Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HW-950T

(Temat utworzony: 30-03-2021 07:36 AM)
764 Wyświetlenia
Grzedzior
Apprentice
Opcje
Soundbar HW-Q950T został zgłoszony do obsługi serwisowej ponieważ subwoofer rozłączał się z listwą główną (po włączeniu zestawu subwoofer nie grał lub zawieszał się - po wyciszeniu muzyki nadal grał, po czym przestawał grać i cały zestaw grał bez subwoofera). Serwis wymienił subwoofer na nowy, lecz po kilku dniach użytkowania odebranego z serwisu zostawu problem zaczął pojawiać się ponownie. Nie pomaga ponownie parowanie, reset czy aktualizacja oprogramowania. Wydając prawie 5000 zł na co nie bądź markowy sprzęt oczekuję działania bez problemów. Jednak urządzenie częściej działa z błędami niż prawidłowo. Zestaw zakupiony 23.12.2020 cały czas sprawia problem. Proszę o informację w jaki sposób możemy rozwiązać sytuację ponieważ ciągłe dzwonienie na infolinię i ponowna wysyłka sprzętu nie była celem zakupu sounbara.
8 Odpowiedzi
AdamJu
Navigator
Opcje
Bo pewnie to główna belka rozłącza suba, i może to tam być problem. No ale to serwis musi sprawdzić
0 Like
Kuba2020
Explorer
Opcje

U mnie również kilkukrotnie zdarzyło się, że subwoofer nie włączył się, zresztą gra tak słabo, że ciężko to zauważyć. Masakra, stracone 5000 zł. 

Problem rozwiązany u Ciebie?

Grzedzior
Apprentice
Opcje
Wysłałem ponownie do serwisu. Mają wymieniać główny moduł, zobaczymy z jakim efektem.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W tym miesiącu pojawiła się nowa aktualizacja o oznaczeniu 1019.5. Być może naprawia ona opisywany przez Was problem.

https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-Q950T/EN/#downloads

https://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_PL&OriginYN=N&Model...

Grzedzior
Apprentice
Opcje
W czwartek 22.04 odebrałem sprzęt z serwisu. Niestety jest jeszcze gorzej - w trybie standard, nawet jeśli nie jest nadawany dźwięk przestrzenny powinna grać tylko belka i subwoofer a u mnie grały jeszcze tyle głośniki. Dopiero po przejsciu przez wszystkie tryby dźwięku z powrotem na standard, dźwięk wracał normy, jednak nie przestał się rozłączać. Wydaje mi się że wina leży po stronie soundbara a nie pozostałych głośników bo zawieszają się wszystkie - jakby traciły komunikację z belką. Po wyłączeniu zestawu nie świecą czerwone diody tylko migają niebieskie. Usterka pojawiła się ponownie po 2 dniach tj. 24.04 i wtedy też sprzęt został zgłoszony do obsługi serwisowej po raz trzeci.
0 Like
Gregor001
First Poster
Opcje
Mam to samo.
Czy pomożecie.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gregor001, Upewnij się, że Twój soundbar posiada najnowsze oprogramowanie oraz przywróć go do ustawień fabrycznych. Jeśli problem dalej będzie występował, to trzeba będzie wezwać serwis.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Kuba2020
Explorer
Opcje
Życzę powodzenia z serwisem Samsunga, soundbar trzykrotnie wysyłany, nic nie naprawili, gwarancja minęła, niesmak pozostał. Niby sprawny, a nie działa.
0 Like