Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Freestyle problem z połączeniem z soundbarem po bluetooth

(Temat utworzony: 20-12-2023 01:35 PM)
2093 Wyświetlenia
userf124
Apprentice
Opcje

Hej,
Problem jest następujący mam soundbara Samsunga HW750 który bezproblemowo się łączy poprzez SoundShare z TV czy po zmianie trybu na bluetooth łączy się z telefonem Samsunga czy iPhonem (widać go w jako [Samsung] AirTrack). Natomiast w żaden sposób Freestyle go nie widzi i nie można się z nim połączyć. Może ktoś pomóc w rozwiązaniu tej zagadki. Dodam, że bez problemu łączy się z innymi urządzeniami bluetooth przekazując dźwięk (Słuchawki czy głośnik BT)

15 Odpowiedzi
AdamW
Expert
Opcje

Chodzi o projektor Freestyle 1 czy 2? Jaką masz aktualizacje systemu na projektorze? Spróbuj jeszcze, jeśli masz możliwość, podłączyć amplituner do projektora po HDMI, żeby sprawdzić, czy w ten sposób zadziała.

0 Like
parza
First Poster
Opcje

Freestyle 2nd, po aktualizacji. Przez HDMI działa.

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Próbowałeś wykonać zalecone tutaj czynności? Usunięcie urządzenia bluetooth z projektora, a następnie dodanie go ponownie?

https://us.community.samsung.com/t5/HD-and-UHD-TVs/Samsung-Freestyle-Bluetooth-Connects-but-no-sound...

Alternatywnie pomóc może wykonanie pełnego resetu urządzenia.

0 Like
parza
First Poster
Opcje

Usuwałem każde urządzenie bluetooth (lista urządzeń była pusta). Dodałem i sparowałem ponownie tylko amplituner ale to nic nie dało. Resetu nie robiłem bo jakoś nie wierzę aby to pomogło. Czy jest możliwe aby wersja Bluetooth 4.1 nie "dogadywała" się z wersją w projektorze (5.2)? Z tego co wiem jest zachowana kompatybilność wsteczna.

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Prawda, bluetooth jest zazwyczaj wstecznie kompatybilny. Raczej w tej sytuacji może to faktycznie być problem z kompatybilnością amplitunera z projektorem i w tej kwestii nic oprócz resetu nie pozostaje do wypróbowania.

0 Like
parza
First Poster
Opcje

Może znajdzie się ktoś,  kto chociaż potwierdzi, że u niego połączenie przez bluetooth do obojętnie jakiego amplitunera kina domowego funkcjonuje prawidłowo?

Pozdrawiam 

0 Like