Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar HW-K950 + telewizor UE55MU8002 - jak odpalić dzwięk w Dolby Atmos ?

(Temat utworzony: 26-03-2018 11:49 AM)
9704 Wyświetlenia
kelembior88
First Poster
Opcje

Witam,

Posiadam telewizor Samsung 55" Premium UHD 4K Smart TV MU8002 oraz soundbar Soundbar HW-K950. Chciałbym odtworzyć plik w formacie .m2ts w rozdzielczości 4k oraz z dźwiękiem Dolby Atmos. Czy potrzebuję zewnętrznego odtwarzacza Blu-ray, żeby odtworzyć dzwięk w technologii Dolby Atmos czy mogę podpiąć dysk zewnętrzny z filmami bezpośrednio do telewizora ?

0 Like
24 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Konfiguracja funkcji Dolby Atmos w odtwarzaczu BD lub innym urządzeniu.

• Sprawdź opcje sygnału wyjściowego audio w menu ustawień odtwarzacza BD lub innego urządzenia.

• Upewnij się, że dla strumieniowego przesyłania bitów w opcjach sygnału wyjściowego wybrano opcję „Bez szyfrowania”, np. dla odtwarzacza firmy Samsung: Menu główne > Ustawienia > Dźwięk > Wyjście cyfrowe: Wybierz opcję Bitstream (nieprzetworzone).2.png

Upewnij się, że zawartość obsługuje technologię Dolby Atmos.

0 Like
kelembior88
First Poster
Opcje

Czyli rozumiem, że muszę mieć odtwarzacz zewnętrzny Blu-ray ? Sam dysk podpięty do telewizora nie wystarczy ? A może są dyski zewnętrzne, które obsługują system Atmos ?

0 Like
KABA59
First Poster
Opcje

Niestety TYLKO BD UHD inaczej nie działa i magiczna niebieska lampka się nie zapali :winking-face:

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Ja również mam 4 pytania do ekspertów dot. Atmos.

Według powyższego rysunku, bar podłączamy do TV w HDMI in (rozumiem, że w dowolne HDMI in).

1. Chcę spytać, czy nie powinniśmy bar podłączyc do TV ale do wejścia HDMI Arc?

2. Czy będzie dolby ATMOS w filmie z aplikacji Netflix (którą ma każdy smart TV) czy tylko z bluraya?

3. Czy możemy podłączyć Bluray bezpośrednio do TV np. w HDMI 2, żeby ATMOS zadziałał na sounbarze?

4. Moje połączenia: Ja mam bar podłączony do TV w HDMI 4 arc, Bluray też bezpośrednio do TV tylko w HDMI2 (nie do listwy bar, lecz do TV!) i NC+ do HDMI 1  w TV.

Czy takie bezpośrednie połączenie wszystkiego do TV  jest prawidłowe?

Dodam, że wszystko mi działa, dzwięk odtwarzany jest na soundbarze zarówno z Bluraya, z NC+ i z aplikacji Netflix itp.

Nie testowałem jeszcze dolby ATMOS z płyty przy takim podłączeniu.

Dziękuję za wszelkie rady czy moje podłączenie (p.4) jest prawidłowe. 

0 Like
KABA59
First Poster
Opcje

1. HDMI aRC

2.Niebieska Dioda na Netflix nie zapalasię ?!

3. Na BDUHD Działa Atmos

4. Mam tak jak Ty tylko 1-2 zamienione :smiling-face:

0 Like
KABA59
First Poster
Opcje

Czy moja podpowiedz coś pomogła ? 

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Anonymous User wypowiedziałbyś się! :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
andys71
First Poster
Opcje

Mam problem k950 podłączony do lg b7 przez arc i na netfixie wyłącza się atmos w filmach z atmosem nawet w opisie. Przez Xbox podłączony przez hdmi do tv dźwięk jest ale bez atmos dioda nie świeci. Pomocy

0 Like
KABA59
First Poster
Opcje
Jakim kablem połączyles PS z belką ?
0 Like