Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Suszarka DV90N62632W brudzi ubrania

(Temat utworzony: 17-11-2019 11:13 PM)
913 Wyświetlenia
Mateusz123
First Poster
Opcje

Witam,

Od dwóch tygodni korzystam z suszarki i zauważyłem ze pozostawia na ubraniach czarne ślady, kreski po wysuszeniu.

Czy ktoś wie jaka jest przyczyna i jak tego uniknąć?

pozdrawiam,

Mateusz

0 Like
6 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @Mateusz123,

ciekawa sprawa. Sprawdzałeś czy bęben w środku jest czysty, nie ma żadnych śladów zabrudzeń poprodukcyjnych? Ewentualnie czy nie dostało się tam coś brudzącego z prania?

Warto sprawdzić dokładnie bęben i uszczelki wokół niego.

Daj znać czy zlokalizowałeś źródło brudzenia.

0 Like
Klaudia_Sz
First Poster
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem. Czy ktoś poznał już rozwiązanie na niego?
0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Klaudia_Sz

Sprawdzałaś dokładnie uszczelki i sam bęben oraz czy odzież po praniu nie była w jakiś sposób ubrudzona, np. nierozpuszczoną dokładnie kapsułką? Jeśli suszarka jest na gwarancji, zgłoś koniecznie na infolinię.

Klaudia_Sz
First Poster
Opcje
Niestety nie jest już na gwarancji. Ubrania po wybraniu w pralce są czyszciutkie, a po suszarce pozostają czarne plamy a gdzieniegdzie jakby zaciągnięcia materiału..
0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

@Klaudia_Sz 

Warto w takim razie sprawdzić bęben - najprościej wziąć rajstopę i po nałożeniu na dłoń delikatnie i powoli przesuwać po bębnie - zobaczysz czy będzie pobrudzona i czy jest jakiś zadzior, który zaciąga materiał. Jeśli filtr i wymiennik ciepła są czyste i nic tam nie wpadło, co mogłoby brudzić to myślę, że serwis musiałby do niej zajrzeć od środka. Poniżej link do wyszukiwarki serwisów:

https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-salonik/poradnik-jak-znale%C5%BA%C4%87-najbli%C5%BCszy-a...

Klaudia_Sz
First Poster
Opcje
Dziękuję
0 Like