04-08-2022
01:11 AM
– ostatnio edytowany
04-08-2022
11:29 AM
przez
OleksiiA
Witam. Posiadam monitor z zakrzywiony ekranem, a mianowicie Samsung Odyssey G5. Od jakiegoś czasu górna listwa odkleja się od ekranu i emituje białe światło. Co robić?
04-08-2022 04:31 AM
@Pati101 Witam
Jeżeli listwa sama z siebie zaczęła się odklejać i nie ma żadnego uszkodzenia mechanicznego to pozostanie zgłosić to do autoryzowanego punktu serwisowego
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
04-08-2022 06:14 PM — edytowano 04-08-2022 06:15 PM
Czy mogę udać się do takiego punktu bez dowodu zakupu?
04-08-2022 06:46 PM
@Pati101 dokument zakupu jest obowiązkowy przy zgłoszeniu serwisowym.
11-01-2023 09:19 PM
mam ten sam problem to jakas wada fabryczna ze tak sie zdarza chyba....
12-02-2023 04:13 PM
Hej, mam ten sam problem w 1,5-rocznym modelu LU32R590CWUXEN. Udało się usterkę rozwiązać serwisowo?
08-03-2023 08:40 AM
Zaznaczone pęknięcie matrycy
Hej, mam monitor Samsung U32R590CWRX który to pół roku temu był na naprawie gwarancyjnej z tytułu wyłączającej się samoistnie matrycy. Po tym czasie któregoś pięknego dnia moim oczom ukazało się pęknięcie na monitorze gdzie po bliższym przyjrzeniu się zauważyłem iż matryca jest odklejona w górnej części i znacznie odstaje od ramki-obudowy na 2-3 mm. Odstaje i tu uwaga, prawie na całej obudowie ale nie w miejscu gdzie jest pęknięcie, tam matryca była bardziej przyklejona tj. mniej odstawała. Po konsultacji i oględzinach z rzeczoznawcą, gdyż czułem iż serwis zrzuci problem na mnie, uzyskałem info iż jest problem niewłaściwej matrycy lub najprawdopodobniej niewłaściwej poprzedniej naprawy gwarancyjnej gdzie wystąpiły naprężenia czego efektem było samoistne pęknięcie. Udałem się do serwisu, oddałem sprzęt gdzie jak wynika z raportu, serwisant po 15 minutach oględzin stwierdził uszkodzenie mechaniczne którego jak zobaczycie na fotkach NIE MA !!!! Zero uszkodzenia. Na moje pytanie o problem odklejonej matrycy serwisant odparł iż nie będzie ryzykował bo jest pęknięta matryca a gdy zapytałem o przyczynę i dowód to ciągle ta sama odpowiedź - uszkodzenia mechaniczne. A więc problem odklejających się zakrzywionych matryc to temat rzeka a postawa serwisu który to nawet nie wspomniał w raporcie o odklejonej matrycy świadczy o profesjonalizmie i fachowej obsłudze.
08-03-2023 11:15 AM
@Bercik_2003, w Twojej sytuacji proponuję spróbować napisać pisemną reklamację, tu masz link do formularza kontaktowego: https://samsung-webform.sprinklr.com/?token=eyJhbGciOiJSUzI1NiJ9.eyJmb3JtSWQiOiI1ZWFlYzBlYTc2ZmU5NTl...
Musisz wyraźnie zaznaczyć, że to jest reklamacja i poprosić o jej przekazanie do Działu Reklamacji. Opisz całą sytuację, dołącz od razu dane urządzenia (kod modelu, numer seryjny), skan lub zdjęcie dowodu zakupu, powyższe zdjęcia, które dodałeś do swojego postu, jeśli masz, kopię opinii rzeczoznawcy.