Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

HT-J5550W - włącza i wyłącza się w kółko

(Temat utworzony: 20-06-2020 04:30 PM)
27156 Wyświetlenia
Kamil_tp
Explorer
Opcje

Witam. Od wczoraj (19 czerwca) zauważyłem, że moje kino domowe Samsung HT-J5550W przestało działać. Po włączeniu pojawia się na sekundę ekran startowy, po czym gaśnie i włącza się na nowo - i tak w kółko. Nic nie pomaga, nie da się resetować, wyłączanie z prądu nic nie daje. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Pozdrawiam

Przejdź do rozwiązania
222 Odpowiedzi
Pwozniak
Apprentice
Opcje
Brak słów. Tak Samsung traci reputację.
Mam kino się gwarancja na nie kończy się 7 lipca.
Moje jedyne w domu źródło muzyczne, tak zwany głośnik Bluetooth, podłączony do dekodera TV poprzez kabelek optyczny...
A niedawno kupiłem sobie kilka filmów Blu-ray.
No cóż... Cały czas nie rozumiem jak można puścić aktualizację bez jej weryfikacji i testów.
Chyba, że to jakiś atak hakerski 😉
Crln12
Student
Opcje
No dokładnie. W moich oczach i pewnie innych użytkowników ich sprzętu dużo stracili ...
U mnie jest to jedyne urządzenie muzyczne jak i filmowe ( netflix ) A Blu Ray nie używam WGL więc po co mam jechać tyle km żeby naprawić go xD zresztą interesuje mnie co im da naprawienie Blu Ray jeżeli urządzenie samo się restartuje to co po naprawienie Blu Ray nie będzie się restartowac 😅🤔🤔🤔
0 Like
Arlem11492
Apprentice
Opcje

Hmm nie wiem w czym jest problem by nasze urządzenia zaczęły pracować moje kino także jest bez użyteczne a Samsung bardzo długo rozwiązuje ten problem jednym słowem firma mnie zawiodła po całej linii 

0 Like
Kamil_tp
Explorer
Opcje

Zawiozłem dziś moje kino domowe HT-J5550W do serwisu Samsunga (tak jak polecali na infolinii). Dostałem informację od serwisanta, że na razie nie ma znalezionego rozwiązania, ale że ponoć będzie się dało te urządzenia zresetować jakimś "magicznym pilotem", ale muszą wyprodukować te piloty na odpowiednich chipsetach.

0 Like
Arlem11492
Apprentice
Opcje

Aha skąd taka informacja ? 

0 Like
Kamil_tp
Explorer
Opcje
Od lokalnego serwisu Samsunga
0 Like
Arlem11492
Apprentice
Opcje

Aha to ja nie wiem gdzie oni i ile czasu im to zajmie ta produkcja tych magicznych pilotów przecież cierpliwość już powoli wygasa 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak dobrze pamiętam to, kina domowe nie mają menu serwisowego.

0 Like
Arlem11492
Apprentice
Opcje
Właśnie a jaki masz kolego model kina ja j5500
0 Like
akmiecik
Apprentice
Opcje

U mnie kino domowe HT-J4200 i ten sam objaw. Nic się nie da "kliknąć" ciągły restart praktycznie.

Do netu podłączone cały czas.

0 Like