Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmywarka DW60A8050FS komunikat o konieczności przeprowadzenia samoczyszczenia

(Temat utworzony: 09-06-2023 01:40 PM)
276 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witajcie. Mam dziwny problem z tą zmywarką. Użytkowana zaledwie 4 miesiące. Mam w aplikacji komunikat o konieczności przeprowadzenia samoczyszczenia. Było robione dwa dni temu, filtr wyczyszczony, usunąłem i dodałem ponownie do aplikacji (pomogło na jedno mycie). Odłączona od prądu na kwadrans, żeby się zresetowała. Nic nie pomogło. 

Miał ktoś tak? Co z tym zrobić?

Marcin
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User  Witam

Czy zmywarka ma rzeczywiście problem z odprowadzaniem/doprowadzaniem wody? Czy pojawia się na urządzeniu jakiś błąd? 

A zauważył Pan problemy może z domywaniem naczyń?

Czy były czyszczone dysze?

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, Spróbuj wybrać i wystartować tryb samoczyszczenia z poziomu aplikacji SmartThings. W trakcie programu dobrze jest też chociaż raz uruchomić aplikację, aby widziała status zmywarki.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Dzień dobry, dziękuję za odpowiedź. Nie zauważyłem, żeby był problem z odprowadzeniem wody, czy myciem. Naczynia po cyklu są dobrze umyte, we wnętrzu nie stoi woda. Filtr czyściłem. Nie bardzo wiem jak sprawdzić dokładnie odpływ. Ale to nowe mieszkanie, nowa instalacja, zawsze używam kawałki jedzenia z naczyń, nie wpadały więc jakieś duże rzeczy... Filtr nie był bardzo brudny.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Przeważnie uruchamiam z aplikacji. Dopiero teraz, kiedy się wczytałem w instrukcję, zobaczyłem, że program można wybrać na panelu zmywarki. Ale zrobię tak jak piszesz z uruchomieniem aplikacji podczas, może się nie zaktualizowało.
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Dziękuję Panowie za pomoc. Po kilku resetach i cyklach samoczyszczenia, odinstalowaniu aplikacji udało się. Nie ma komunikatu. Nie bardzo wiem co w końcu zadziałało, ale obecnie nie ma komunikatu.

Niestety mam podobny temat z suszarką. Konieczność czyszczenia wymiennika. Czyściłem, usunąłem suszarkę z aplikacji, dodałem ponownie, wyłączyłem na kwadrans. Poprzednio wydaje mi się, że sama zmywarka pokazywała również na wyświetlaczu konieczność czyszczenia wymiennika i można było potwierdzić wykonanie. Teraz tego nie było. Macie jakieś pomysły? Dziwne trochę te problemy. Aplikacja wygląda na fajną, wzbudziła we mnie zaufanie, więc buduję smart dom w oparciu o nią i hub Aeotec, ale takie dziwne problemy trochę mnie zniechęcają.
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Anonymous User 

Po wyczyszczeniu wymiennika ciepła suszarka powinna poprosić o potwierdzenie wykonania tej czynności. Możesz podać model sprzętu i zdjęcie panelu z widocznym komunikatem?

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Cześć, model to DV80T5220TW/S6. Pamiętam, że wcześniej był taki komunikat na wyświetlaczu suszarki, żeby wyczyścić wymiennik i można było potwierdzić. Teraz nic takiego się nie pokazuje. Standardowe 'wyczyść filtr' przez chwilę i za momencik przechodzi do wyboru programów.
0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

@Anonymous User 

Informacja o wyczyszczeniu filtra (przy bębnie) będzie pojawiać się na każdym cyklu. Jest to forma przypomnienia i nie wymaga potwierdzenia🙂

Komunikat o zabrudzonym wymienniku ciepła pojawi się w momencie, kiedy jest on zabrudzony. To on wymaga potwierdzenia wykonania tej czynności przez wybranie „o” w pozycji ok.

Więcej informacji niżej:

Capture.PNGCapture1.PNGCapture2.PNG