Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar Samsung HW-Q60T słychać dziwne zakłócenia

(Temat utworzony: 30-01-2022 11:12 PM)
2334 Wyświetlenia
Drabek44
Journeyman
Opcje

Witam

Posiadam od miesiąca

Soundbar Samsung HW-Q60T podłączony pod  Telewizor QLED Samsung Q80A 65, do tej pory nie miałem żadnych problem a dzisiaj słychać w nim dziwne dźwięki,  tak jakby zakłócenia radiowe,  może ktoś miał taki problem? Próbowałem różnych ustawień, resetowałem TV i Soundbar i nic dalej to samo.

8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Drabek44  Dzień dobry

Zalecam reset soundbara do ustawień fabrycznych poprzez jednoczesne przytrzymanie na nim przycisków "+" oraz "-" przez 5 sekund, soundbar powinien wyświetlić napis "INIT" i wyłączyć się.

W celu wykonania wspomnianego resetu należy na uruchomionej listwie soundbar przytrzymać jednocześnie przycisk Plus i Minus przez 10 sekund. Na ekranie pojawi się komunikat INT i listwa się wyłączy. Po 15 sekundach można będzie uruchomić ponownie soundbar.

Drabek44
Journeyman
Opcje

Reset zrobiony i dalej to samo.  Dodam że na USB nie ma zakłóceń z pendriva. Na BT są delikatne.  Natomiast na ARC to nieporozumienie. Nawet jak odłączę kabel HDMI to dalej tak jest więc nie jest to wina TV ani kabla.

0 Like
AdamJu
Navigator
Opcje
Bardzo możliwe że to uszkodzenie dekodera cyfrowego, serwis raczej konieczny.
0 Like
domel48
First Poster
Opcje

Witaj.Poradziles sobie z tymi zakłóceniami?U mnie trzeszczy po włączeniu przez jakieś 5 minut i później ustaje.Trzeszczy belka z lewej strony stojąc przodem do niej.

0 Like
Drabek44
Journeyman
Opcje

Cześć,  sam sobie nie poradziłem. Oddałem sprzęt na reklamację wymienili płytę główną i wszystko jest już ok.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Drabek44   Cześć

Dzięki za informacje. Czyli była jakaś wada w sprzęcie, najważniejsze że wszystko działa prawidłowo :smiling-face:

domel48
First Poster
Opcje

Kurde jak wygląda reklamacja ile to trwa?Mam to gdzieś wysłać czy zamieść do sklepu.Przyznam że kłopotliwe rozwiązanie.Moze jakąś aktualizacja softu?Czemu jest tak że tylko do 5 minut od włączenia ta belka trzeszczy a później cisza??

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@domel48, jeśli sprzęt na gwarancji, to zadzwoń na infolinię, zamówią kuriera, który zawiezie sprzęt do serwisu: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Jeśli masz ten sam model, co kolega, czyli HW-Q60T, to aktualizację pobierzesz na tej stronie: https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-Q60T/EN/ 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.