Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Coś dziwnego zaczyna się dziać z monitorem.

(Temat utworzony: 15-09-2020 10:52 PM)
784 Wyświetlenia
gilban
Navigator
Opcje

Witam.

Mam monitor  SAMSUNG LC24FG73FQUXEN.

Gdy po kilkugodzinnym okresie nieużywania włączę go, to na dole, blisko dolnej krawędzi pojawia się pusta pozioma linia, i pod nią jeszcze dwie, trzy linie już normalne. I całość w tym miejscu drży.

Gdy po kilkunastu sekundach matryca się nagrzeje to się robi dobrze.

Czy da się coś z tym zrobić? Monitor jest na gwarancji do grudnia.

Myślałem z początku że jest to problem karty graficznej, ale jednak problem jest z monitorem.

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gilban  Jeśli masz, jeszcze gwarancję to najlepszym rozwiązaniem będzie serwis.

gilban
Navigator
Opcje

I zanieść do sprzedawcy? Np na rękojmię? Tu MediaMarkt.?

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gilban Nie ma, znaczenia gdzie zaniesiesz.

gilban
Navigator
Opcje

Witam. Więc zaniosłem do sprzedawcy - MediaMarkt  (oddałem na rękojmię). Wymienili matrycę (oczywiście w serwisie Samsunga). Uwinęli się z tym w 2 tygodnie.

I teraz pytanie:

Czy na tę nową matrycę jest jakaś dodatkowa gwarancja, czy tylko do końca gwarancji monitora?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gilban  Jeśli nie dostałeś, żadnego dodatkowego dokumentu na matrycę to tylko ci się przedłuża gwarancja o czas pobytu w serwisie.

gilban
Navigator
Opcje

tylko kartę naprawy z Samsunga.

0 Like
gilban
Navigator
Opcje

No nic. Oddałem monitor ponownie do reklamacji, do mediamarkt, bo nowa matryca miała przebarwienia. Oni mi reklamacji nie uznali i na dzień dzisiejszy monitora nie oddali.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@gilban kiedy oddałeś urządzenie? Jaki był powód nieuznania? Brak wady wg. serwisu czy uszkodzenie?