Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

The Freestyle gen 2 rzucanie obrazu na nierówną ścianę

(Temat utworzony: 17-03-2024 07:57 PM)
410 Wyświetlenia
Ostek
Student
Opcje

Dzień dobry, czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z rzucaniem obrazu na nierówną ścianę, która ma na przykład uskok, komin który stoi przy ścianie czy przykładowo na pofalowany obiekt jak zasłona? Słyszałem, że ma to zostać wprowadzone w tej generacji projektora, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, a już tym bardziej filmu z jakiś testów. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
NikodemK
Expert
Opcje

Hej @Ostek,

Z doświadczenia mogę ci powiedzieć, że projektor postara się dopasować do każdej powierzchni, ale przy nierównych obiektach faktycznie auto-dostosowanie może nie działać idealnie, najlepiej sprzęt mimo wszystko działa przy płaskiej ścianie i tak zalecane jest korzystanie z niego, więc jego zachowanie w wymienionych przez ciebie sytuacjach musiałbyś sprawdzić samodzielnie, nawet jeżeli nie działałoby to w pełni idealnie, to to, w jaki sposób rzucany jest obraz, zawsze możesz dostosować w nim ręcznie.

Jeżeli chodzi o pojawienie się takiej możliwości w obecnej generacji, to z tego, co się orientuję, nie było żadnej oficjalnej informacji, żeby taka funkcjonalność miała się pojawić, specyfikacja projektora o tym również nie wspomina, więc prawdopodobnie oficjalnego wsparcia takiego ustawienia nie ma 😔.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Rozwiązanie
NikodemK
Expert
Opcje

Hej @Ostek,

Z doświadczenia mogę ci powiedzieć, że projektor postara się dopasować do każdej powierzchni, ale przy nierównych obiektach faktycznie auto-dostosowanie może nie działać idealnie, najlepiej sprzęt mimo wszystko działa przy płaskiej ścianie i tak zalecane jest korzystanie z niego, więc jego zachowanie w wymienionych przez ciebie sytuacjach musiałbyś sprawdzić samodzielnie, nawet jeżeli nie działałoby to w pełni idealnie, to to, w jaki sposób rzucany jest obraz, zawsze możesz dostosować w nim ręcznie.

Jeżeli chodzi o pojawienie się takiej możliwości w obecnej generacji, to z tego, co się orientuję, nie było żadnej oficjalnej informacji, żeby taka funkcjonalność miała się pojawić, specyfikacja projektora o tym również nie wspomina, więc prawdopodobnie oficjalnego wsparcia takiego ustawienia nie ma 😔.

Ostek
Student
Opcje
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź i pozdrawiam 😁👊