Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar HW-T650 nie włącza się z TV

(Temat utworzony: 22-12-2020 06:18 PM)
4730 Wyświetlenia
Nomyt84
Student
Opcje

Witam,

zakupiłem właśnie Soundbar HW-T650 i podłączyłem do mojego TV UE55MU6102K za pomocą kabla HDMI. W TV oraz soundbar podłączyłem pod HDMI ARC. Wszystko działa ok - sterowanie głośnością i ustawieniami soundbara z pozycji pilota od TV. Soundbar wyłącza się także samoczynnie przy wyłączeniu TV ale nie chce się samoczynnie włączyć kiedy włączam TV. Muszę go włączyć z pozycji TV wybierając urządzenie zew lub na samym urządzeniu. Do tego, po włączeniu soundbara zauważyłem, że muszę ponownie wybierać Tryb dżwięku bo się resetuje.

TV zaktualizowałem w dniu wcoajszym - przed podłączeniem Soundbara. Soundbar zaktualizowałem dzisiaj.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu bo jest on bardzo niewygodny i czuję się zawiedziony tym faktem.

0 Like
8 Odpowiedzi
leju
Journeyman
Opcje
włącz opcje SIMPLINK na TV
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Nomyt84  Spróbuj ręcznie dodać do sterowania pilotem  po modelu HW-T650.

@leju  SIMPLINK  jest urządzeniach LG, a nie Samsung.

0 Like
Nomyt84
Student
Opcje

Problem rozwiązany.

Przeszedlem w TV na dekoder orange i wyłączyłem telewizor. Po ponownym włączeniu wszystko jest już ok. Widocznie coś się zatkało i zmiana źródła sygnału odróżniło komunikację. Problem pojawiał się kiedy korzystałem z YouTube. 

MałyJohny
Journeyman
Opcje
Mam tv Samsung Eu55ru8002u który po wyłączeniu sam się włącza. Jak coś takiego wyłączyć?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MałyJohny  Jak dobrze ciebie rozumiem, że po wyłączeniu TV sam się załącza ? Jaką masz wersję Sub micom ?

0 Like
KamilM21
First Poster
Opcje

Mam HW-Q60T i mam to samo, wyłącza się razem z TV ale już nie włączy. Telewizor LG-42LW5500. Próbowałem już chyba wszystkiego:( 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KamilM21  Nikt nie gwarantuj prawidłowej współpracy z inną marką.

0 Like
Sandra317
Journeyman
Opcje

Wielkie dzięki! U mnie też pomogło!