17-04-2021 09:12 PM
Witajcie,
Mam ten wypasiony piekarnik od 2 miesięcy i wszystko by było ok, poza faktem, że od jakiegoś czasu podczas nagrzewania strasznie stuka. Tak jakby w nim zamieszkał jakiś dzięcioł ;/
Na począku myślałem, że to kwestia odkamieniania i tutaj na prośbę piekarnika odkamieniłem go, jednak dalej "stuka".
Sytuacja jest o tyle dziwna, że robi to tak torche losowo... Najczęściej to robi przy programie "wyrastania ciasta" chociaż jak uruchomiłem czyszczenie parą to też stuka...
To raczej nie jest normalne ponieważ na początku był cichutki jak myszka...
Wiecie może co to może być ?
Pozdrawiam
Jacek
19-04-2021 11:00 AM
@lordzul W tej sytuacji, jeżeli piekarnik jest na gwarancji to proponuję wezwać serwis aby dokładnie sprawdził co jest przyczyną tych dźwięków. Być może jest to związane z wentylatorem...
Listę najbliższych serwisów można znaleźć pod linkiem:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
19-04-2021 01:05 PM
@lordzul Cześć!
Coś jest na rzeczy.. Skontaktuj się z naszą infolinią w tej sprawie pod nr. tel. 801-172-678 lub +48 22 607-93-33. Nasi specjaliści przyjrzą się dokładniej sprawie oraz zaproponują rozwiązanie, ewentualnie poproszą o dodatkowe informacje.
20-04-2021 05:14 PM
Ogolnie to zadzwonilem na wsparcie samsung i pan sie mnie zaczal pytac jakie to stukanie to wlaczylem piekarnik i mu puscilem na zywo. Teraz czakam na kontakt ze strony serwisu az ktos przyjedzie i zobaczy/naprawi o ile to mozliwe. W sumie ciekawi mnie fakt ze to sie dzieje jak piekarnik jest zimny a jak sie juz porzadnie nagrzeje to przestaje. Tak jakby sie tam cos odkształcało od ciepła. Boje sie sytuacji ze przyjedzie spec, podegnie blaszki i bedzie tak sie trzymac do końca gwarancji a po gwarancji mi powiedzą że jakby to było na gwarancji to by wymienili piekarnik... Tak jak czytałem gdzieś w jakims wątku tutaj.
Pomijam oczywistą kwestię, że piekarnik za 4k nie powinien odwalać takich numerów 2 miesiące po zakupie... Jakbym wiedział, że to taka jednorazówka to bym inaczej zadecydował przy zakupie
Pozdr.
Jacek
20-04-2021 07:03 PM
@lordzul Dziękuje za informacje. Daj znać jak będzie po wizycie serwisu.
22-04-2021 03:45 PM
Dzisiaj byl serwisant i wymienil wiatraka na gorze i lekko nagial blachy. Ogolnie to sie zastanawiam czy dobrze zrobilem kupujac piekarnik u producenta telewizorow ;]
22-04-2021 03:47 PM
@lordzul A problem dalej występuje ?
22-04-2021 03:52 PM
juz nie stuka ale zobaczymy za kilka dni
A mam pytanko odnosnie tej magicznej pyrolizy. Rozne straszne rzeczy slyszalem na jej temat. Zanim to wykonam to co powinienem zdemontowac z piekarnika? Blachy, kratki i srobki ktore przykrecaja kratki to wiem, ale cos jeszcze? Wie ktos? ;]
22-04-2021 10:29 PM
@lordzul Super że usterka została usunięta😀
W kwestii czyszczenia piekarnika zamieszczam przydatny filmik gdzie jest wszystko wytłumaczone: