Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana temperatury podczas pieczenia piekarnik Samsung NV7B402 C

(Temat utworzony: 22-12-2024 03:27 PM)
333 Wyświetlenia
kapiechacz
Apprentice
Opcje

image

Jestem od paru dni użytkownikiem piekarnika Samsung NV7B402 C. 
Nie umiem odkryć działania niektórych funkcji. Po włączeniu piekarnika w danym trybie i na daną temperature pojawia się na wyświetlaczu ikonka nagrzewania i po nagrzaniu ikonka się wyłącza i urządzenie wydaje dźwięk.
W jaki sposób mogę zmienić podczas pieczenia tryb (np włączyć termoobieg) albo zmienić temperaturę (np ustawić wyższą) i jak piekarnik poinformuję mnie o tym, że nagrzal się do nowej temperatury? 

0 Like
3 Odpowiedzi
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @kapiechacz 

Można zmieniać czas i temperaturę podczas pracy piekarnika, nie uda się tylko zmienić programu. Można to zrobić, wybierając odpowiednio termometr lub zegarek. Sygnał dźwiękowy pojawia się, kiedy piekarnik kończy nagrzewanie. Więcej informacji możesz znaleźć w instrukcji:

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202411/20241106154123493/O_DG68-01419A_IB_FULL_NV7B402...

kapiechacz
Apprentice
Opcje
Cześć, instrukcję znam już prawie na pamięć 😅 tak zmieniam temperaturę, jednak po zmianie nie wiem, kiedy piekarnik się nagrzał do tej nowej ani jaka temperatura jest obecnie, brak ponownie tego sygnału głosowego. Nawet w aplikacji temperatura od razu "przeskakuje" np z 180 do 220 od razu, a do niej jednak trzeba chwilę dogrzać
0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @kapiechacz 

Warto skonsultować tę sprawę bezpośrednio pod numerem: 801-172-678 lub +48 22 607-93-33. Na pewno pomogą 😊