29-09-2017 09:40 PM
Witam od miesiąca mam nową wersję pralkę ecobubble i pranie w ogóle nie pachnie , w starej pralce nie miałam problemu, tu włączam dodatkowe płukanie i znów wlewam lenor.
26-04-2021 09:44 AM
Moja pralka samsung eco bubble do 40 stopni pierze ok. Od nowości po każdym praniu na 60 stopni i więcej śmierdzi przez około 3 tygodnie. Mam ją już kilka lat i zawsze to samo. Jest zadbana i czyściutka. W serwisie chcą mi wmówić, że jest brudna i dlatego śmierdzi (pewnie nowa pralka po zrobieniu kilku prań jest ufajdana i zapuszczona, że oczywiście cholera wie co tam się zalęgło). Od nowości pralki pranie wyjmuję czyste lecz nie pachnie. Noe ma znaczenia czy użyję płynu do płukania czy granulek...Nigdy, nigdy więcej samsunga. Wcześniej miałam amicę przez chwilę i whirpoola przez 9 lat. Nie było z nimi problemu
26-04-2021 09:54 AM
Czyszczenie bębna nic Ci nie da. Te pralki są jakieś felerne. Moja pralka po zakulie zaczęła śmierdzieć właśnie po około moesiącu przy profilaktyczbym czyszczeniu bębna. Po dłuższym używanou pralki zauważhłam, że śmierdzi po każdym praniu w temperaturze 60 stopni i więcej. Jestem na fb na kilku grupach o urządzaniu mieszkania. Dodatkowo na kilku lokalnych dla mam. Gdy ktoś pyta jaką pralkę ludzie polecają zawsze odradzam z dobrego serduszka zakup samsunga. Koszt pralki jest spory i szkoda, żeby ktoś wyrzucił pieniądze w błoto. Cały czas słyszę, że moja wina, że mam brudną, żebym wyczyściła... Moja pralka jest bardzo dbana. Zresztą... co tu czyścić po kilku praniach w nowej pralce??? Już żyć się nie da. W tym roku zmieniam pralkę ale samsung do konca mojego życia będzie miał ode mnie darmową antyreklamę na każdym forum. Jak ktoś zainteresowany to zapraszam na test do mnoe. Obejrzycie czystą, pachnącą pralkę, włączymy pranie na 60 stopni i powąchacie jak pięnie śmierdzi z niej później.
03-07-2021 03:45 PM
Mam tą pralkę 3 lata. Od samego początku pranie nie pachniało, a po 3-4 praniach wręcz śmierdziało. Na serwisie oczywiście mowa o brudnej pralce etc. Wszystko wyczyszczone. W końcu serwis się pofatygował i o zgrozo... faktycznie wszędzie czysto. Zero brudu pod kołnierzem, w filtrze itp.
Jak sobie poradziłem? Zmieniłem markę na inną i po pierwszym, 10, 20, 40 praniu wszystko pięknie pachnie. Ci co mają gwarancję wymieniać aż nie oddadzą kasy i omijać Samsung dalekim łukiem. Pralek nie potrafią robić
15-02-2022 04:57 PM
Ale ja również mam identyczny problem od nowości....i jest coraz gorzej użytkuję 3 lata...nic nie pomaga.. żadno czyszczenie
15-02-2022 05:02 PM
Model mojej pralki Samsung Eco bubble WW80K5210UW/EO... użytkuję 3 lata i od nowości od praktycznie samego początku mam z nią problem,ubrania wcale nie pachną mimo że używam dobrych koncentratów.. próbowałam różnie dozować...czyszczenie systematycznego całej pralki jak i szuflady,specjalne środki czyszczące bęben...nic nie pomaga...na chwilkę do dwóch prań jest lekka poprawa i za chwilkę to samo...wogle nie pachną...co robić?
15-02-2022 06:57 PM
@Kasia-2511 Dzień Dobry
Opisana sytuacja może mieć kilka przyczyn. Najczęstsze to zbyt niskie umieszczenie wejścia węża odpływowego do odpływu, przez co cofa się woda, następnie może Pani lać zbyt dużo płynu do płukania przez co jest on za wcześnie pobierany, to czy jest za wcześnie pobierany, może Pani sprawdzić otwierając szufladę przez ostatnim płukaniem.
Jeżeli używa Pani odpowiedniej ilości płynu, to warto wyjąć szufladę, przeczyścić ją, następnie otwór pod szufladą w pralce przelać ciepłą wodą.
Prócz tego, warto szczoteczką wyczyścić deszczownicę, którą dozowana jest woda do szuflady.
16-02-2022 07:08 AM
Witaj
wpisywałam ten problem tu na forum kilka lat temu. Jak widzę nic się nie zmieniło a pracownicy Samsung mają tylko radę - myć pralkę i szufladkę. Podobnie jak ty robiłam to obsesyjnie - niestety nic nie pomagało. Jedyne co ci polecam to sprzedać tą pralkę i kupić innego producenta. Przykre ale ja tak w końcu zrobiłam, bo miałam dosyć. Moje pranie teraz znowu pachnie Ewidentnie Samsung ma jakiś problem konstrukcyjny i to już od wielu lat. Jak widać po tym wątku - ciągle sobie z tym nie poradzili 😞
23-03-2022 10:24 PM
Po przeczytaniu wszystkich wpisach tutaj, wiem że nie jestem sam. Pranie faktycznie zawsze śmierdzi po praniu w tej pralce z Eco Bubble. Dzięki wszystkim za opinie.
12-06-2022 09:48 PM
Mam ten sam problem wszystko wyczyszczone według informacji pranie nadal śmierdzi nigdy nie miałem takiej sytuacji z wcześniejszymi pralkami. Pralko suszarka mało nie kosztowała chyba wymaga się jakości do ceny
13-06-2022 03:43 PM
@MateuszKar Cześć!
Doprecyzuj w pierwszej kolejności, jaki to zapach?