28-05-2020 06:00 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Mam pralkę WW90M74HN2T od ok. stycznia, zaczęłam jej używać w połowie kwietnia. Dzisiaj pojawił się problem ze startem cyklu prania. Wybrałam cykl Bawełna, wrzuciłam dość małą ilość ubrań i wystartowałam program. Pozostały czas z 1:04 zszedł do 0:55 po czym pralka przestała robić cokolwiek. Po lampkach i tym co widzę w SmartThings zakładam, że pralka cały czas pracuje jednak nic nie robi i czas zakończenia prania po prostu przesuwa się w nieskończoność. Próbowałam włączyć i wyłączyć pauzę, ale to nic nie daje. Następnie wyłączyłam i włączyłam pralkę i wystartowałam znowu program Bawełna - tym razem czas ustawił się na ok. 3h (mimo, że ilość załadunku dalej była niewielka i się nie zmieniła). Pranie natomiast trwało ok. 3.5h, bo pralka wydłużała czas.
- « Poprzedni
- Następny »
29-05-2020 02:51 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@chania
Wykonaj kalibrację, powinno pomóc Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją:
"Kalibracja umożliwia precyzyjny odczyt wagi przez pralkę. Przed uruchomieniem funkcji
Kalibracja należy upewnić się, że bęben jest pusty.
1. Wyłącz, a następnie włącz zasilanie pralki.
2. Naciśnij i przytrzymaj przyciski Temp. i Opóźnione zakończenie jednocześnie przez
3 sekundy, aby przejść do trybu Kalibracja. Pojawia się komunikat „Cb”.
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk Start/Pauza (Przytrzymaj, aby włączyć), aby uruchomić
cykl Kalibracja. Bęben będzie obracać się w prawo i w lewo przez około 3 minuty.
4. Po zakończeniu programu na wyświetlaczu pojawia się komunikat „0” i pralka
automatycznie się wyłączy. Pralka jest gotowa do użycia."
03-06-2020 05:23 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ostatni raz kalibrację robiłam ok. miesiąc temu, bo pralka również ustawiała bardzo długi czas prania. To jest normalne, powinnam to robić tak często? Średnio widzę w tym sens... Ponadto pralka dzisiaj nagle uznała, że ma problem z instalacją doprowadzania wody, po czym gdy ponownie włączyłam to samo pranie (bez naprawiania czegokolwiek) po chwili wszystko działa ok.
03-06-2020 02:30 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć @chania. Kalibracja zazwyczaj jest "zlotym lekarstwem" na problemy z pracą bębna. Spróbuj ją zrobić, a bezpośrednio po niej uruchom wirowanie na pusto lub bawełnę z jakimś wsadem (np. połowa bębna) i daj znać, jeżeli nadal będą jakieś problemy
03-06-2020 03:51 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Super, czyli czeka mnie kalibrowanie bębna co kilka tygodni patrząc na obecne trendy... A co z tym błędem 4C? Jest coś, co mogę zrobić, żeby się nie pojawiał randomowo?
04-06-2020 03:14 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć @chania
Komunikat 4C pojawia się często z powodu problemu związanego z dostarczaniem lub odprowadzaniem wody. Polecam Ci sprawdzenie kilku rzeczy:
- Czy zawór jest w pełni odkręcony, a ciśnienie wody jest wystarczające (min: 0,5 bar, maks. 8 bar).
- Czy węże wody nie są zagięte.
- Czy filtr siatkowy jest czysty. Znajduje się on w pralce i jest widoczny po odkręceniu węża doprowadzającego wodę od pralki.
- Czy filtr pompy jest czysty. Znajduje się on na dole pralki za białą klapką. Przed wykonaniem tej czynności polecam awaryjne odprowadzenie wody za pomocą węzyka obok filtra.
- Czy waż spustowy jest na odpowiedniej wysokości. Polecam zamontowanie węża na 60-90cm. Zapobiega to pojawianiu się błędów w pralce.
- Ostatnia porada to odłączenie pralki od zasilania na kilka minut. Prowadzi to do resetowania błedów.
09-07-2022 07:30 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam serdecznie. Chciał bym nadmienić że jestem tu nowy . Moja pralka eco bubble zawiesza się podczas prania. Błąd jaki występuje to coś z dopływem wody, wszystko sprawdzone i czyste włącznie z odpływem nie dają nic nawet kalibrację . Pralka ma 5 lat tylko czy jest jakiś sposób?
09-07-2022 09:06 PM — edytowano 09-07-2022 09:29 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Gminiak80 Witam
Kalibracja była wykonana dokładnie zgodnie z instrukcją obsługi? Po kalibracji - bezpośrednio po niej uruchom wirowanie na pusto lub bawełnę z jakimś wsadem (np. połowa bębna).
Jaki dokładnie błąd komunikuje pralka? Jak wygląda sytuacja po włączeniu pralki bez załadunku?
Prosze podać jeszcze model pralki
- Tagi:
- Pralka
10-07-2022 04:35 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj