24-11-2021 07:40 PM — edytowano 24-11-2021 07:45 PM
Witam.
Od paru dniu mam awarię dystrybutora wody w lodówce. Przestała nagle lecieć po kilku latach bezproblemowego funkcjonowania. Pierwsze co obstawiłem to awaria elektrozaworu, który rozdziela wodę na kostkarkę i dystrybutor (wymieniony na nowy) problem nadal ten sam. Zmieniło się tylko że nowy zawor jest cichszy i nie buczy jak stary ale wody nadal nie mam. Sam zawor działa prawidłowo z odpiętymi wężykami podaję wodę. Sprawdziłem też drożność wężyków i tu zagadka. Odcinek od elektrozaworu nic nie przepuszcza, od drugiej strony od dystrybutora do łącznika pod drzwiami jest ok. Czyli mam problem z wężykami które są wewnątrz lodówki. Jakieś sugestie co można domowym sposobem zrobić. Próbowałem cienkim wężykiem pneumatycznym przepchnąć węże lodówki. Od łącznika pod drzwiami w stronę do lodówki wchodzi jakieś 1,5m i opór. Od elektrozaworu jakieś 30 cm i opór. Co można jeszcze? W całej tej awarii kostkarka produkuje lód na bieżąco czyli wodę dostaje.
25-11-2021 01:25 PM
@Łukasz A Cześć!
Skontaktuj się z autoryzowanym centrum serwisowym. Technicy na podstawie dokumentacji oraz diagnozy usterki, będą w stanie zaproponować skuteczne rozwiązanie. "Domowym" sposobem tutaj już nie zdziałamy.
Wyszukiwarkę serwisów znajdziesz tutaj -> https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
21-01-2022 08:06 AM
Rozłącz wężyk od dystrybutora wody przy elektrozaworze, (ten przezroczysty), otwórz lodówkę i wyciągnij pierwsza szufladę od góry, za nią jest zbiornik wody, wygodnie będzie wyjąć wszystkie szuflady. Rozłącz wężyki od zbiornika i wyciągnij wężyk ten, który wchodził od dołu do zbiornika wody. Wyciągnij wężyk , na zewnątrz łatwiej będzie Ci zlokalizować gdzie jest zapchany i usunąć zator. Pozdrawiam