19-09-2023 08:11 AM
Dzień dobry. Mam od wczoraj taki problem. Zmywarka podczas pracy przecieka. Problem występuje tylko wtedy gdy jest system WaterWall jest blisko drzwi i słuchać jak ciśnienie wody uderza o nie. Wtedy następuje wyciek z lewej strony koło zawiasu. Trwa to chwilę jak się tylko dysza wycofa problem ustępuje i znowu za chwilę gdy jest blisko drzwi problem się powtarza. Czyściłem już uszczelki robiłem zmywanie bez dolnej i górnej tacy i problem cały czas występuje. W czym może być problem?
20-09-2023 07:52 AM
Uszczelka wygląda okej. Jak zdemontowałem ten czerwony plastik który jeździ na kółkach od systemu waterwall to problem nie występuje.
20-09-2023 10:13 AM
Panie Grzegorzu a tak sobie myślę. A może jest przytkana dysza ta na plecach zmywarki od waterwalla i zamiast strumieniem wody trafiać w "rozbijacz wody" strumień jest kierowany w okolice uszczelki. To by wyjaśniało ten problem , że przecieka tylko wtedy gdy ta tacka jeżdżąca z waterwaala jest blisko drzwi i wtedy słychać jak strumień wody uderza w drzwi. Moje pytanie brzmi jak udrożnić dysze i sprawdzić czy strumień wody leci prosto (oczywiście nie używając kamerki).
20-09-2023 11:18 AM
to już pytanie tak w sumie do serwisu lub na infolinię jeśli jest na gwarancji