Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem z piekarnikiem dual cook nv75k5541rs

(Topic created on: 06-09-2020 12:49 PM)
8455 Views

I have this problem too

danybe
First Poster
Options

Witam . 

Mam problem z piekarnikiem dual cook , a mianowicie wywala korki ( robi zwarcie ) jest juz po gwarancji ale był naprawiany w ramach gwarancji  !!! Rozkrecilem obudowę i co nie okazało ze przewody idące do oświetlenia z boku piekarnika sa ułożone na metalowej obudowie lampki i zostały nadpalone i ta obudowa była przykryta w polowie izolacja termiczna . Co śmieszniejsze  wewnątrz szafki jest jedna strona mebla może nie nadpalona ale musiało dużo wilgoci nie tam dostać . czy to ma być tak ? 

0 Likes
31 REPLIES 31
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Options
0 Likes
Peterwojtas
First Poster
Options
Dobrze ze dałeś znać... Dzięki :smiling-face:
0 Likes
danybe
First Poster
Options

Juz dzwonilem na serwis i wycenili mi bez ogladania 1200 zlotych , a nowy kosztuje 2000 tys , moim skromnym zdaniem to poprzedni serwis spierdzielil robote bo zostawili kable na obudowie lampy  i ta przepalila przewody od temperatury , zdemontowalem przewody i zobaczymy w tygodniu czy dalej bedzie robic problem . 

0 Likes
Options

Cześć @danybe ,

Jeśli masz uwagi co do naprway gwarancyjnej, zgłoś się do działu reklamacji: https://www.samsung.com/pl/info/contactus/

Moniasin
First Poster
Options

Witam, bardzo dziękuję tym, którzy udzielają fachowych porad dotyczących awarii sprzętu. Miałam ten sam problem z piekarnikiem, oczywiście już po gwarancji, rozkręciłam, odłączyłam kabelek od lampki i działa, nie ma wybicia korków. Bok zabudowy popękany, napuchnięty. 

Daga3000
First Poster
Options

Dzień dobry,
Użytkuję piekarnik ponad dwa lata i ostatnio pojawił się problem. Po ustawieniu programu oraz temperatury piekarnik albo się wyłącza albo przełącza z powrotem na temperaturę 200 stopni. Czasami już przy próbie przekręcenia lewej gałki wyświetlacz szaleje i "skacze" po wszystkich programach. Raz nawet włączył się sam, mimo ustawienia pokrętła na "zero". Reset nic nie pomógł. Co może być przyczyną?

0 Likes
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Daga3000  Dzień dobry 

Proszę podać dokładny model piekarnika. 

0 Likes
Daga3000
First Poster
Options

NV75N5641RB

0 Likes
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Options

@Daga3000  w tym przypadku potrzebne będzie wezwanie serwisu.

0 Likes