Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

HT-J5550W - włącza i wyłącza się w kółko

(Temat utworzony: 13-07-2020 05:32 PM)
557 Wyświetlenia
Kamil_tp
Explorer
Opcje

Witam. Od wczoraj (19 czerwca) zauważyłem, że moje kino domowe Samsung HT-J5550W przestało działać. Po włączeniu pojawia się na sekundę ekran startowy, po czym gaśnie i włącza się na nowo - i tak w kółko. Nic nie pomaga, nie da się resetować, wyłączanie z prądu nic nie daje. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Pozdrawiam

222 Odpowiedzi
Kamil_tp
Explorer
Opcje

Dzisiaj odebrałem swoje kino HT-J5550W z serwisu. Wszystko działa. Musiałem tylko na nowo sparować tylne głośniki bezprzewodowe z centralą.

Opis naprawy: "Reset wg biuletynu serwisowego". Naprawa była darmowa. Podsumowując - jeśli ktoś jeszcze nie wie co zrobić, to należy się skontaktować z infolinią Samsunga, tam przyjmą zgłoszenie i skierują do najbliższego autoryzowanego serwisu. Tam należy dostarczyć jednostkę centralną wraz z pilotem i czekać na kontakt.

Jest jakaś oficjalna informacja co ostatecznie było przyczyną problemu?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kamil_tp  Super, że udało, się odebrać dokładnie taki jest opis w dokumencie serwisowym, ale tak jak pisałem, wcześniej nie ma potrzeby kontaktować się z infolinią, chyba że ktoś chce się dowiedzieć gdzie znajdzie serwis.

0 Like
jaro5
Pathfinder
Opcje

A długo trwała naprawa bo jestem ciekaw ile moje kino będzie w serwisie i czy konieczne jest oddanie urządzenia z pilotem bo ja oddałem samo kino.?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jaro5 myślę, że czas naprawy zależy od ilości zleceń jakie realizowane są w danej chwili przez serwis. Będzie on różny dla różnych serwisów, a nawet może być różny dla tego samego serwisu i zmienić się w ciągu kilku godzin. O takie rzeczy warto dopytać będąc na miejscu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
jaro5
Pathfinder
Opcje

Pytałem oddając kino A w odpowiedzi usłyszałem..."bedziemy się kontaktować " a  kiedy i jak to już nie usłyszałem więc muszę czekać 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jaro5 podałeś chyba jakiś nr telefonu i/lub maila? 

No chyba, że... :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
akmiecik
Apprentice
Opcje

A czy Samsung i inżynierowie mogliby przedstawić jakieś oficjalne stanowisko?

Ja mam kino domowe htj4200 i mam zrobione zgłoszenie telefoniczne i mieli oddzwonić. 

Wizerunkowo totalna klapa. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Paciek
Journeyman
Opcje

Już po awarii kamery cyfrowej, której nie chcieli naprawić i zgarniali na mnie, miałem mieszane uczucia co do firmy, teraz celowe uszkodzenie (bo jak mam nazwać aktualizacje której nikt nie sprawdził), zobaczymy jak wróci z serwisu. Mam jeszcze dysk, ale chyba muszę zrobić jego kopię bo nie wiem co wymyśla (PS tak z rana chciałem się pożalić) :-I

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Paciek a w jakiej kwestii chciałeś się pożalić, kina, czy odtwarzacza, bo nie napisałeś. 

Wyobraź sobie, że w przypadku aktualizacji zdarzają się takie przypadki. Mało to razy systemy nie wstawaly po aktualuzacjach? Sa takie przypadki.

W przyadku chęci dalszej dyskusjii propnuję odnosić się do sedna tego wątku. Nie robimy offtopu.

0 Like