Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dwie lodówki obok siebie w zabudowie

(Temat utworzony: 01-07-2019 08:09 PM)
7511 Wyświetlenia
_dobo_
First Poster
Opcje

Czy faktycznie modele RB33J8** / RB36J8** mają możliwość montażu w zabudowie i w układzie obok siebie tak jak to przedstawiono na zdjęciach reklamowych.

1.jpg3.jpg2.jpg4.jpg

Z tego co zaobserwowałem seria Kitchen Fit to możliwość zabudowy na linii z meblami czyli nie przekraczają głębokości 60 cm, która to jest standardową głębokością mebli. W moim przypadku lodówki miałbym na jednej ze ścian gdzie będę miał wysoką zabudowę więc meble mogę odsunąć od ściany i zlicować z modelem RB41J7839S4 i miałbym tak samo jak w modelach Kitchen Fit. W modelu RB41J7839S4 występują kratki na dole, które byłyby nie zasłonięte tak jak to przedstawiono w instrukcji modeli Kitchen Fit.

0 Like
5 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @_dobo_ ,

Modele RB33J8** oraz RB36J8** należą do kolekcji Kitchen Fit i zgodnie z instrukcją jest możliwość ustawienia ich obok siebie.

Instrukcja tutaj.

Sposób montażu wrzucam poniżej:

WymiaryWymiary

Instalacja cz.1Instalacja cz.1

Instalacja cz.2Instalacja cz.2Co do modelu RB41J7839S4, nie jest on Kitchen Fit-em, więc instrukcja nie mówi tu o możliwości instalacji lodówek obok siebie. Lodówka ta wymaga minimum 5cm wentylacji z każdego boku, z tyłu i z góry to 10 cm.

Zdjęcia na stronach zawszę są poglądowe, więc warto upewnić się, czy dany model ma funkcje, które nas interesują.

_dobo_
First Poster
Opcje

Witam,

Czyli obecnie dostępne modele dla "serii":

RB33J8** są to modele RB33J8797S4, RB33J8035SR, RB33J8759SR
RB36J8** są to modele RB36J8897S4, RB36J8797S4, RB36J8799S4
Ale jak można zauważyć na zdjęciach montaż obok siebie przypisano do RB33* i RB36* co rozszeża listę modeli.
Analogicznie przedstawiono to w sytuacji zabudowy lowówki też przypisano to do modeli RB33* i RB36*?

Pewne zapisy jakby się nawzajem wykluczały.
Lodówki samsunga oddają ciepło bokiem dlatego w instrukcji napisano by zachować odległosć 5 cm od ścian bocznych jak i tyłu. Kłuci się to z montażem w zabudowie lub obok siebie bo w tych lodówkach nie widać parownika z tyłu.
Samo Kitchen Fit w informacjach i broszurach odnosi się do tego, że w tych modelach zmniejszono głebokość, i że lodówkę mozna zlicować z meblami, które standardowo mają 60 cm głębokości, a standardowe lodówki wolnostojące mają ten wymiar większy.
Jeśli więc lodówka Kitchen Fit oddaje ciepło bokami i można ja zabudować i połączyć dwie ze sobą nie zachowująć 5 cm
to czemu nie można tego zrobić np. z modelem RB41J7839S4, którego jedyna rożnica polega na tym, że ma większą głbokość? co powoduje ze nie mozna go zakwalifikować do serii Kitchen Fit.

Dziękuję i pozdrawiam

Artur

0 Like
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @_dobo_,

to, czy model jest zakwalifikowany do takiej, a nie innej serii, podyktowane jest zazwyczaj warunkami konstrukcyjnymi, które z kolei w tak szczegółowej formie nie są udostępniane przez producenta :winking-face:

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@_dobo_ 

Czy informacje powyżej rozwiały Twoje wątpliwości?

Jeżeli tak, zaakceptuj proszę najbardziej pomocną odpowiedź jako rozwiązanie. :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
_dobo_
First Poster
Opcje

Biorąc pod uwagę, że kończyłem technikum mechaniczne o specjalności urządzenia chłodnicze w Żaganiu oraz odbywałem praktyki w zakładzie produkcyjnym Polar potem zmienionym na Zamex to myślę, że podana informacja w karcie produktu, że dane urządzenie oddaje ciepło bokiem czy tyłem nie jest tajną technologią o której nie można było by poinformować klienta.

Szukanie modelu, który nie oddaje ciepła bokiem tylko tyłem i nie ma w nazwie Kitchen Fit to jak szukanie igły w stogu siana.

Tą która posiadam zamierzam oddać do sklepu na szczęście jest taka mozliwosć i wybrać produkt innej firmy bez tajemnic "technoligicznych".

0 Like