Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odyssey G5 górna listwa odkleja się od ekranu

(Temat utworzony: 04-08-2022 01:11 AM)
4733 Wyświetlenia
Pati101
Student
Opcje

Witam. Posiadam monitor z zakrzywiony ekranem, a mianowicie Samsung Odyssey G5. Od jakiegoś czasu górna listwa odkleja się od ekranu i emituje białe światło. Co robić?

16595681957719200679473682822374.jpg

0 Like
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pati101  Witam 

Jeżeli listwa sama z siebie zaczęła się  odklejać i nie ma żadnego uszkodzenia mechanicznego to pozostanie zgłosić to do autoryzowanego punktu serwisowego 

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Pati101
Student
Opcje

@PrzemekM 

Czy mogę udać się do takiego punktu bez dowodu zakupu?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pati101  dokument zakupu jest obowiązkowy przy zgłoszeniu serwisowym.

Growar
First Poster
Opcje

mam ten sam problem to jakas wada fabryczna ze tak sie zdarza chyba....

0 Like
Meredipffek
First Poster
Opcje

Hej, mam ten sam problem w 1,5-rocznym modelu LU32R590CWUXEN. Udało się usterkę rozwiązać serwisowo?

0 Like
Bercik_2003
First Poster
Opcje

Foto odstająca matryca.png

Zaznaczone pęknięcie matrycyZaznaczone pęknięcie matrycy

Hej, mam monitor Samsung U32R590CWRX który to pół roku temu był na naprawie gwarancyjnej z tytułu  wyłączającej się samoistnie matrycy. Po tym czasie któregoś pięknego dnia moim oczom ukazało się pęknięcie na monitorze gdzie po bliższym przyjrzeniu się zauważyłem iż matryca jest odklejona w górnej części i znacznie odstaje od ramki-obudowy na 2-3 mm. Odstaje i tu uwaga, prawie na całej obudowie ale nie w miejscu gdzie jest pęknięcie, tam matryca była bardziej przyklejona tj. mniej odstawała. Po konsultacji i oględzinach z rzeczoznawcą, gdyż czułem iż serwis zrzuci problem na mnie,  uzyskałem info iż jest problem niewłaściwej matrycy lub najprawdopodobniej niewłaściwej poprzedniej naprawy gwarancyjnej gdzie wystąpiły naprężenia czego efektem było samoistne pęknięcie. Udałem się do serwisu, oddałem sprzęt gdzie jak wynika z raportu, serwisant po 15 minutach oględzin stwierdził uszkodzenie mechaniczne którego jak zobaczycie na fotkach NIE MA !!!! Zero uszkodzenia. Na moje pytanie o problem odklejonej matrycy serwisant odparł iż nie będzie ryzykował bo jest pęknięta matryca a gdy zapytałem o przyczynę i dowód to ciągle ta sama odpowiedź - uszkodzenia mechaniczne. A więc problem odklejających się zakrzywionych matryc to temat rzeka a postawa serwisu który to nawet nie wspomniał w raporcie o odklejonej matrycy świadczy o profesjonalizmie i fachowej obsłudze. 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Bercik_2003, w Twojej sytuacji proponuję spróbować napisać pisemną reklamację, tu masz link do formularza kontaktowego: https://samsung-webform.sprinklr.com/?token=eyJhbGciOiJSUzI1NiJ9.eyJmb3JtSWQiOiI1ZWFlYzBlYTc2ZmU5NTl...

Musisz wyraźnie zaznaczyć, że to jest reklamacja i poprosić o jej przekazanie do Działu Reklamacji. Opisz całą sytuację, dołącz od razu dane urządzenia (kod modelu, numer seryjny), skan lub zdjęcie dowodu zakupu, powyższe zdjęcia, które dodałeś do swojego postu, jeśli masz, kopię opinii rzeczoznawcy. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.