06-10-2018 12:19 PM
Witam, zakupiłem w styczniu soundbar hw ms 650, mam go skonfigurowanego z tv samsung serii 6. Jestem załamany, gdyż dźwięk nieustannie zacina czy to przez BT czy przez wifi. Panowie z infolinii nie są w stanie mi pomóc. Dodam, ze zarówno tv jak i soundbar posiada wszystkie najnowsze aktualizacje. Na początku zacinaly tylko filmy przez przeglądarkę , teraz zacina również tv. Nie jest to problem, który występuje cały czas, przerywanie następuje co kilkanaście a czasem co kilka minut ale i tak jest bardzo irytujące. Mozecie coś poradzić ? Sprzęt jest nowy, posiada gwarancje zarówno tv, jak i soundbar mają kilka miesiecy
07-10-2018 12:24 PM
@FilipWieczorekA w Soundbar masz taką wer 1146.4 firmware ? Napisz jaki masz router marka/model ?
07-10-2018 03:28 PM
Tak soundbar aktualizacja się zgadza mam tą o której piszesz
Router mam taki:technicolor epc3928s
07-10-2018 03:45 PM
@FilipWieczorekJa bym jeszcze sprawdził jak będzie działać po HDMI ARC jak masz takie możliwości?
07-10-2018 03:49 PM
Jeżeli po hdmi będzie działać , to jakie mamy rozwiązania ? Moduł wifi jest wadliwy i BT ????
07-10-2018 03:53 PM
@FilipWieczorekTak jest możliwe że coś nie tak z WIFI i BT ale też coś może zakłócać działanie.
14-10-2018 07:12 PM
@FilipWieczorekCzy udało się rozwiązać problem ? jak by co jest nowszy firmware wer 1250.5
14-10-2018 10:50 PM
Niestety. Przełączyłem na BT i jest lepiej ale na wifi cały czas jest ten problem.
23-12-2018 09:07 PM
Witam.
WiFi oraz BT nie nadaje sie do przesylania dzwieku + obrazu z TV do soundbar-a ze wzgledu na bardzo duze straty co w konsekwencji prowadzi do opoznien (video/audio) lub tez jak u kolegi do "klatkowania" dzwieku.
WiFi lub tez BT nadaje sie jedynie do przesylania strumieniowego dzwieku z telefonu, tabletu, laptopa do sundbara by sobie po prostu posluchac muzyki
HDMI Arc - to jedyne sluszne podlaczenie TV<->Sundbar, by bez zadnych strat przesylac dzwiek oraz obraz z podlaczonych do sundbara rzeczy np. Dekoder, konsola do gier jezeli oczywiscie sundbar posiada wiecej wejsc HDMI procz tego jednego do podlaczenia TV
Dodatkowo prawie kazdy telewizor z HDMI Arc daje mozliwosc regulacji glosnosci sundbara pilotem od TV co w przypadku kabla optycznego daje ta mozliwosc jedynie dedykowane sprzety miedzy TV, a sundbarem
23-12-2018 09:57 PM
@Abback a jaki sens ma przesyłanie obrazu do listwy?
Posiadam, soundbar i nie ma najmniejszych problemów z przesłaniem do niego drogą radiową ścieżki dźwiękowej. Dodatkowo w tv Samsunga jest możliwość ustawień opóźnień dźwięku.
Co do kanału ARC. To stworzony został właśnie w celu podłączenia urządzeń zewnętrznych do tv i za jego pośrednictwem przesłania do systemu audio, a nie tak jak opisujesz do listwy i dalej.
Albo coś na mieszałeś, albo ja nie potrafię odczytać twoich intencji w poście.