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Adat78  Poczytaj o konfiguracji MikroTik’a Klik

Adat78
First Poster
Opcje

Wszytsko ustawiałem, szerokości, kanały,dhcp. Wszystkie urządzenia śmigają a tablet nie może się połączyć

0 Like
Adat78
First Poster
Opcje

Co więcej mam killka tabletów samsung galaxy tab i wszystkie mają ten sam problem....wiec w czym on tkwi? ktoś pomoze?

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Adat78,

Ode mnie kilka pytań: jaką masz wersję oprogramowania w tablecie? Brak połaczenia występuje zarówno na 2.4 jak i 5ghz? Czy resetowałeś router do ustawień fabrycznych?

Rozumiem, że zmieniałeś kanał ręcznie np. na 6 lub 11?

Adat78
First Poster
Opcje

Na screenach pokazuje co mogę ustawic w mkrotiku. Probówalem pokolei i ciągle to samo...chyba ze ktos mnie oświeci jakt o połączyc? Reset routera nic nie dał. Innne urządzenia się łączą tylko ten samsung nie. Wersja Anroida 8.1.0 Wersja Samsung Experience 9.5
Moikrotik.png

0 Like
MariolaD
Explorer
Opcje

Cześć @Adat78,

czy router działa samodzielnie, czy też jest podłączony do innego urządzenia?

Jeśli możesz podeślij nam dokładny model routera. Manual pozwoli dokładniej zapoznać się z ustawieniami routera.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
0 Like
Adat78
First Poster
Opcje

1 router do Digi transport wr21--jest on dostarczony przez firme zewnętrzną i nie mam do niego żadnego dostepu, nie da się uzyskać. Router ma karte sim, ale nie udostępnia internetu(nie ma opcji wifi)

Dlatego dołączony jest do niego mikrotik RouterBoard hAp w formie bridge, który ma ip z DIGI oraz udostępnioa internet dalej. Wszystkie urządzenia łączą się,oprócz tabletów samsunga. We wczesniejszym poście wrzuciłem screen ustawien wifi z mikrotika

0 Like