12-12-2018 07:03 PM
Witam! Dwa tygodnie temu kupiłem lodówkę Samsung RB31FERNDBC i górna część lodówki nie sprawia problemów ,natomiast półki w zamrażarce zachodzą szronem ,wraz z produktami ,które się w nich znajdują. Czy to normalne w tym modleu ,czy powinienem wezwać serwis ?
12-12-2018 07:24 PM
Nie to nie normalne, ale sprawdź czy otwory cyrkulacyjne w zamrażalniku nie są zasłonięte. Przeładowanie, co uniemożliwia wymianę powietrza i odprowadzenie wilgoci z produktów na zewnątrz.
18-12-2018 01:39 PM
Cześć @TonnyTom,
Rzeczywiście jeśli dołożymy dużo produktów jednocześnie i były one w temperaturze pokojowej to same produkty mogą niejako wypodukować szron. Sprawdź proszę czy właśnie ten szron nie pochodzi z produktów.
Jeśli tak to normalne. Jeśli natomiast szron gromadzi się niezależnie od tego zweryfikuj proszę czy uszczelka prawidłowo przylega. Jeśli jest to kwestia uszczelki, wtedy możesz skontaktować się z infolinią.
Konsultanci poradzą, co w takiej sytuacji możesz zrobić.
11-02-2023 11:45 AM
Dzień dobry. W mojej lodówce no Frost codziennie przy automatycznym odszranianiu pojawia się szron na szufladach. Znika po kilku godzinach. W woreczkach z żywnością zbiera się luźny szron. Co z tym zrobić?
11-02-2023 01:30 PM
@Wera4 Dzień dobry
W lodówce nie powinno być szronu. Czy odłączała Pani lodówkę od prądu na minimum 15 minut?
11-02-2023 02:58 PM
Nie wiem czy jasno to opisałam chodzi mi o szuflady w zamrażalniku
13-02-2023 09:08 AM
13-02-2023 11:29 AM
Szron na szufladach pojawia się zawsze przy automatycznym rozmrazaniu, woreczki są wtedy lekko monetę . Po 2-3 godz. Szron znika z szuflad a woreczkach z żywnością szron się powiększa.
https://youtube.com/watch?v=33fXAhfI1tE&si=EnSIkaIECMiOmarE
13-02-2023 11:41 AM
@Wera4 Czy uszczelki są prawidłowo ułożone, czy nie było zmiany kierunku otwierania drzwi?
13-02-2023 01:09 PM
Tak drzwi były przekładane i uszczelka niby też w sklepie Neonet. Technik był 3tygodnie temu. Była głoszona głośna praca lodówki i szron. Technik sprężarkę potrząsnął reka. W szufladach stwierdził że to raczej mokre jedzenie. Sprawdził kabelki w drzwiach. Po 20 min. stwierdził że wszystko w normie, mimo że nie słyszał jak mocno lodówka strzela przy rozmrazaniu. Czy Kompresor inwerterowy musi przy pracy brzęczeć. ? Ten dźwięk roznosi diet wszędzie i jest irytujący.