16-05-2021 03:41 PM
Witam walczę już kilka dni i za nic nie mogę połączyć wyskakuje błąd na samym końcu parowania
zmienialem ruter nic to nie daje i na różnych telefonach
2 iphony
1 smamsung
i nic to nie daje ciagle wysypuje błąd pod koniec
15-11-2023 07:46 PM
Próbowałam i cały czas to samo
16-11-2023 01:48 PM
@Asia31
Jeśli częstotliwość Wi-Fi jest ustawione na 2.4 GHz i wpisujesz model urządzenie ręcznie, warto również sprawdzić, czy aplikacja nie posiada aktualizacji do pobrania oraz wykonać reset urządzenia, telefonu oraz routera. Zwróć również uwagę na hasło do Wi-Fi, najlepiej, aby nie było skomplikowane np. Ania12345, a na sam czas połączenia dobrze, aby router znajdował się blisko urządzenia. Jeśli na urządzeniu pojawia się komunikat AP, a nadal jest problem z urządzeniem, skontaktuj się bezpośrednio z deweloperem aplikacji poprzez poniższy link. W tym celu należy zalogować się do swojego konta Samsung Account.
https://help.content.samsung.com/csweb/ticket/createQuestionTicket.do
18-01-2024 04:39 PM — edytowano 18-01-2024 04:44 PM
Posiadam piekarnik NV7B7997AAK U2. Próbowałam połączyć piekarnik poprzez aplikację SmartThings, natomiast na ostatnim etapie rejestracji (po wyborze sieci Wi-Fi i podaniu hasła) otrzymuje błąd, że 'nie można połączyć z siecią Wi-Fi'. Przeszukując internet, aby naprawić ten problem próbowałam takich metod jak: Wyodrębnienie w sieci Wi-Fi pasma 2,4GHz i połączenie przez te siec, usuniecie znaków specjalnych z nazwy sieci czy hasła do sieci, restart modemu, restart piekarnika, wyłączenie firewall'a, ustawienie WPA2 w zabezpieczeniach Wi-Fi, wymuszenie IPv4. Internet z Orange. Router znajduje się okolo 3 metrow od piekarnika. Dodatkowo, widzę to urządzenie w sieci, także wydaje mi się ze połączenie udalo sie (weryfikowałam adres mac w piekarniku vrs ten podlaczony do sieci). Przeinstalowałam aplikacje SmartThings, czyściłam dane tej aplikacji itp. Ten sam błąd występuje na dwóch urządzeniach mobilnych: iPhone 8, iPhone 13 - oba w najnowszej wersji iOS, aplikacja SmartThings tez w najnowszej wersji. Posiadam również drugi piekarnik (innego typu), TV, pralka, suszarke i zmywarke - wszystko firmy Samsung, ktore pracuja normalnie w sieci Wi-Fi. Co moze byc przyczyna ze akurat tego urzadzenia nie moge polaczyc z aplikacja? Czy sa jeszcze jakies czynnosci, ktore moge podjac, aby rozwiazac ten problem?
18-01-2024 06:27 PM — edytowano 18-01-2024 06:30 PM
@alexandraa1 Dzień Dobry
Wygląda na to, że wykonała Pani już wszystkie czynności samoobsługowe. Jaka jest data zakupu piekarnika?
bardzo możliwe, że moduł wifi jest uszkodzony.
18-01-2024 06:49 PM — edytowano 18-01-2024 06:50 PM
Dzień dobry, piekarnik zakupiłam 2 maja 2023r. i do stycznia 2024 leżał w kartonie, ponieważ nie było wtedy kuchni.
Tak właśnie mi się wydawało, że zrobiłam wszystko co tylko możliwe a dalej nie działa i już nie mam pomysłów.
Data i godzina sama się ustawiła i jest widoczny w sieci (sprawdzam to w panelu administratora routera)
18-01-2024 07:00 PM
@alexandraa1 w tej sytuacji najlepiej będzie się skontaktować z najbliższym autoryzowanym serwisem
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
19-01-2024 02:32 PM — edytowano 19-01-2024 02:32 PM
Problem rozwiązany bez serwisu. Zmieniłam język w piekarniku na angielski