11-04-2019 09:25 PM — edytowano 16-04-2019 10:52 AM
Cześć , szybkie pytanie : czy takie wgniecenie może jakoś wpływać na pracę pralki ?
Kiedy kurier z EURO przywoził pralkę powiedział, że opakowanie jest rozdarte z tyłu bo w magazynie coś sprawdzali, a w sumie dopiero dziś na to zwróciłem uwagę 😕
EDIT: Pralak stuka podczas wirowania : https://www.youtube.com/watch?v=RXksZe_SaVk
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
17-04-2019 06:40 PM – ostatnio edytowany 18-04-2019 01:51 PM przez RadekK
Chyba będzie do trzech razy sztuka . Dostałem dziś nowy egzemplarz pralki , tym razem też stuka tylko trochę głośniej . Tym razem blacha od spodu pralki wpada w rezonans i uderza o inną blachę . Zakładam że to niepożądane bo tamta tak nie miała. Polecenia sprawdzić te blachę podczas zakupu.
Utworzyłeś nowy wątek, który jest kontynuacją aktualnego. W celu zachowania porządku na forum połączyłem treści w jeden temat /RadekK
17-04-2019 07:46 PM
@paniczklos, Nie musiałeś zakładać nowego tematu. Mogłeś kontynuować dyskusję w poprzednim temacie
Wgniecenie z tyłu pralki - stukanie podczas wirowania - WD70J5A10AW
W tym przypadku musisz na nowo kontaktować się z serwisem lub sprzedawcą.
Ewentualnie możesz podłożyć kawełek gąbki pod tą dzwoniącą blachę, ale to tylko rozwiązanie tymczasowe.
Daj znać co Ci powiedzą.
29-04-2019 09:28 AM
Okazalo się że:
1) Pierwsza pralka miala wgniecony tyl co poluzowalo element w środku pralki mocowany do lewej ściany, to on stukal o obudowę pralki
2) W drugiej pralce, luźna byla blacha przykręcona od spodu należalo dodać piankę lub grubą taśme by wygluszyć uderzenia / zablokować jej ruch
3) W środku pralki w zly sposób przyklejona jest gąbka ograniczająca ruch węża odplywowego, co powoduje że wąż stuka o obudowę pralki od środka. Nie wiem czy to tylko w moim przypadku, czy to ogólna wada ( gąbka mija się z wężem o kolo 3 centymetry)
29-04-2019 01:56 PM
Cześć @paniczklos,
W sprawie hałasów pralki kontaktowałeś się z infolinią Samsung? Powiedz, czy udało Ci się rozwiązać sprawę.
29-04-2019 02:06 PM
@PrzemysławK infolinia to jest pierwsza linia obrony która Ci powie, że wszystko jest ok
Jeśli chodzi o pierwsze stukanie, było ono spowodowane tym że biała część ( nie mam pojęcia do czego służy ) znajdująca się wewnątrz pudła pralki przy lewej ścianie ( patrząć od frontu ) uderzała o obudowę pralki i wydawała dźwięki o takie : https://www.youtube.com/watch?v=RXksZe_SaVk - nie wiem jak sprawę rozwiązać bo nam pralkę wymienili na nową. W nowej serwisant był zdziwiony, że ta część nie ma dodatkowego zaczepu który był w poprzednich wersjach - dlatego może ona latać i obijać się o obudowę ( jak zacznie to przynajmniej wiem gdzie szuakć
W drugiej pralce luzna była blacha od spodu, na infolinii nie wiedizeli o co chodzi i i tak nie przekazują tej wiedzy serwisantowi. Chodzi o tę blachę na zdjęciu, trzeba ja wygiąć przygiąć zbezpieczyć gąbką żeby nie stukała Jesli coś dalej stuka to jeszcze wąż odpływowy, moze być luzem wenątrz pralki i też stuka o obudowę ( dźwięk podobny jak na filmiku).
29-04-2019 08:06 PM
Cześć paniczklos,
Podsumowując, to problem został rozwiązany przez serwisanta czy nie?
Powiesz coś więcej na ten temat?
29-04-2019 10:25 PM
@Michał_J tak jest, serwistant pomógł, odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu
30-04-2019 08:46 AM
@paniczklos super! Mam nadzieję, że będziesz zadowolony ze sprzętu