Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Suszarka DV90N62632W/EO - stukanie podczas pracy

(Temat utworzony: 21-11-2020 07:00 PM)
17795 Wyświetlenia
WujekKarku
Apprentice
Opcje

Dzień dobry, od około pół roku użytkuję suszarkę DV90N62632W/EO. Sprawdzała się znakomicie, jednak dwa dni temu pojawiło się w niej pukanie podczas suszenia.

Poniżej filmik na którym je słychać (choć w rzeczywistości dźwięk jest głośniejszy, niż na nagraniu).

Hałasu nie ma tylko przez pierwszą ~minutę od uruchomienia suszenia, po tym stukanie słychać już do końca cyklu.

Problem występuje niezależnie od ilości suszonych rzeczy oraz trybu pracy. Wykluczyłem rownież udział odzieży (guziki itp.), to samo jest podczas suszenia samych ręczników.

O sprzęt bardzo dbam, użytkuję go prawidłowo, a także regularnie czyszczę. Czy jest coś, co mogę jeszcze sprawdzić, albo zrobić zanim zgłoszę suszarkę na reklamację?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Przejdź do rozwiązania
Roman007
Apprentice
Opcje
Dzisiaj serwisant wymienił uszkodzone łożysko. Podobno to nie pierwsza wymiana w tym modelu. Pocieszające że według słów pana z serwisu wymiana zazwyczaj kończyła temat. Trzymam zatem kciuki, aby jego słowa okazały się prawdą.
GrzesiekKrk
First Poster
Opcje
A czy jest obiad samego łożyska
0 Like
GrzesiekKrk
First Poster
Opcje
Opcja samego łożyska
0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @GrzesiekKrk 
Możesz doprecyzować?
O jakim modelu mowa? Co 
się dzieje?

0 Like
GrzesiekKrk
First Poster
Opcje
Suszarka samsung dv90m6200cw/eo czy można samemu wymienic to łozysko
0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

@GrzesiekKrk  Dziękuję za model😊

Nie polecam samodzielnej naprawy. Bezpieczniej jest skorzystać z autoryzowanego serwisu, który możesz znaleźć na stronie:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

MichałSSS
First Poster
Opcje
Witam, mam problem ze stukaniem suszarki. Problem pojawił się po pół roku użytkowania i zaczyna się po kilku minutach od włączenia suszarki.Nie jest to wina źle wypoziomowanego urządzenia, ani dużej ilości ciuchów. Czy ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie czy też warto od razu zgłosić usterkę?
0 Like
WeronikaD
Expert
Opcje

Hej, @MichałSSS , w przypadku pojawienia się problemu z głośną pracą urządzenia w trakcie trwania cyklu suszenia warto zwrócić szczególną uwagę na to, czy umieszczony w bębnie załadunek jest dostosowany do możliwości konkretnego programu.

Poniżej przysyłam instrukcję, w której znajdziesz informacje na temat specyfikacji urządzenia:

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202111/20211117103651642/U-PJT_DRYER_SimpleUX_WEB_SSEC...

Warto również sprawdzić drożność takich elementów jak odpływ, filtr oraz wymiennik ciepła.

Jeśli opisywany wyżej problem występuje pomimo weryfikacji wymienionych zaleceń, warto będzie skontaktować się z Infolinią Techniczną pod numerem: 801 172 678, konsultanci zaproponują rozwiązanie problemu.

akciu
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem,serwis był 2 razy i Pan twierdzi że tak musi być.. niestety jeżeli to nie ustąpi to będę żądać wymiany na nowy sprzęt
0 Like
domi91mama
First Poster
Opcje
Od 3 miesięcy z wielką radością użytkuje suszarkę. Dzisiaj usłyszałam po uruchomieniu stukanie. Nieważne co jest w bebnie i ile. Na pustym też stuka. Czy to łożysko? Po tak krótkim czasie używania już się zużyło? 
Pozdrawiam. 
0 Like