Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szron w NOWEJ lodówce z systemem No Frost

(Temat utworzony: 12-12-2018 07:03 PM)
6043 Wyświetlenia
TonnyTom
First Poster
Opcje

Witam! Dwa tygodnie temu kupiłem lodówkę Samsung RB31FERNDBC i górna część lodówki nie sprawia problemów ,natomiast półki w zamrażarce zachodzą szronem ,wraz z produktami ,które się w nich znajdują. Czy to normalne w tym modleu ,czy powinienem wezwać serwis ?

0 Like
16 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Nie to nie normalne, ale sprawdź czy otwory cyrkulacyjne w zamrażalniku nie są zasłonięte. Przeładowanie, co uniemożliwia wymianę powietrza i odprowadzenie wilgoci z produktów na zewnątrz.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Opcje

Cześć @TonnyTom,

Rzeczywiście jeśli dołożymy dużo produktów jednocześnie i były one w temperaturze pokojowej to same produkty mogą niejako wypodukować szron. Sprawdź proszę czy właśnie ten szron nie pochodzi z produktów.

Jeśli tak to normalne. Jeśli natomiast szron gromadzi się niezależnie od tego zweryfikuj proszę czy uszczelka prawidłowo przylega. Jeśli jest to kwestia uszczelki, wtedy możesz skontaktować się z infolinią.

Konsultanci poradzą, co w takiej sytuacji możesz zrobić.

0 Like
Wera4
Journeyman
Opcje

16761120901816464385501955573835.jpg

 Dzień dobry. W mojej lodówce no Frost codziennie przy automatycznym odszranianiu pojawia się szron na szufladach. Znika po kilku godzinach. W woreczkach z żywnością zbiera się luźny szron. Co z tym zrobić? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wera4  Dzień dobry 

W lodówce nie powinno być szronu. Czy odłączała Pani lodówkę od prądu na minimum 15 minut?

Wera4
Journeyman
Opcje

Nie wiem czy jasno to opisałam chodzi mi o szuflady w zamrażalniku 

IMG_20230211_115543.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wera4  Jeśli lodówka była odłączana od prądu na minimum 15 minut i sytuacja powtarza się - należy urządzeni zgłosić do naprawy serwisowej.

Wera4
Journeyman
Opcje

Szron na szufladach pojawia się zawsze przy automatycznym rozmrazaniu, woreczki są wtedy lekko monetę . Po 2-3 godz. Szron znika z szuflad a woreczkach z żywnością szron się powiększa.         

https://youtube.com/watch?v=33fXAhfI1tE&si=EnSIkaIECMiOmarE

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wera4  Czy uszczelki są prawidłowo ułożone, czy nie było zmiany kierunku otwierania drzwi?

0 Like
Wera4
Journeyman
Opcje

Tak drzwi były przekładane i uszczelka niby też w sklepie Neonet. Technik był 3tygodnie temu. Była głoszona głośna praca lodówki i szron. Technik sprężarkę potrząsnął reka. W szufladach stwierdził że to raczej mokre jedzenie. Sprawdził kabelki w drzwiach. Po 20 min. stwierdził że wszystko w normie, mimo że nie słyszał jak mocno lodówka strzela przy rozmrazaniu.  Czy Kompresor inwerterowy musi przy pracy brzęczeć. ? Ten dźwięk roznosi diet wszędzie i jest irytujący.

0 Like