Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

soundbar wieszak

(Temat utworzony: 12-04-2022 10:39 AM)
930 Wyświetlenia
dandez
Apprentice
Opcje

Witam Serdecznie 

Witam chciałbym zakupić uchwyt do soundbara
model soundbar jaki posiadam to:
samsung HW- J7500R  (czarny)
Miejsca do montazu uchwytu ma na spodzie a nie na tyle jak większość soundbarów, co utrudnia znalezienie uchwytu

mam też telewizor 65 cali
model:
Telewizor Samsung UE65KU6680 CURVED
Są tam 4 otwory za telewizorem do podwieszenia soundbara z rozstawem mniej więcej 17cm/7,5 cm

Potrzebuję podwiesić soundbar pod telewizorem (montując do telewizora, nie do ściany).
Nigdzie nie mogę znaleźć takiego uchwytu. Nawet na serwisie z częściami do samsunga zaoferowali mi ten uchwyt
który pasuje do soundbara ale nie pasuje do telewizora 

Czy komuś udało się kupić takowy uchwyt i mógłby się podzielić gdzie to można kupić? Przegrzebałem cały internet i nie mogę nigdzie znaleźć takowego uchwytu. 
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
0 Like
10 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Myślę, że na alledrogo coś znajdziesz. Widziałem tam kilka uniwersalnych. Hama też takie produkuje.
Co do sposobu montażu, to przecież można wykorzystać uchwyty z zestawu do połączenia z uniwersalnym uchwytem do montażu z tyłu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
czerwona50
First Poster
Opcje

Cześć, udało Ci się znaleźć ten uchwyt? Mam taki sam problem, potrzebuję pomocy, może ktoś miał podobny problem i cos podpowie?

Potrzebuję zakupić uchwyt do soundbara, który miejsce do wkręcenia śrub nie dość, że ma na dole to musi jeszcze wisieć w poziomie, bo od przodu ma wyświetlacz. Mam TV LG OLED 55 cali, który będzie wisiał na ścianie na tym wieszaku https://www.uchwytylcd.eu/p1628,nbsp2-wysokiej-jakosci-obrotowy-uchwyt-do-telewizorow-lcd-led-plazma..., a pod nim chce doczepić głośnik.  Zakupiłam taki uchwyt na głośnik https://allegro.pl/oferta/wieszak-do-tv-uchwyt-na-glosnik-soundbar-solidny-9200849327 ale nie pasuję, bo wymaga przykręcenia śrub od tyłu no i te pionowe szyny nie pasują do pionowych szyn od wieszaka tv, są takiej samej szerokości i dziury nie pasują, aby wkręcić śruby - no chyba że coś źle robię xd  

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@czerwona50 a jaki masz model soundbara? :smiling-face: Do listwy powinien być dołączony szablon montażowy. 

https://www.youtube.com/watch?v=i3PPOmucE0w

czerwona50
First Poster
Opcje
0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@czerwona50 Instrukcja w tym modelu nie podaje standardów VESA, tak samo nie ma szablonu. Zalecane śruby to M5, L 35mm lub dłuższe :winking-face:

MatiW_0-1649686157051.png

czerwona50
First Poster
Opcje

Ja nie będę wieszac soundbara na ścianie tylko chce doczepić do tv od spodu 🙂

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@czerwona50, z mojej wiedzy tak się nie da. :smiling-face:

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

czerwona50
First Poster
Opcje

Ale co nie ma wieszaka pod tv dla tego konkretnego soundbara? Czy co masz na myśli? 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@czerwona50, nie wiem, czy są wieszaki, pewnie by się znalazły, ale takie zawieszenie, kiedy montujemy soundbar do obudowy TV, może poskutkować negatywnym wpływem na działanie odbiornika (soundbar jednak nie jest zbyt lekkim urządzeniem). @vdsl2, co o tym myślisz, masz jakąś wiedzę w temacie?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.