Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapach z lodówki

(Temat utworzony: 21-02-2021 03:12 PM)
10485 Wyświetlenia
Grzesiek82
Student
Opcje

IMG_20210218_201616.jpgIMG_20210221_150053.jpg

Witam, od 5ciu lat mam lodówkę jak na zdjęciach, od pewnego czasu wydziela ona dziwny zapach, stojącej zepsutej wody. Lodówkę wyszorowałem kilka razy w każdym miejscu, odkręciłem też te dwie dolne śruby, podniosłem zabudowę kabli i też umyłem to co znalazłem pod spodem. Niestety problem nie zniknął, a z tego co czytam, jest dość powszechny. Pytanie, jak w tym modelu dostać się do odpowiednich elementów, które są za to odpowiedzialne i co z tym dalej zrobić?  

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ankanen  Dzień Dobry

Proszę rozmrozić lodówkę oraz przeczyścić kanaliki które się w niej znajdują

0 Like
ankanen
First Poster
Opcje
Mam model RB33J30305SA. O jakie kanaliki chodzi? Trzeba coś odkręcać?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ankanen  lodówka sama w sobie nie ma żadnych substancji wonnych, które mogłyby generować zapachy. W takiej sytuacji warto po prostu rozmrozić urządzenie i dokładnie  umyć wnętrze lodówki.

Proszę się Upewnić , że żywność o intensywnym zapachu jest szczelnie zapakowana.

ankanen
First Poster
Opcje
Nie ma w niej żadnej żywności. Dokładnie czuć że to powietrze z otworów w tylniej ściance nawiewa ten smród. Nie wiem skąd.
0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @ankanen 

Tu poza myciem nic nie zrobimy. Jak wspomniał @PrzemekM lodówka sama w sobie nie ma nic co może dawać brzydki zapach.

Members_IX40uwO
First Poster
Opcje

Dziwny zapach z zamrażarki 

0 Like
GrzegorzM
Pathfinder
Opcje

Ok, dziwny zapach...

Ale jakoś możesz sprecyzować? Zapach biologiczny czy chemiczny bardziej? Coś jak rozkładające się jedzenie czy jak zapach na basenie czy palący się plastik?

0 Like
mirelak
Apprentice
Opcje

Grzegorz a zapach chemiczny skąd może pochodzić ? Rozmroziłam lodówkę, wymyłam i mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirelak  Cześć 

Napisz jaki masz model lodówki i z jakiej części lodówki zapach się wydobywa?

0 Like
mirelak
Apprentice
Opcje

Samsung RSJ1KSSV

Nie potrafię zlokalizować skąd ten zapach się wydobywa, śmierdzi mocno, mam wrażenie że coraz mocniej. Jak otworzę lodówkę to z 3 metrów czuje ten chemiczny zapach.

0 Like