11-07-2022 07:23 AM
Witam.
Lodówka rf56j9041sr .
Lewa strona nie mrozi. Prawą można zaprogramować na chłodzenie lub mrożenie i tak zrobiłem. Prawa strona działa jako zamrażarka .Niestety lewa nadal nie.
Dodatkowo przestał działać dystrybutor wody. Niby słychać jak pompa próbuje cos tam podać jednak woda nie leci.Przewody ok,filtr wymieniany miesiac wcześniej.Mam wrażenie,jakby filtr był ...zmrozony ( ? ).
Kostkarka pracuje prawidłowo........
Co tam się mogło zadziać ?
Lodówka 3letnia.Resetowałem ja odłaczając zasilanie na 15 min i nic.....
11-07-2022 03:00 PM
Cześć @andrewpl
Tutaj może być konieczny serwis. Najbliższą placówkę można odnaleźć pod linkiem:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
13-07-2022 12:17 PM
A nie może to być wina czujnika temperatury? Jak go zlokalizować w tym modelu ?
13-07-2022 06:10 PM
@andrewpl zdalnie nikt Ci tego nie zdiagnozuje. Trudno też snuć domysły. Skontaktuj się z serwisem, nawet jeśli miałoby to być tylko po to, żeby uzyskać same informacje, co może być realną przyczyną tej sytuacji.
16-08-2022 07:56 PM
Tak więc sprawa zgłoszona do serwisu :
. W trakcie trwania gwarancji - zepsuła sią kostkarka - bez problemu wymieniona przez serwis. Aktualnie- Gwarancja skończyła się w tamtym roku i jak na ironię- zaczęły się problemy : Chłodziarka zamiast chłodzić to zamraża, natomiast zamrażarka ( z lewej strony) tylko delikatnie schładza. Mrozi zamrazarka z prawj strony ( mozna ja zaprogramować na chłodzenie lub mrożenie ) Serwis jak do tej pory bezradny - wymienioniony cały moduł -bez poprawy, wymiana gazu chłodzącego- bez zmian.....Za chwile padnie dignoza,ze nie da się naprawić ! Lodówka ,można powiedzieć flagowy model za prawie 10 000 zł i takie coś ?????? No i żeby autoryzowany serwis nie wiedział jak to naprawić ???? z resztą...nawet boję się się pomyśleć o kosztach.... Poza tym , kończy się gwarancja i taka usterka???? Na tą chwilę nadal lodówka nie naprawiona... Oczekiwałem, że kupując lodówkę za tak duże pieniądze będę miał na dłuuugie lata spokój , a tu proszę - koniec gwarancji i lodówka szrot...I najgorsze jest to,że autoryzowany serwis nie wie co jest przyczyną tak wadliwego działania.....
16-08-2022 09:00 PM
@andrewpl Witam
Co dokładnie powiedział serwis podczas ostatniej wizyty? Dokładnie tak powiedzieli że nic nie wiedzą? czy jednak dalej mogą coś sprawdzać. ....
16-08-2022 09:16 PM — edytowano 16-08-2022 09:24 PM
Pierwsza wizyta - serwisant podpiął się pod lodówkę i zczytał błędy - lodówka tylka wskazała czujnik zaszronienia/rozmrazania.... ( ? ). Podejrzewam,że czujnik oszalał,gdyz po zdjeciu klapy triple cooling w chłodziarce ( srebrnej ) wszystko było zaszronione. Nie znam się ale jesli do chłodziarki cały czas było pompowany gaz i powietrze do zamrazania, to podczas otwierania drzwi musiało sie wszystko zaszronić ( nawet tymi kanalikami wydobywal sie szron. Dodatkowo,woda juz nie leci z dozownika bo wszystko zamarza.Czyli pierwsza wizyta skończyła się całkowitym rozmrożeniem tego wszytkiego i wymiana czujnika.Z tego co wiem, to już lodówka nie wykazuje żadnych kodów błędu/usterek. Efekt?- Bez zmian. Kolejna wizyta, wymiana całego modułu ( elektronika ). Efekt ? - bez zmian.
Kolejna wizyta - powrót do starego modułu , spuszczanie gazu i ponowne napełnianie układu. Efekt - bez zmian ( najprawdopodobniej, gdyż minęło około 2 godzin i żadnej reakcji w zamrażalniku nie zauważyłem) Teraz nie ma mnie w domu, więc rano będę miał pewność.
Dopytywałem co dalej, najprawdopodobniej będzie ponowne czyszczenie i napełnianie układu......
Przypomniało mi się , serwisant sprawdzał miernikiem czujniki temperatury i podobno są ok......
A jeśli to nie pomoże to obawiam sie ,że może paśc stwierdzenie,że nie da sie naprawić.......jakoś nie bardzo to do mnie dociera.... zwłaszcza,że problem jest tylko ( a może aż , w tym,że lodówka tak jakby pomyliła zamrażarkę z chłodziarką...zrozumiałbym, jakby wcale nie mroziła, ale prawa strona na dole mrozi porządnie, tylko czemu na chłodziarkę daje tyle mrozu........
16-08-2022 09:26 PM
@andrewpl nie ma co się martwić na zapas. Póki co serwis próbuje problem rozwiązać nie powiedzieli że się nie da. Skoro zaproponowali czyszczenie i napełnienie układu to zobaczymy co będzie po tych czynnościach.
16-08-2022 09:28 PM
...mam nadzieję...w końcu sprawe zgłosiłem do serisu a nie do ...szewca..........
16-08-2022 09:40 PM
@andrewpl Dobrze czekamy na rozwój sytuacji