Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie odnośnie połączenia soundbara tv i laptopa

(Temat utworzony: 04-01-2024 12:07 PM)
337 Wyświetlenia
Nichustm
Apprentice
Opcje

Witam posiadam Soundbar SAMSUNG HW-B550 EN oraz Telewizor Ultra HD TCL U55P6006. Podpowiedzcie mi proszę jak mogę podłączyć soundbar tak aby obraz z laptopa był na telewizorze a dzwięk na soundbarze?

5 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Laptop do TV, dźwięk z TV do soundbara.
Nichustm
Apprentice
Opcje

gdy tak podłączam to "głupieje TV" cały czas pojawia i znika się obraz z laptopa 😕

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Któryś procesor nie wyrabia, obstawiam TV.
0 Like
NikodemK
Expert
Opcje

Hej @Nichustm

Najprawdopodobniej w takim przypadku TV ma jakiś problem z samym laptopem, soundbar tutaj nie powinien mieć na to wpływu, ale możesz spróbować podłączyć urządzenie w jeszcze jeden sposób, tak aby soundbar służył jako passthrough dla obrazu wysyłanego do TV, HW-B550 posiada do tego celu dwa złącza HDMI.

Spróbuj wpiąć laptop bezpośrednio do złącza "HDMI IN", a telewizor złączem "HDMI to TV (ARC)", po wybraniu źródła HDMI na soundbarze, powinien on wtedy przechwycić dźwięk z samego laptopa, a obraz przesłać dalej do TV.

Jeżeli to nie pomoże, to rozwiązania musiałbyś już szukać po stronie samego telewizora 😔

Nichustm
Apprentice
Opcje

Dzięki za odpowiedź! Niestety próbowałem tak od początku i nic z tego TV głupieje 😞 - w takim razie pora zmienić TV :face-with-tears-of-joy:

0 Like