Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chef Collection NV73J9770RS

(Temat utworzony: 23-09-2020 07:46 AM)
597 Wyświetlenia
Acron
Student
Opcje

20200917_183701.jpg

20200917_183657.jpg

20200917_183648.jpg

20200917_183644.jpg

Witam,   Przestrzegam użytkowników przed działem reklamacji i zwracam uwagę na sprawdzenie DOKŁADNE piekarnika po zakupie. Niestety w moim przypadku piekarnik w trakcie gwarancji przestał po zakupie parę miesięcy w oczekiwaniu na kuchnię. Jakie było zdziwienie jak po tygodniu od rozpakowania okazało się że piekarnik ma jakiś pojemnik który wysunął się przy naciśnięciu, jak się okazało jest to pojemnik na wodę czyli jedna z funkcji piekarnika. Wszystko jest OK, piekarnik ma jeszcze styropiany, pudełko, pachnie nowością, w oprogramowaniu też na pewno można sprawdzić że jest nowy, sam wygląd to potwierdza i to że w przewodach, pomoce, zbiorniku na wodę nie znajdziemy nawet kropli wody co jest też ważne. Jak się okazało po ponownym wysunięciu pojemnika stwierdziłem że jest miejsce na drugi króciec, a króćca nie ma. W związku z tym że jestem pewien że pojemnik nawet sekundy nie lezał poza piekarnikiem byłem pewien że króciec jest w piekarniku ale żadnego pęknięcia przy otwieraniu nie było słychać a na samym pojemniku nie ma śladów klejenia itp. Jak pomyślałem tak też się okazało że króciec jest w środku.  Dział techniczny całkowicie zrzuca winę na mnie gdzie nawet nie ma możliwości żeby tym pojemnikiem czy króćcem źle trafić aby pozostał w piekarniku ponieważ sam pojemnik jest na prowadnicach, a samego ułamanego króćca nie ma możliwości wsadzić do piekarnika z racji dużej odległości. Zdjęcia załączam do wglądu.    Żadne argumenty nie wpływają na dział techniczny, rozmowa jak z robotem i traktowanie jak oszusta. Głupie tłumaczenie o doświadczeniu serwisu itp., a brak wysłuchania tego co ma do przekazania klient. Pan wie że jest to uszkodzenie mechaniczne a nie wie w jaki sposób mogło się to wydarzyć. Nawet nikt nie ma pewności czy sama wymiana tego pojemnika/ szufladki wystarczy bo może się okazać że poprostu jest błędnie zmontowany piekarnik i króciec łamie się przy zamykaniu lub otwieraniu a ktoś przy montażu wcisnął go na siłę i uznał piekarnik za złożony. Rzekomo każdy sprzęt jest testowany przed wydaniem - takie info dostaje w każdym mailu. Biorąc pod uwagę że od lat jestem związany tylko z marką samsung co widać po telefonach, które w zasadzie zmieniam regularnie na modele flagowe tak jak teraz 2x S20+, biorąc pod uwagę że mam całą kolekcję Chef Collection, że proszą Państwo o opinie na temat marki Samsung i zawsze uważałem że marka Samsung jest godna polecenia bo nigdy nie miałem żadnego problemu, tak teraz moje zdanie ulega z każdą wiadomością diametralnej zmianie. Rozmowa jak z robotem. Brak argumentów, zadany cel aby spławić klienta, pracownik działu technicznego chyba nawet nie wie o czym pisze bo ma inne zadanie niż pomoc i rozwiązaniu problemu. Zwłaszcza że pojemnik kosztuje dla klienta ok. 350 PLN wiadomo że dla serwisu jest to mniejsza strata, ale chodzi o samo podejście.   Ostrzegam przed kolekcją w zasadzie flagowe Chef Collection. Płyta indukcyjna a nawet dwie ( druga u rodziców) sama pęka- szyba i również odrzucone jako uszkodzenie mechaniczne, koszt samej szyby ok. 2200 PLN. Zapłaciłem ponieważ faktycznie płyta jako jedyna była używana od początku, może i coś się wydarzyło, chociaż pęknięcie było od strony wewnętrznej. Ale kwestia piekarnika to już jest przesada.  

5 Odpowiedzi
PatrykG
Pioneer
Opcje

@Acron 

Czy kontaktowałeś się bezpośrednio z działem reklamacji firmy Samsung? Jeżeli nie, poniżej zamieszczę Ci kilka przydatnych informacji.

Dział reklamacji przyjmuje zgłoszenia za pomocą trzech dróg kontaktu:

1. Listownie na adres: Samsung Electronics Polska Sp. z o.o., Dział Reklamacji, ul. Postępu 14, 02-676 Warszawa;
  2. Faksem na numer 0226074448;
  3. Mailowo poprzez formatkę zgłoszeniową: https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/?isVoc=true

Kontaktując się z działem reklamacji, załącz: dane adresowe, dokładne dane sprzętu, kopię dowodu zakupu i karty gwarancyjnej (jeżeli to możliwe), argumentację popartą dokumentami (opinia Autoryzowanego Serwisu Samsung) oraz Twoją propozycję rozwiązania sprawy.

0 Like
Acron
Student
Opcje
Jak najbardziej kontaktowałem się bezpośrednio z działem reklamacji. Niestety ale Państwa dział reklamacji nastawiony jest na wykazanie uszkodzenia mechanicznego nieznając produktu np. zbyt mocne wciśnięcie pojemnika - niewykonalne ponieważ pojemnik jest wyciągany na zasadzie przycisku, a mało tego jeśli łamie się w takim przypadku to jest to błędny zmontowany piekarnik ponieważ jest tam bardzo mało miejsca a króciec pojemnika wchodzi na wprost w przewody na wodę. moja propozycja została już uwzględniona tj. dostarczenie nowego pojemnika. Jest to chyba ostatni zakup produktu z logo Samsung. Zbyt duża inwestycja w nowy sprzęt na gwarancji, ciekaw jestem co będzie dalej.
Magdalena 2
Pioneer
Opcje

@Acron

Czy posiada Pan może również lodówkę z serii Chef Collection? Szukam użytkowników lodówek Samsung, którym zbiera się w lodówce woda. W razie zainteresowania tematem proszę o kontakt w wiadomości prywatnej. 

0 Like
michal123456
First Poster
Opcje

Witam,

Mam dokładnie ten sam problem. Po 2 latach od montażu postanowiliśmy w końcu wykorzystać funkcje parowe. Po wyjęciu zbiornika okazuje się że nam brakuje dokładnie tego samego elementu. Prezentowane zdjęcia u nas wyglądają dokładnie tak samo. Końcówka również została w piekarniku 

To oznacza ze wada jest dość powszechna.

Zakładam ze uda mi się finalnie uzyskać również nowy pojemnik. Jak wyciągnąć część która pozostała w piekarniku ?

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@michal123456 Cześć!

Jeśli urządzenie jest jeszcze na gwarancji, to spróbuj się zgłosić do działu obsługi klienta: https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

Z częściami do 2-letniego piekarnika w zasadzie nie powinno być problemów, w tym również z pojemnikiem na wodę.