Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

woda pod dolnymi szufladami w lodówce side-by-side RF56J9041SR

(Temat utworzony: 26-06-2021 05:28 PM)
1144 Wyświetlenia
adlerw
First Poster
Opcje

Witam,

Prośba o pomoc - pod dolnymi szufladami w lodówce side-by-side RF56J9041SR pojawia się woda. Czy w tej lodówce jest jakiś kanał skroplin? - bo niestety nic takiego nie znalazłem 

0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@adlerw  Witam

W dolnej części lodówki powinien być kanalik odprowadzający skropliny z urządzenia, ale może on nie być widoczny dla użytkownika tak naprawdę. Ogólnie w tej lodówce nie powinna się pojawiać woda ponieważ posiada technologie NoFrost. Możliwe, że kanał odprowadzający skropliny nie jest drożny.

warmik
Pathfinder
Opcje
Źle wypoziomowana lodówka, mialem to samo.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@warmik  Tak to również ważne alby lodówka była dobrze wypoziomowana do prawidłowej pracy. 

adlerw
First Poster
Opcje

Dziękuję za sugestie.

Lodówka jest wypoziomowana - sprawdziłem ponownie. 

Z racji  że ma kilka lat myślałem że winny  jest kanalik odprowadzający skropliny (jakaś niedrożność)- ale nie mogę go znaleźć .

Dla pewności odkurzyłem kratki wlotowe (bo długo nie odstawiałem lodówki i trochę ściągnęła kurzu)

0 Like
wielbicielka98
Voyager
Opcje
Powinno pomóc. Miałam podobna sytuację rok temu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@adlerw  Niestety elementy związane ze skroplinami są dostępne jedynie dla techników. Jeżeli lodówka jest na gwarancji warto to zgłosić do serwisu.

adlerw
First Poster
Opcje

niestety sprzęt już po gwarancji

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@adlerw, również możesz zgłosić się do serwisu. Może technicy jeszcze coś doradzą, a w razie czego można będzie przeprowadzić naprawę odpłatną. Listę autoryzowanych punktów serwisowych masz tu: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.