08-01-2020 02:53 PM
Drodzy,
mam problem ze zmywarką Samsung Waterwall. Szukałem rozwiązania w sieci, na forach itd. Kupiłem zmywarkę Samsung Waterwall 4 lata temu. Od około roku nie zmywa naczyń w dolnym koszu. Ewidentnie jest problem z waterwall. W środkowym koszu naczynia są domyte i sztućce również.
Temat już przerabiałem kilka miesięcy temu ale się poddałem. Wracam do niego teraz ponownie.
Sytuacja wygląda tak:
Zmywarka nie komunikuje żadnych błędów, żadnych sygnałów itp. Normalnie działa ale nie myje w ogóle naczyń w dolnym koszu.
Zmywarkę czyściłem sprawdzałem węże z wodą. Nawet wymusiłem uruchomienie zmywarki z otwartymi drzwiami, żeby sprawdzić czy dolny panel waterwall się porusza i na początku się porusza. Testy wykonałem tylko kilka minut z wiaodmych względów nie chciałem zalać mieszkania.
Wszystko sprawdziłem co byłem w stanie i co jest w poradnikach Samsunga.
Dolny panel podczas przesuwania wydaje dość dziwne głośne dźwięki, których kiedyś nie słyszałem. Mam wrażenie, że na początku na chwile się poruszy, a później się blokuje, bo w trakcie zmywania już tego dźwięku nie słychać.
Co może być przyczyną? Gdzieś na forum serwisantów AGD wyczytałem, że problem jest znany i dotyczy napędu.
Jeżeli to jest napęd wiecie jaki jest orientacyjny koszt naprawy? Czy jest to w ogóle opłacalne?
09-02-2022 04:31 PM
Witam,
Zgadza się. Ja niestety sam sobie musiałem naprawić zmywarkę. Serwis - za przeproszeniem - "bredził" i tylko irytował. Przyjazd serwisanta 500-700 zł, diagnostyka 300-500 zł, ew. naprawa 700-1500 zł (koszt nowej zmywarki u konkurencji) i to bez żadnej gwarancji naprawy (oddania sprzętu sprawnego)!
Poczytałem na elektroda, pooglądałem na YT i zdiagnozowałem, że winą mojej usterki (brak domycia naczyń w dolnym koszu) jest WW. Na North zakupiłem cały, kompletny system WW (rok temu cena za całość ~100zł) i go wymieniłem + nowa nakrętka od spodu do zamocowania WW. We wcześniejszych postach starałem się to opisać dokładnie dla innych użytkowników, lecz Admin kasował linki i niektóre porady (niby dla bezpieczeństwa ??)- wysyłałem zainteresowanym na priv.
Ja podobnie zakupiłem z Samsunga: piekarnik, mikrofalę, lodówkę, zamrażarkę (bliźniaki, ale sprzęty osobne - nie połączone), zmywarkę - ponad 25k PLN. Sprzęt cenowo z najwyższej półki, a okazał się z półki średniej (naciągając). Telewizory poszły już z LG.
Niestety żyjemy w Polsce. UOKiK i RPKonsumenta powinni zareagować i wymusić na Producencie naprawy, wymianę sprzętu lub zwrócenie wydanych pieniędzy na sprzęt.
Pozdrawiam.
09-02-2022 06:16 PM
Prosiłbym o jakiś adres e-mail do kontaktu z Panem już prywatnie celem otrzymania wskazówek do naprawy jeżeli jest taka możliwość.
10-02-2022 02:09 PM — edytowano 12-02-2022 11:32 PM
Witam,
Podane poniżej linki zostaną wykasowane, więc postaram się wysłać je na priv.
Moduł sterujący do Pana zmywarki to:
north.pl/karta/modul-obslugi-do-zmywarki-do-samsung-dw60m9970bb-ee,745-P2-C2M2-SL4.html
Nakrętki dedykowanej do Pana zmywarki nie mogłem znaleźć, więc nie jestem pewien w 100% czy jest taka sama jak do mojego sprzętu - ale uważam, że tak.
Powinny pasować do wszystkich wersji DW60.
north.pl/karta/nakretka-systemu-waterwall-do-zmywarki-do-samsung-dw60j9960us-ee,YD2-7N-C2MD-9CQ.html
Żeby nie było... zadałem także pytanie poprzez formularz (za propozycją Experta Pani Gosi):
https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/
Sam jestem ciekaw jaką otrzymam odpowiedź.
Pozdrawiam.
Mój sprzęt: Zmywarka Samsung DW60J9960US Dishwasher
------------------------------------------------------------------
edycja posta dla kolegi @adrkuz - Admina proszę o niekasowanie linków, są podane przez serwis autoryzowany Samsunga. Dziękuję.
------------------------------------------------------------------
Otrzymałem odpowiedź z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung - namiar do serwisu autoryzowanego na części zamienne do zmywarki DW60M9970BB/EE.
Z trzech podanych serwisów odpowiedział tylko jeden (Serwis: MAGBOB, KRAKÓW, ul. LOTNICZA 3, tel: (12) 307-50-50).
Odpowiedź z serwisu autoryzowanego:
Link do modułu poniżej, nakrętki szczerze mówiąc nie widzę na schemacie, przesyłam w załączniku.
https://www.agd-czesci.com.pl/pl/p/Modul-sterowania-zmywarki-Samsung/3444
Prawdopodobnie nowsza wersja niż na North.
Nakrętki mocującej WW od spodu nie ma, albo nie jest widoczna na rysunku złożeniowym.
Plik pdf z częściami zamiennymi - mogę podesłać na maila.
youtube.com/watch?v=aJ2nwsmoqd0 - montaż i demontaż WW do zmywarki Samsung DW60M9970BB/EE.
Pozdrawiam.
10-02-2022 02:29 PM
Witam,
Racja, niestety bolesna dla użytkownika.
Jesteśmy na /eu.community.samsung.com/ i oczekujemy profesjonalnej pomocy. Co dostajemy? Propozycję konsultacji z "autoryzowanymi serwisami" (NIE SAMSUNGIEM), które nawet nie widziały zmywarek Samsunga na oczy, nie mówiąc już o dokładnym ocenieniu usterki lub doradzeniu konkretnej części zamiennej.
Ja sam zdecydowałem się naprawiać (całe szczęście z wynikiem pozytywnym) z powodu braku odpowiedzi od "autoryzowanych serwisów", a połowa z listy była już nieaktualna. Kolejny kopniak w klienta.
Ciekawe czy w Korei lub w Niemczech tak samo podchodzą do klienta.
Pozdrawiam.
10-02-2022 02:40 PM
@Roziu, @adrkuz, nie podawajcie wrażliwych danych publicznie, komunikujcie się na priv.
12-03-2022 11:00 AM
Dzień dobry, proszę o pomoc. U mnie również po 2 latach użytkowania zaczął się problem z Waterwall. Zmywarka DW60M9550BB. Niestety już po gwarancji. Po włączeniu przycisku power już słychać silnik waterwall, który próbuje ruszyć napędem. Żadne kody błędów się nie pojawiają. Zdementowałem wszystko i tak: zaraz po włączeniu power silnik waterwall bez obciążenia próbuje ruszyć raz w lewo raz w prawo ale bezskutecznie. Jak przytrzymam ośkę silnika palcami (nadam opór), to wtedy bez problemu się kręci. Jak na moment jeszcze zwiększę opór, to wówczas silnik zmienia obroty. Czyli teoretycznie silnik wydaje się być sprawny. Również w środku silnik jest Ok (nie ma problemu wyrobionego plastiku w magnesie, cewki są sprawne a przekładnia nie uszkodzona). Raczej coś jest nie tak ze sterowaniem tego silnika. W kolejnym kroku sprawdziłem czujnik halotronowy (czujnik skrajnego położenia waterwall) Jest sprawny. Jest sterowany napięciem 5V. Po włączeniu zasilania na zasilaniu czujnika oraz na jego wyjściu jest 5V, jak przyłożę magnes, to na jednym wyprowadzeniu napięcie znika (czujnik się wysterowuje), ale pomimo tego napięcie 230V cały czas jest podawane na silnik waterwall.
Pytania do znawców zasady działania tej zmywarki. Czy padła płyta główna? Czy ktoś dysponuje jakimś schematem elektrycznym tej płyty? Jedynie, co na ten moment jestem sprawdzić na płycie, to działanie przekaźników (są sprawne). Wizualnie nie widać taż żadnych uszkodzeń.
12-03-2022 03:40 PM
@Tomasz Piwoda Dzień Dobry
Niestety ale tutaj będzie potrzebny serwis 😞
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
21-03-2022 11:53 PM
Witam ponownie. Powoli zaczynam składać water wall od mojej zmywarki DW60M9550BB, ale niestety nie zwróciłem uwagi jakie było ułożenie tej górnej części względem dolnej.
Po pierwsze jak ustawić kątowo tą krzywkę łączącą silnik?
a następnie w jakim położeniu ustawić przepustnicę sterującą strumieniem wody?
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
22-03-2022 09:25 AM — edytowano 22-03-2022 09:26 AM
Witam,
youtube.com/watch?v=aJ2nwsmoqd0 - montaż i demontaż WW drugiej generacji do zmywarki Samsung.
Powinno trochę pomóc.
Pozdrawiam.
22-03-2022 10:29 AM
Dziękuję za pomoc. Ten filmik już widziałem. Częściowo pomaga, ale nie do końca widać jaka jest pozycja przepustnicy na tym górnym elemencie. No cóż, będę eksperymentował
Jeszcze raz dzięki.
pozdrawiam