Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Satelitki" tracą połączenie

(Temat utworzony: 08-12-2021 07:24 PM)
419 Wyświetlenia
Rafał11
Apprentice
Opcje

Dzień dobry

posiadam soundbar Q70R oraz satelitki SWA-8500S, satelitki raz na jakiś czas tracą połączenie z listwą i muszę odłączyć od zasilania po ponownym połączeniu do prądu odzyskują połączenie, oba sprzęty są nowe a same satelitki były nawet wymieniane więc wątpię w usterkę, oprogramowanie również najnowsze.  Moje pytanie czy sa jakieś warunki (bo w instukcji nic nie piszą) w jakiej odległości musi być oddalony moduł nadawczy?  (u mnie sa to około 3 metry) albo co innego może być powodem takich utrat połączenia ? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafał11  reset soundbara do ustawień fabrycznych poprzez jednoczesne przytrzymanie na nim przycisków "+" oraz "-" przez 5 sekund, soundbar powinien wyświetlić napis "INIT" i wyłączyć się.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafał11  Dzień Dobry

Czy był wykonywany reset soundbara?

Rafał11
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

nie, nie wykonywałem resetu, jak go zrobić ?

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafał11  reset soundbara do ustawień fabrycznych poprzez jednoczesne przytrzymanie na nim przycisków "+" oraz "-" przez 5 sekund, soundbar powinien wyświetlić napis "INIT" i wyłączyć się.

Rafał11
Apprentice
Opcje

dziękuję wypróbuje 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafał11, Spróbuj na jakiś czas postawić sterownik głośników bliżej głównej belki.

Rafał11
Apprentice
Opcje

Witam, przez ostatnie tygodnie testowałem to rozwiązanie i jak na razie działa, za każdym razem satelitki działają i ani razu nie utraciły połączenia pomimo braku zmiany położenia nadajnika, można więc uznać te odpowiedz jako rozwiązanie problemu. Dziękuje zwłaszcza @PrzemekM ale i wszystkim którzy zaproponowali rozwiązania. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafał11  Super, ciszę się że wszystko działa już prawidłowo :smiling-face:

Pozdrawiam