05-10-2020 08:50 PM — edytowano 05-10-2020 08:57 PM
Witam,
Dzisiaj kupiłem soundbar Samsung HW Q90R, i mam problemy z komunikacją subwoofera.
Subwoofer jest od soundbara ok. 1,5 metra. Dzieli go tylko szafka na ubrania. Subwofer jest z prawej strony listwy soundbar.
Telewizor Phillips OLED model 803
Podłączony pod HDMI ARC.
Na BT - również jest to samo, wiec źródło nie ma znaczenia.
Subwoofer działa tylko bardzo blisko listwy soundbar ok. 40 cm od lub naprzeciwko.
Co mogę zrobić, bo jestem załamany tą sytuacją. Bo sprzęt za sporą kasę!.
Pomożecie
06-10-2020 08:25 AM
@vipjaw Na początek spróbuj zaktualizować firmware do wer 1010.
06-10-2020 10:23 AM
Dziękuje za informacje. Dzisiaj to sprawdzę i dam znać.
06-10-2020 02:10 PM
Witam, czy ten folder na pendrive ma mieć nazwę SAT-HKA19WWC?
Bo tam dalej jest image i potem jeszcze 2 pliki
jak to mam zaktualizować, bo coś mi nie idzie?
06-10-2020 02:23 PM
Uruchamiam soundbar i wkładam do portu usb - pendrive. ale nic nie pokazuje UPDATE. Można jakieś porady?
08-10-2020 01:57 PM
Soundbar powinien zaktualizować się automatycznie po podłączeniu pendrive. Jeżeli aktualizacja się nie rozpoczęła, spróbuj odłączyć listwę od prądu na kilka sekund. Aktualizacja uruchomi się po ponownym podłączeniu.
Jednak jeśli nie uda Ci się wykonać aktualizacji przy pomocy pendrive'a, połącz soundbara do sieci wi-fi (zgodnie z poniższą instrukcją). Do połączenia wymagana będzie aplikacja Smart Things. Po dodaniu soundbara w aplikacji, postępuj zgodnie z komunikatami na ekranie telefonu. Przy nawiązanym połączeni z siecią soundbar będzie się aktualizował automatycznie.
24-10-2020 10:55 PM
U mnie po nie całym roku jest taki sam problem mam najnowszą aktualizacje a sub czasami trzeszczy albo nie ma w ogóle dźwięku, myślałem że to problem z satelitkami bo odłączyłem je przy wymianie sofy ale po ich podłączeniu przez jakiś czas był spokój teraz znów to samo i co najgorsze satelitki mają ten sam problem. Przywrócenie ustawień soundbara nic nie daje.