Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamykające sie drzwi lodówki

(Temat utworzony: 17-08-2023 09:38 AM)
1456 Wyświetlenia
GrzesiekR
Journeyman
Opcje

Mam lodówkę RB34K6032SS. Po otwarciu drzwi samoczynnie sie one zamykają (tylko chłodziarka) więc rozpakowanie zakupów to koszmar. Czy ten typ tak ma? 

Dzięki z góry za pomoc,

Grzesiek

DariaR
Expert
Opcje

@Szakal_Kalisz tak, to jest prawidłowe działanie zawiasów nożycowych. Weź pod uwagę, że na drzwiach będzie jeszcze front meblowy, więc te zawiasy muszą mocno dociągać, żeby ciężkie drzwi się prawidłowo domknęły.

Agomil
First Poster
Opcje
Wczoraj dostarczono mi zakupioną lodówkę i mam ten sam problem. Czyli samozamykające się drzwi chłodziarki. Nie można do niej swobodnie zapakować ani wyjąć towaru, ciągle atakują mnie drzwi. To tak nie powinno być
0 Like
DariaR
Expert
Opcje

@Agomil w lodówkach Samsunga to normalne w pełni, że drzwi same dążą do zamknięcia się. Jest to celowy zabieg.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DariaR @Agomil  Dokładnie,  lodówka do której mam dostęp również ma taki mechanizm 🙂

0 Like
MagdaMi79
First Poster
Opcje
Od wczoraj u mnie samsung kitchen fit. Drzwi się nie domykają samoistnie. Trzeba dopchnąć. Pochylenie niby jest...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MagdaMi79  Dzień dobry

Rozumiem że drzwi lodówki nie domykają się samoistnie tak?

Jaki model lodówki?

0 Like
MagdaMi79
First Poster
Opcje
Tak. RB36R8899SR/EF. Jeszcze nic nie włożone do niej. Jedna z nóżek poziomujących wygląda tak. Czy to normalne?20230816_201249_34168_1692209570.jpg
0 Like
MagdaMi79
First Poster
Opcje
Nie można jej ruszyć, bo jakiś element ja blokuje.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MagdaMi79   czy w Pani lodówce drzwi w pewnym momencie się zatrzymują i należy je samodzielnie dopchnąć? Chodzi mi o zatrzymanie się mniej więcej na odległość 30-40 cm od korpusu lodówki.

W takim przypadku jest to poprawne zachowanie, ponieważ w drzwiach występuje element blokujący. Gdyby zmieniała Pani stronie otwierania drzwi, to konieczne byłoby jego przełożenie. Element, o którym piszę widoczny jest na schematach umieszczonych na stronie 53 instrukcji obsługi.

W takim przypadku jest to poprawne zachowanie, ponieważ w drzwiach występuje element blokujący. Gdyb... 

0 Like
MagdaMi79
First Poster
Opcje
Nie. W przypadku mojej lodówki drzwi zatrzymują się w odległości ok 1 cm i nie domykają się. I generalnie nie zamykają się same, tylko trzeba je popchnąć, aby się zamknęły. W poprzedniej lodówce samsung drzwi same się zamykały jak tylko je otworzyłam, niezależnie jak mocno były otwarte. I bez problemy zawsze się domykały.
0 Like