Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar hw ms-650 Zacina

(Temat utworzony: 06-10-2018 12:19 PM)
1912 Wyświetlenia
FilipWieczorek
First Poster
Opcje

Witam, zakupiłem w styczniu soundbar hw ms 650, mam go skonfigurowanego z tv samsung serii 6. Jestem załamany, gdyż dźwięk nieustannie zacina czy to przez BT czy przez wifi. Panowie z infolinii nie są w stanie mi pomóc. Dodam, ze zarówno tv jak i soundbar posiada wszystkie najnowsze aktualizacje. Na początku zacinaly tylko filmy przez przeglądarkę , teraz zacina również tv. Nie jest to problem, który występuje cały czas, przerywanie następuje co kilkanaście a czasem co kilka minut ale i tak jest bardzo irytujące. Mozecie coś poradzić ? Sprzęt jest nowy, posiada gwarancje zarówno tv, jak i soundbar mają kilka miesiecy

0 Like
18 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@FilipWieczorekA w Soundbar masz taką wer 1146.4 firmware ? Napisz jaki masz router marka/model ?

0 Like
FilipWieczorek
First Poster
Opcje

Tak soundbar aktualizacja się zgadza mam tą o której piszesz 

Router mam taki:technicolor epc3928s

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@FilipWieczorekJa bym jeszcze sprawdził jak będzie działać po HDMI ARC jak masz takie możliwości?

0 Like
FilipWieczorek
First Poster
Opcje

Jeżeli po hdmi będzie działać , to jakie mamy rozwiązania ? Moduł wifi jest wadliwy i BT ????

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@FilipWieczorekTak jest możliwe że coś nie tak z WIFI i BT ale też coś może zakłócać działanie. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@FilipWieczorekCzy udało się rozwiązać problem ? jak by co jest nowszy firmware wer 1250.5

0 Like
FilipWieczorek
First Poster
Opcje

Niestety. Przełączyłem na BT i jest lepiej ale na wifi cały czas jest ten problem. 

0 Like
Abback
First Poster
Opcje

Witam.

WiFi oraz BT nie nadaje sie do przesylania dzwieku + obrazu z TV do soundbar-a ze wzgledu na bardzo duze straty co w konsekwencji prowadzi do opoznien (video/audio) lub tez jak u kolegi do "klatkowania" dzwieku.

WiFi lub tez BT nadaje sie jedynie do przesylania strumieniowego dzwieku z telefonu, tabletu, laptopa do sundbara by sobie po prostu posluchac muzyki :smiling-face: 

HDMI Arc - to jedyne sluszne podlaczenie TV<->Sundbar, by bez zadnych strat przesylac dzwiek oraz obraz z podlaczonych do sundbara rzeczy np. Dekoder, konsola do gier jezeli oczywiscie sundbar posiada wiecej wejsc HDMI procz tego jednego do podlaczenia TV :smiling-face:

Dodatkowo prawie kazdy telewizor z HDMI Arc daje mozliwosc regulacji glosnosci sundbara pilotem od TV co w przypadku kabla optycznego daje ta mozliwosc jedynie dedykowane sprzety miedzy TV, a sundbarem :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Abback a jaki sens ma przesyłanie obrazu do listwy? :thinking-face::face-with-rolling-eyes:

Posiadam, soundbar i nie ma najmniejszych problemów z przesłaniem do niego drogą radiową ścieżki dźwiękowej. Dodatkowo w tv Samsunga jest możliwość ustawień opóźnień dźwięku. 

Co do kanału ARC. To stworzony został właśnie w celu podłączenia urządzeń zewnętrznych do tv i za jego pośrednictwem przesłania do systemu audio, a nie tak jak opisujesz do listwy i dalej.

Albo coś na mieszałeś, albo ja nie potrafię odczytać twoich intencji w poście. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like