07-11-2020 02:16 PM
Dzień dobry
Posiadam pralkosuszarkę WD90N740NOA od ponad 2.5 roku. Generalnie nie tego się spodziewałem, jednak póki nie kupię osobnej suszarki nad tę co mam, pozostaje mi zapytać Was czy nie znacie jakiegoś sposób na pochłanianie osadu z suszenia, jaki powstaje z ubrań. Osad ten jest bardzo dokuczliwy, gdyż wymaga dokładnego czyszczenia drzwi, uszczelki itp. po każdym użyciu suszenia. W suszarkach jest filtr, który się tym zajmuje. Niestety pralkosuszarkę nie wyposażono w takie dobrodziejstwo przez co suszenie w pralkosuszarce jest niekiedy głupio angażujące.
Dziękuję za odpowiedź.
Tomek
07-11-2020 04:17 PM — edytowano 07-11-2020 04:18 PM
@Tom_Lee Cześć!
Zasadniczo włókna ubrań pozostające po cyklu suszenia w pralko-suszarce są normalnym zjawiskiem. Możesz spróbować zminimalizować to zjawisko — starannie dobierając ilość załadunku oraz rodzaju materiału — do odpowiedniego programu (mówi o tym dokładnie tabelka w instrukcji obsługi). Należy również zwracać uwagę na informacje i piktogramy zawarte na metkach ubrań. Z brudem nagromadzonym wokół gumowego kołnierza poradzi sobie natomiast program eco-czyszczenia bębna, który dobrze jest regularnie wykonywać.