Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapach z lodówki

(Temat utworzony: 21-02-2021 03:12 PM)
10739 Wyświetlenia
Grzesiek82
Student
Opcje

IMG_20210218_201616.jpgIMG_20210221_150053.jpg

Witam, od 5ciu lat mam lodówkę jak na zdjęciach, od pewnego czasu wydziela ona dziwny zapach, stojącej zepsutej wody. Lodówkę wyszorowałem kilka razy w każdym miejscu, odkręciłem też te dwie dolne śruby, podniosłem zabudowę kabli i też umyłem to co znalazłem pod spodem. Niestety problem nie zniknął, a z tego co czytam, jest dość powszechny. Pytanie, jak w tym modelu dostać się do odpowiednich elementów, które są za to odpowiedzialne i co z tym dalej zrobić?  

30 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzesiek82  Napisz jaki masz model lodówki i skąd ten zapach się wydobywa?

0 Like
cccccc1
Voyager
Opcje
z lodówki :face-with-tears-of-joy:
0 Like
Grzesiek82
Student
Opcje

Nie wiem jaki to model, bo lodówka ma już parę lat i wyrzuciłem wszystkie papiery (chyba że można to inaczej ustalić?). Zapach dochodzi raczej z dolnej części, ale może to złudzenie, bo generalnie, jak się j otworzy, to wydobywa się jakby z całości

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@Grzesiek82 W środku komory chłodziarki znajduje się biała naklejka, z której odczytasz model (m/c). Zasadniczo nie ma w lodówce elementu, który mógłby uwydatniać taki zapach. Być może coś się po prostu w niej rozlało? Jeśli wszystkie zalecenia z instrukcji dotyczące prawidłowej konserwacji elementów wewnętrznych nie przyniosły rezultatu, to najlepiej będzie, jak skontaktujesz się bezpośrednio z autoryzowanym serwisem. Serwis odnajdziesz pod tym adresem: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Doprecyzuj również, czy zauważyłeś aby na dnie komory zbierała się woda?

Roberto2003
First Poster
Opcje

Witam!

Posiadam lodówkę RB38T675EEL EF od 9 miesięcy. Niedawno pojawił się nieprzyjemny zapach zarówno w chłodziarce jak i zamrażarce. Lodówka została rozmrożona i umyta ale zapach, niestety, pozostał. Czy są może w niej jakieś filtry, o których instrukcja nie wspomina?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Roberto2003  Witam

Przy rozmrożeniu warto dokładnie wyczyszcić również  przy kanalikach NoFrost.

Roberto2003
First Poster
Opcje
Ok. Jutro ponownie umyję. Dzięki
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Roberto2003  Proszę bardzo :smiling-face:

0 Like
ankanen
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem. A dokładniej śmierdzi nawiewane zimnie powietrze. Nie mam pojęcia co z tym można zrobić
0 Like