18-02-2019 11:21 AM
Dzień dobry.
Zauważyłem ostatnio, że na dnie lodówki RB36J8799S4 w części chłodziarkowej pod dolną szufladą zebrało się całkiem sporo wody. Wskazywało to ewidentnie na niedrożny przewód odprowadzający skropliny. Po dostaniu się do odpływu skroplin na tylnej, wewnętrznej ścianie chłodziarki (pod wentylatorem cyrkulacyjnym) stwierdziłem, że woda stoi w odpływie. Odessałem więc wodę z przewodu strzykawką i wlewając nieco ciepłej i powtarzając tą procedurę kilkakrotnie, nagle woda zaczęła pięknie odpływać do tacki umieszczonej z tyłu lodówki nad kompresorem. Wniosek z tego, że przewód odprowadzający był po prostu zamarznięty.
Pytanie jak to możliwe i jaka mogła być przyczyna wystąpienia takiego zjawiska? Co zrobić, żeby problem się nie powtórzył?
06-12-2022 01:27 PM
@neder6, a czy napisałeś, że prosisz o przekazanie Twojej wiadomości do działu reklamacji, zaznaczyłeś, że to nie jest zgłoszenie techniczne, lecz reklamacyjne?
06-12-2022 01:43 PM
06-12-2022 01:49 PM
06-12-2022 02:16 PM
Serwis nie potrafi i nie chce naprawic tej usterki bo jest to wada konstrukcyjna i za bardzo nie da sie tego naprawic. Chyba, ze przez montaz jakis dziwnych grzalek dodatkowych , ktore oczywiscie ingeruja w oryginalna konstrukce i powoduje wyzsze zuzycie pradu.
Zamierzam powolac niezaleznego rzeczoznawce i wykaze , ze jest to wada konstrukcyjna- a zbieranie sie wody caly czas plus prad = ryzyko przebicia lub porazenie pradem.
06-12-2022 02:32 PM — edytowano 06-12-2022 02:34 PM
Mimo zastosowania przez serwis Samsung tzw. "systemu naprawczego" w mojej lodowce nadal zbiera się woda. W związku z tym w dniu dzisiejszym wystosowałam do firmy niniejszą wiadomość :
Niniejszym zgłaszam, że mimo przeprowadzonego przez serwis Samsung w dniu 12.10.2022 r. "systemu naprawczego"(pragnę przy okazji przypomnieć, że do dnia dziejszego nie otrzymałam informacji na temat parametrów technicznych montowanej grzałki) w lodówce nadal zbiera się woda. Stwierdzam, że firma Samsung nie jest w stanie usunąć wskazanej wady. Żądam wymiany towaru na nieposiadający wad lub zwrot pieniędzy. Na odpowiedź w tej sprawie czekam do 12 grudnia br.
Model mojej lodowki to RB36J8799S4.
06-12-2022 03:03 PM
Pani Magdaleno, kiedy byla kupiona Pani lodowka ?
06-12-2022 03:24 PM
Lodówkę zakupiłam w 2018 r. lub 2019 r. W mojej ocenie nie ma to znacznia kiedy zakupowany był sprzęt przy takiej wadzie. Pierwszy kontakt z infolinią był bodajże jeszcze przed upływem gwarancji-nie pamiętam tego dokładnie, bo przez porady "proszę rozmrozić lodówkę/za krótko rozmrażała Pani lodówkę " sprawa przeciągnęła sie w czasie. Zastanawiające czy infolinia doradzała rozmrażania przed publikacją w swoim biuletynie owego "systemu naprawczego"czy jeszcze po....czyli po tym jak już, wiadome było, że rozmrażanie nic nie da.
06-12-2022 03:53 PM
@neder6, z tego, co udało mi się dowiedzieć, w chwili obecnej Twoje zgłoszenie trafiło do Działu Reklamacji. Oczekuj na odpowiedź i dalszą korespondencję prowadź właśnie z tym działem.
@steephan, nie mam dostępu do zgłoszeń naprawy ani nie prowadzę żadnej ewidencji napraw, więc ciężko jest mi odpowiedzieć na Twoje pytanie, jak się zakończyła ta lub owa napraw sprzętu. Natomiast serwisy niewątpliwie przekazują wszystkie niezbędne informacje do analizy firmie Samsung.
06-12-2022 04:16 PM
ok, dziekuje za info, bede informowal co mi odpowiedza.
06-12-2022 05:43 PM
Dostalem maila od dzialu reklamacji Samsung i mam wyslac fakture zakupu i tabliczke znamionowa do biura Prezesa.
Moze Pan Prezes cos pomoze ...