07-03-2022 12:07 PM — edytowano 07-03-2022 12:32 PM
Witam,
mam problem z Soundbarem q70t. Podłączony jest do tv Samsungs q70 seria 65. Soundbar po kupnie około miesiąca temu podłączyłem i wszystko działało jak należy. Ostanim czasy subwoofer przestał się łączyć z "listwą" po jego wyłączeniu. Praktycznie każdorazowo po wyłączeniu tv muszę go łączyć ręcznie, co nie powiem jest uciążliwe.Dodatkowo czasami zmienia się wyjście dzwięku z soundbara na np głośniki w tv. Próbowałem aktualizować tv, soundbar ale nic nie pomaga. Myślałem że to może coś w opcjach ale raczej też nie. Proszę o pomoc.
ps. Soundbar jest podłączny do tv przez hdmi earc oryginalnym kablem. ponadto do tv jest podłączona również konsola.
08-03-2022 02:19 PM
@kotgigant Spróbuj zresetować listwę poprzez przytrzymanie jednocześnie +i- na panelu aż pojawi się napis ,,INIT". Następnie odłącz sprzęt od prądu na pół minuty
10-03-2022 07:19 AM — edytowano 10-03-2022 08:40 AM
Dzięki za odpowiedz, zrobiłem tak jak napisałeś ale i tak to nic nie dało.... po wyłączeni tv oraz soundbara na sobwooferze nadal miga niebieska dioda.... serwis? czy jakieś inne pomysły... dodam, że czasami mogłem wyłączyć soundbar kilka razy pod rząd i nie zrywało połączenia innym razem już tak.
Przeczytałem gdzieś w innym temacie, że trzeba włączyć soundbar po sparowaniu go z subwooferem jak jeszcze miga niebieska dioda z tyłu głośnika? Może to będzie to, czy raczej bez znaczenia...
10-03-2022 01:42 PM
Warto jeszcze, abyś sprawdził, czy w jakiś sposób nie jest to wina TV Odłącz kabel HDMI i połącz listwę z telefonem, po BT. Jeżeli będzie to samo- oddałbym listwę do sprawdzenia w serwisie. Jeżeli z telefonem będzie wszystko ok, to zresetuj telewizor, pamiętaj, że stracisz wszystkie dane.
Ustawienia- Ogólne- Resetuj
15-03-2022 11:15 AM
Zresetowałem tv i dalej to samo, pozostaje serwis. Dziwi mnie jednak fakt, że na początku wszystko śmigało jak należy....