Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmywarka DW60H9970 nie działa Waterwall

(Temat utworzony: 03-07-2019 11:27 AM)
2675 Wyświetlenia
KRIS_KM
First Poster
Opcje

Po włączeniu odprowadza wodę następnie piszczy i miga wyświetlacz i tak kilka razy zanim się uruchomi.

Wszystko działa oprócz Waterwall. Wszystkie garnki, słoimi, szklanki umieszczone w dolnym koszu nie są myte.

Jakieś sugestie?

0 Like
9 Odpowiedzi
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @KRIS_KM ,

Sprawdzałeś może działanie zmywarki na innym gnieździe? Ewentualnie próbowałeś ją resetować odłączając od zasilania na 5-10minut?

KRIS_KM
First Poster
Opcje

Resetowanie nie pomogło. Przestała piszczeć po zmianie gniazdka, Jak sprawdzić czy leci woda z dolnych dysz w przegrodę.

0 Like
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @KRIS_KM,

wystarczy sprawdzić drożność dysz. W dolnej części, przy listwie waterwalla znajdują się otwory natryskowe (6 sztuk, po 3 na stronę). Powinny być wyczyszczone. Tak natryskiwana woda trafia na listwę waterwalla, a finalnie w naczynia. Jeżeli problemy nadal będą się pojawiać, zachęcam od kontaktu z infolinią :winking-face:

0 Like
KRIS_KM
First Poster
Opcje

To wszystko wiem. Dysze są drożne bo sprawdziłem strzykawką z wodą. Infolinia odsyła do serwisu. Wizyta 200 zł. Termin za 1,5 tygodnia.  Woda nie wypływa z sześciu dolnych dysz.

Czym jest to sterowane?

Jak to sprawdzić?

0 Like
Opcje

Cześć @KRIS_KM ,

Czy urządzenie jest na gwarnacji czy już po? Jeżeli waterwall nie działa prawidłowo to musi zobaczyć go serwis. Tylko tak będzie w stanie ocenić co się zepsuło i co wymaga naprawy.

Zatem myślę, że warto zaczekać na serwisanta. Będziesz miał sprawę wyjaśnioną.

0 Like
KRIS_KM
First Poster
Opcje

Serwisant bierze za sam dojazd więcej niż lekarz specjalista za leczenie. Nie mam czasu na czekanie i usłyszenia tego co jest stwierdzone. Jak są sterowane dusze waterwall i w którym momencie się to włącza. Szybkie otwarcie drzwi nie pozwala stwierdzić czy z dysz leci woda. Jaki moduł tym steruje?

A przy okazji jak wywalić górny kosz. Żadne naciskanie, głaskanie bocznych prowadnic jak w instrukcji nie daje rezultatu.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy 200 zł to dużo za dojazd serwisanta i diagnozę sprzetu ? Według mnie nie i tak tanej niż wizyta lekarza.

0 Like
KRIS_KM
First Poster
Opcje

Za 3 km. i stwierdzenie tego co wiem?

Czyżby nikt tego nie rozbierał?

W koncu urządzenie nie jest objęte tajemnicą państwową czy wojskową!

Idę dalej grzebać.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KRIS_KM  To sam dostarcz do serwisu będzie taniej. Nikt Ci nie poda co trzeba wymienić.

Napęd prowadnicy

Płaszcz wodny do zmywarki

Silnik dystrybutora alternatywnego wody

0 Like