Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tv QE55Q67RAT + Soundbar HW Q60 T + dekoder evobox lite cyfrowy polsat

(Temat utworzony: 15-02-2021 10:20 AM)
732 Wyświetlenia
Gregory9
First Poster
Opcje

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem forum i nie wiem czy taki temat się pojawił.

Proszę o poradę jak w najbardziej efektywny sposób podłączyć tv QE55Q67RAT z soundbarem HW Q60T i dekoderem evobox lite cyfrowy Polsat.

W tym momencie za pomocą kabla HDMI dekoder podpięty do tv i soundbar za pomocą kabla HDMI podpięty do tv w gniazda arc. Problem jest taki że przy cichym słuchaniu zestawu na głośności 3 bardzo "harczy" taki zniekształcony głos. W momencie kiedy się da głośniej jest ok. Oraz przy wyborze źródła na soundbarze HDMI jest cisza.

Tak ma być ? Czy źle coś podpiąłem?

Dziękuję za podpowiedzi.

0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy w soundbar masz najnowszy firmware wersji 1003.6 ?

https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-Q60T/EN/#downloads

0 Like
Gregory9
First Poster
Opcje

Szczerze nie wiem. Nie sprawdzałem. Dwa dni temu kupiłem dopiero.  Jak to sprawdzić i ew. zaktualizowac/pobrać?

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

YOX_0-1613385554710.pngYOX_1-1613385576169.png

W kwestii sprawdzenia zainstalowanej wersji oprogramowania na soundbarze, spróbuj wyłączyć go i następnie włączyć trzymając na pilocie przycisk Sound Control ( zębatka) . Po chwili powinna pojawić się  informacja o oprogramowaniu na wyświetlaczu soundbara.

PS: W wolnej chwili zmień dział swojego postu na Telewizory lub Sprzęt audio i wideo.

0 Like
Gregory9
First Poster
Opcje

Ok. Wielkie dzięki. Sprawdzę jak wrócę do domu. A myślisz że sposób podłączenia które opisałem jest ok?

Czy można jakoś inaczej żeby w pełni wykorzystać możliwości sprzętu?

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Jeżeli chcesz wykorzystać pełnie możliwości wszystkich przedstawionych przez Ciebie urządzeń, to musisz znaleźć złoty środek pomiędzy wszystkimi wejściami/wyjściami, w których poszczególne urządzenia oferują najlepsze możliwości. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gregory9  Nie było potrzeby zakładania nowego tematu ten obecny zostanie przeniesiony do właściwej tablicy.

https://eu.community.samsung.com/t5/sprz%C4%99t-audio-i-wideo/tvqe55q67rat-z-soundbarem-hw-q60t-i-de...

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gregory9, Sposób podłączenia jest jak najbardziej ok. Problem z szumami był już poruszany na forum wiele razy. Aktualizacja powinna wyeliminować szumy lub w jakimś stopniu je zredukować.