Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wgniecenie z tyłu pralki - stukanie podczas wirowania - WD70J5A10AW

(Temat utworzony: 11-04-2019 09:25 PM)
3075 Wyświetlenia
paniczklos
Pioneer
Opcje

Cześć , szybkie pytanie : czy takie wgniecenie może jakoś wpływać na pracę pralki ? 

Kiedy kurier z EURO przywoził pralkę powiedział, że opakowanie jest rozdarte z tyłu bo w magazynie coś sprawdzali, a w sumie dopiero dziś na to zwróciłem uwagę 😕

EDIT: Pralak stuka podczas wirowania : https://www.youtube.com/watch?v=RXksZe_SaVk

0 Like
Przejdź do rozwiązania
17 Odpowiedzi
paniczklos
Pioneer
Opcje

Chyba będzie do trzech razy sztuka . Dostałem dziś nowy egzemplarz pralki , tym razem też stuka tylko trochę głośniej . Tym razem blacha od spodu pralki wpada w rezonans i uderza o inną blachę . Zakładam że to niepożądane bo tamta tak nie miała. Polecenia sprawdzić te blachę podczas zakupu.

https://youtu.be/knWXjJWauTM

Utworzyłeś nowy wątek, który jest kontynuacją aktualnego. W celu zachowania porządku na forum połączyłem treści w jeden temat /RadekK

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@paniczklos, Nie musiałeś zakładać nowego tematu. Mogłeś kontynuować dyskusję w poprzednim temacie

Wgniecenie z tyłu pralki - stukanie podczas wirowania - WD70J5A10AW

W tym przypadku musisz na nowo kontaktować się z serwisem lub sprzedawcą.

Ewentualnie możesz podłożyć kawełek gąbki pod tą dzwoniącą blachę, ale to tylko rozwiązanie tymczasowe.

Daj znać co Ci powiedzą.

0 Like
Rozwiązanie
paniczklos
Pioneer
Opcje

Okazalo się że:

1) Pierwsza pralka miala wgniecony tyl co poluzowalo element w środku pralki mocowany do lewej ściany, to on stukal o obudowę pralki

2) W drugiej pralce, luźna byla blacha przykręcona od spodu należalo dodać piankę lub grubą taśme by wygluszyć uderzenia / zablokować jej ruch

3) W środku pralki w zly sposób przyklejona jest gąbka ograniczająca ruch węża odplywowego, co powoduje że wąż stuka o obudowę pralki od środka. Nie wiem czy to tylko w moim przypadku, czy to ogólna wada ( gąbka mija się z wężem o kolo 3 centymetry)

0 Like
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @paniczklos,

W sprawie hałasów pralki kontaktowałeś się z infolinią Samsung? Powiedz, czy udało Ci się rozwiązać sprawę.

paniczklos
Pioneer
Opcje

@PrzemysławK infolinia to jest pierwsza linia obrony która Ci powie, że wszystko jest ok :winking-face: 

Jeśli chodzi o pierwsze stukanie, było ono spowodowane tym że biała część ( nie mam pojęcia do czego służy :winking-face: ) znajdująca się wewnątrz pudła pralki przy lewej ścianie ( patrząć od frontu ) uderzała o obudowę pralki i wydawała dźwięki o takie : https://www.youtube.com/watch?v=RXksZe_SaVk - nie wiem jak sprawę rozwiązać bo nam pralkę wymienili na nową. W nowej serwisant był zdziwiony, że ta część nie ma dodatkowego zaczepu który był w poprzednich wersjach - dlatego może ona latać i obijać się o obudowę ( jak zacznie to przynajmniej wiem gdzie szuakć :winking-face:

W drugiej pralce luzna była blacha od spodu, na infolinii nie wiedizeli o co chodzi i i tak nie przekazują tej wiedzy serwisantowi. Chodzi o tę blachę na zdjęciu, trzeba ja wygiąć przygiąć zbezpieczyć gąbką żeby nie stukała :winking-face: Jesli coś dalej stuka to jeszcze wąż odpływowy, moze być luzem wenątrz pralki i też stuka o obudowę ( dźwięk podobny jak na filmiku). 

IMG_20190417_193453.jpg

0 Like
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć paniczklos,

Podsumowując, to problem został rozwiązany przez serwisanta czy nie?

Powiesz coś więcej na ten temat?

0 Like
paniczklos
Pioneer
Opcje

@Michał_J tak jest, serwistant pomógł, odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu :smiling-face:

Michał_J
Voyager
Opcje

@paniczklos  super! Mam nadzieję, że będziesz zadowolony ze sprzętu :smiling-face:

0 Like