Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Apple music

(Temat utworzony: sobota)
182 Wyświetlenia
Marcinator
Pioneer
Opcje
Jedna z pierwszych rzeczy po odpaleniu galaxy, instalacja apple music. W połączeniu z budsami pro to żal nie wykorzystać tego potęcjalu. Na Spotify chyba się nie doczekam Dolby atmos i loslles 
19 Odpowiedzi
Kuki24
Explorer
Opcje
Jeżeli głównym kryterium jest jakość dźwięku to dobrą opcją jest również Tidal. Kiedyś używałem Spotify to wydaje mi się, że mimo wszystko ma znacznie bogatszą bibliotekę utworów niż reszta konkurencji ale dźwiękowo jednak przegrywa.
0 Like
Marcinator
Pioneer
Opcje
Kiedyś miałem iPhone i sporo bibliotek, więc naturalnie wybrałem AM. Spotify jako sama aplikacja i rekomendację podsuwanych utworów jest nie do wyrąbania
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Różnicę między AM i Spotify to nawet ja słyszę ale np. między AM a 360 Reality Audio na Deezer już nie bardzo. AM jest super 😍. A tu garść informacji od Gemini:

Oto serwisy streamingowe, które na połowę 2025 roku oferują zarówno dźwięk bezstratny (lossless), jak i Dolby Atmos (lub inne formaty dźwięku przestrzennego) w Polsce:

• Apple Music: Ten serwis w ramach standardowej subskrypcji udostępnia cały swój katalog w jakości bezstratnej (lossless), wykorzystując własny kodek ALAC (Apple Lossless Audio Codec) w rozdzielczościach od jakości CD (16-bit/44.1kHz) aż po Hi-Res Audio (do 24-bit/192kHz). Oferuje również rosnącą bibliotekę utworów w technologii dźwięku przestrzennego Dolby Atmos.

• Tidal: Tidal od dawna jest znany z oferowania wyższej jakości dźwięku. Posiada plan "HiFi", który zapewnia jakość CD (FLAC 16-bit/44.1kHz), oraz droższy plan "HiFi Plus". Ten drugi oferuje dostęp do materiałów w jeszcze wyższej rozdzielczości (HiRes FLAC do 24-bit/192kHz), a także do formatów dźwięku przestrzennego, w tym Dolby Atmos Music i Sony 360 Reality Audio.

• Amazon Music Unlimited: Serwis ten również zapewnia dostęp do muzyki w jakości HD (bezstratna jakość CD) oraz Ultra HD (lepsza niż jakość CD, hi-res audio, do 24-bit/192kHz). Amazon Music Unlimited wspiera także formaty dźwięku przestrzennego, takie jak Dolby Atmos i Sony 360 Reality Audio.

• Deezer: Deezer oferuje plan "Deezer HiFi" (lub w ramach subskrypcji Premium), który zapewnia dostęp do muzyki w jakości bezstratnej FLAC (16-bit/44.1kHz). Jeśli chodzi o dźwięk przestrzenny, Deezer wspiera format 360 Reality Audio od Sony poprzez dedykowaną aplikację "360 by Deezer". Bezpośrednie wsparcie dla Dolby Atmos w muzyce na Deezer jest mniej powszechne niż u wyżej wymienionych konkurentów.

Warto zaznaczyć, że dostępność konkretnych utworów w formatach bezstratnych i Dolby Atmos może się różnić w zależności od serwisu i umowy z wytwórniami. Jak wcześniej wspomniano, Spotify na ten moment (połowa 2025 r.) wciąż nie wprowadziło oficjalnie szeroko dostępnej opcji bezstratnej jakości dźwięku ani natywnego wsparcia dla Dolby Atmos, choć pojawiały się informacje o możliwym wprowadzeniu płatnego dodatku "Music Pro" z jakością HiFi.

Screenshot_20250524_115742_Apple Music.jpg

0 Like
Marcinator
Pioneer
Opcje
Najdziwniejsze jest to że samsungi potrafiąz budsami pro odtworzyć dźwięk w jakości bezstratnej za pomocą kodeka ledac, a airpodsy pro na iPhone nie mają takiej opcji 😊
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Też korzystam z kodeka LDAC ale używam słuchawek Sony.

Screenshot_20250524_123024_Sound Connect.jpg

Marcinator
Pioneer
Opcje
On jest domyślnie chyba w galaxy? nie zaglądałem nawet jeszcze do opcjii programisty
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Mimo, że nie jestem fanem Apple to Apple Music używam i zdecydowanie polecam.
relativ
Helping Hand
Opcje

Jak się podłączy słuchawki Sony obsługujące LDAC i w ustawieniach BT Samsunga jest włączony przełącznik LDAC to idzie na tym kodeku a tak dla innego sprzętu to domyślny jest chyba AAC.

0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Używam od kilku lat Spotify Premium i sprawdza się świetnie. Dotychczas nie było przypadku że nie było jakiejś piosenki której szukałem.
0 Like