Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar HW-Q800A

(Temat utworzony: 12-08-2021 03:54 PM)
1460 Wyświetlenia
PrzemekPl
Journeyman
Opcje
Witam.. czy orientuje się ktoś jak korzystać z funkcji "dotknij i odtwórz"? Potrzebna jest do tego jakaś specjalna aplikacja? czy raczej to powinno działać nawet z systemowym odtwarzaczem muzyki? W opcjach Smarthings wszystko co potrzebne mam włączone czyli "tap view, tap sound" ale jakoś nie wiem jak z tego korzystać.. po dotknięciu listwy nie ma żadnej reakcji..
11 Odpowiedzi
kylo
Navigator
Opcje
Mam ten soundbar i na początku mialem wrażenie a w zasadzie tak było że po dotknięciu nic się nie działo ale gdy telefon położyłem przy przyciskach na sondbarze to muzyka przeskakiwała z telefonu na soundbar teraz wystarczy że przyłożę telefon i się przełącza lecz mam wrażenie że na soundbarze miejsce gdzie trzeba przyłożyć telefon jest dość precyzyjne
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekPl, Czy zapoznałeś się z 553 stroną instrukcji obsługi ? Spełniasz wszystkie opisane tam wymagania potrzebne do działania tej funkcji ?

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kylo  napisał(a):
Mam ten soundbar i na początku mialem wrażenie a w zasadzie tak było że po dotknięciu nic się nie działo ale gdy telefon położyłem przy przyciskach na sondbarze to muzyka przeskakiwała z telefonu na soundbar teraz wystarczy że przyłożę telefon i się przełącza lecz mam wrażenie że na soundbarze miejsce gdzie trzeba przyłożyć telefon jest dość precyzyjne

Ja z kolei posiadam model Q800T i także odnoszę wrażenie, że funkcja ta najlepiej działa w okolicach panelu dotykowego. W większości przypadków działa, ale zdarza się też, że komunikat o przełączeniu się nie pojawi i trzeba próbować ponownie. Nie jest to idealne. Czy w Q800A musicie potwierdzać przełączenie, czy odbywa się to automatycznie po przyłożeniu urządzenia ? U mnie za każdym razem muszę potwierdzać.

Screenshot_20210812-160011_Samsung Music.jpgScreenshot_20210812-160042_SmartThings.jpgScreenshot_20210812-160225_Samsung Music.jpg

PrzemekPl
Journeyman
Opcje
Dzięki panowie za podpowiedzi.. zadziałało.. @kamil40013 ja też muszę za każdym razem potwierdzać połączenie, trochę to nie do końca dla mnie dobre, bo według mnie powinno zapamiętać urządzenie i następnym razem już nie wołać o potwierdzenie.. I zauważyłem że to działa prawie w każdym miejscu na soundbarze z tym że, trzeba troszkę mocniej puknąć, a nie tak jak w reklamie że, wystarczy dotknąć..
0 Like
PrzemekPl
Journeyman
Opcje
To jeszcze przy okazji spytam czy posiada ktoś z was dodatkowe tylne głośniki do tej listwy? Jeśli tak to czy warto je dokupić?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@PrzemekPl, tylko nie rozwal Soundbara, uszkodzenia mechaniczne nie są objęte gwarancją! ‌‌😆 A na poważnie, próbowałeś zamiast mocniejszego pukania, przyłożyć/dotknąć i przetrzymać przez chwilę?

Fakt faktem, technologia nowa i dopiero się rozwija, z czasem powinno być coraz lepiej. :smiling-face:

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekPl
Journeyman
Opcje
😄 Ok będę o tym pamiętać 😄 .. próbowałem chwilę przytrzymać ale praktycznie wcale to nie "łapie" częściej działa jak troszkę mocniej pukne 😊 mimo wszystko jakoś to działa.. ale teraz zastanawiam się czy opłaca się dokupić tylne głośniki, I czekam aż ktoś się wypowie 🤔😊
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@kamil40013, masz może satelity? Ja niestety nie podpowiem, moje wymagania pod względem dźwięku są minimalne.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekPl, Posiadam satelity SWA-8500S przeznaczone do modeli z 2020 roku. Te na obecny rok zapewne dużo się nie różnią. Moim zdaniem warto je dokupić, jeśli nie przeszkadza nam cena. W przypadku modelu Q800T rozszerzają one kanały wyjściowe z 3.1.2 na 5.1.2. Jeśli chodzi o codzienne użytkowanie, to przy normalnym oglądaniu telewizji raczej nie zauważymy dużej różnicy. Potrzebny jest materiał z odpowiednią ścieżką dźwiękową, która odpowiednio wykorzystuje wszystkie kanały. W odpowiednich filmach, czy grach głośniki naprawdę dużo dają. Na przykład bardzo fajne odczucie daje usłyszenie tego, co dzieje się za plecami bohatera lub dźwięk przelatującego samolotu itp. Przy zwykłym słuchaniu muzyki też czuć obecność dodatkowych głośników. Ogólnie rzecz biorąc, jestem z nich zadowolony.